«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Β. Κατσουλάρη "ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕΣΑ ΧΑΛΚΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ"

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Β. Κατσουλάρη ΄΄ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕΣΑ ΧΑΛΚΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ΄΄ που συνδιοργάνωσε  η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου, το βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο και οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

 Ένα βιβλίο διάλογος φιλολογικών και ψυχολογικών προεκτάσεων, ένας διάλογος μεταξύ του ατομικού και...
του συλλογικού τραύματος, ένα βιβλίο διάλογος του ηρωικού κόσμου και του κόσμου της καθημερινότητας.
Την εκδήλωση χαιρέτησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου η οποία καλωσόρισε το συγγραφέα και  ευχαρίστησε τις ομιλήτριες και τους συνδιοργανωτές .
Για το βιβλίο μίλησαν η κ.Βούλα Σκαμνέλου, Φιλόλογος, πρώην σχολική σύμβουλος και η Δρ.Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής, Επιστημονική Υπεύθυνη του ΚΠ ΟΔΥΣΣΕΑΣ.

Ο Κώστας Β. Κατσουλάρης γεννήθηκε στην Άρτα. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα, κινηματογράφο στο Παρίσι και λογοτεχνία στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκδώσει επτά βιβλία πεζογραφίας κι έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογικές εκδόσεις. Διήγημά του έχει συμπεριληφθεί στη γερμανική ανθολογία Αθήνα, μια λογοτεχνική πρόσκληση, η νουβέλα του Ο άντρας που αγαπούσε τη γυναίκα μου έχει μεταφραστεί στα τουρκικά, ενώ η νουβέλα του Νεκρός σκύλος τα μεσάνυχτα έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ισπανικά και στα εβραϊκά. Το θεατρικό του έργο Όταν ο λύκος είναι εδώ ανέβηκε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε φεστιβάλ στην Τουρκία. Για το τελευταίο του βιβλίο, τη συλλογή διηγημάτων Νυχτερινό ρεύμα (2015), τιμήθηκε με το βραβείο διηγήματος του περιοδικού Αναγνώστης καθώς και με το βραβείο του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών.

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

***

Συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγρινίου

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση μικρών και μεγάλων στην πρόσκληση της «Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών Αγρινίου: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο» του Δήμου Αγρινίουγια συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων.
Συγκεκριμένα, η δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 στο Δημοτικό Κινηματογράφο«ΑΝΕΣΙΣ»με αφορμή τη δωρεάν προβολή της ταινίας Ράλφ εναντίονΊντερνετ – RalphBreakstheInternet.
Την προηγούμενη Κυριακή μικρά παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους και τη Δευτέρα από τους δασκάλους τους μετέφεραν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης στηρίζοντας  με τη συνεισφορά τους το έργο των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αγρινίου.
Καθημερινά η Δομή Παροχής Συσσίτιο του Δήμου Αγρινίου προσφέρει σε 83 συμπολίτες μας το μεσημεριανό τους γεύμα ενώ σε μηνιαία βάση οικογένειες λαμβάνουν  είδη πρώτης ανάγκης  από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Αντίστοιχα συμπολίτες μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην αγορά των απαραίτητων για την υγεία τους φαρμάκων  υποστηρίζονται από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αγρινίου.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Αγρινίου και η Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους εκείνους, μικρούς και μεγάλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία, το 1ο και το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και  το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ  Αγρινίου καθώς επίσης και το προσωπικό του Κινηματογράφου «Άνεσης» για την εγκάρδια φιλοξενία .
Όλοι μαζί στέλνουμε ένα μήνυμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς!

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ


***
Δημοτικός κινηματογράφος ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄

O Δήμος Αγρινίου θα εκδώσει και φέτος το περιοδικό που αφορά στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄  με το πρόγραμμα των ταινιών για το καλοκαίρι.

 Ένα περιοδικό καλαίσθητο, που το αγάπησε, το αγκάλιασε και το στήριξε όλος ο κόσμος του  Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής.

Στο περιοδικό υπάρχουν καταχωρήσεις με διαφημίσεις καταστημάτων και επιχειρήσεων της περιοχής μας.

Οι καταχωρήσεις αυτές γίνονται με σεβασμό και συνεργασία με τον ενδιαφερόμενο.

Οι ενδιαφερόμενοι για να  διαφημιστούν στο περιοδικό ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ 2019΄΄  καλούνται  να υποβάλλουν εγγράφως  αίτηση στα γραφεία της  Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου Δαγκλή 27 (Πρώην Καπναποθήκες Παπαστράτου ).

Πληροφορίες στο τηλ. 26413 60614  κα .Μπαλάσκα Χριστίνα