«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Κωστής Σωτηρόπουλος «Ζωή δίχως συμβιβασμούς»!!!

Κωστής Σωτηρόπουλος «Ζωή δίχως συμβιβασμούς»!!!

Πρόκειται για ένα αξιόλογο βιβλίο, το μυθιστόρημα του Κωστή Σωτηρόπουλου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

«Όπως πάντα στην ιστορία ο αγέρας φυσά αντίθετα. Η ενοχή των ενόχων γίνεται ενοχή των αθώων! Ακλουθεί η σφαγή των αθώων και μετά το ψέμα. Ύστερα πάλι το ψέμα! Η αλήθεια σκεπάζεται από το απόλυτο σκοτάδι. Και μέσα στο απόλυτο σκοτάδι όλα ξεχνιούνται, όλα σαρώνονται, όπως ο αγέρας σαρώνει τα σκουπίδια. Ο αγέρας της ιστορίας φυσά πάντα ανάποδα. Και κάποιοι ήρωες που δίνουν τα πάντα στον αγώνα, παραμένουν ανώνυμοι για πάντα. Η ιστορία δεν θέλει να έχουνε όνομα!...»
(Κωστής Σωτηρόπουλος)



Η Θεατρική προσαρμογή του βιβλίου του Κωστή Σωτηρόπουλου «Ζωή δίχως συμβιβασμούς» (εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή») ανέβηκε με επιτυχία στο θέατρο «Εκάτη», στην πλατεία Κυψέλης στην Αθήνα.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Κώστας Σωτηρόπουλος γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα. Κάτοικος Παγκρατίου, έζησε και κατάλαβε από νωρίς το κοινωνικοπολιτικό καθεστώς που επιβλήθηκε στην πατρίδα μας μετά τον Εμφύλιο από την αστική τάξη.
Έλαβε μέρος στο αναπτυσσόμενο σημαντικά κατά τη δεκαετία του 1960, μαθητικό κίνημα και μετέπειτα στο φοιτητικό κίνημα (φοιτητής ΑΣΟΕΕ) σε μια περίοδο που χαρακτηρίστηκε από τα σημαντικά αιτήματα που έβαζε το κίνημα (15% για την παιδεία, κοινωνικές συνθήκες κ.ά.), καθώς και από κρίσιμα πολιτικά γεγονότα (κυπριακό, πολιτικές δολοφονίες, δημοκρατικές ελευθερίες, 114, δικτατορία).
Τραπεζοϋπάλληλος από το 1965 συμμετέχει στο συνδικαλιστικό κίνημα από την περίοδο που ήταν εργαζόμενος μέχρι σήμερα, απόμαχος της εργασίας, με τις ταξικές δυνάμεις. (Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας, μέλος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Τραπεζοϋπαλλήλων).
Ξεκίνησε να γράφει στην εφημερίδα Συναδελφική Ενότητα του Συλλόγου Εργαζομένων Εμπορικής Τράπεζας (1974-1982) με διάφορα κείμενα κυρίως κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου, αλλά και χρονογραφήματα. Με τη συγγραφή πεζού λόγου και ποίησης ασχολήθηκε από το 1987 και μετά.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ντόκας