«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Εξιχνιαστήκαν κλοπές ελαιολάδου από ελαιοτριβεία στην Αιγιάλεια

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις περιπτώσεις, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός από τους δράστες

Οι δράστες αφαίρεσαν περισσότερο από 4,5 τόνους ελαιολάδου, ενώ το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δραστηριότητά τους ξεπερνά της 13.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών ελαιολάδου από ελαιοτριβεία στην Αιγιάλεια που είχαν συμβεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο και σχηματίστηκε δικογραφία «κακουργηματικού χαρακτήρα» σε βάρος ενός 31χρονου ημεδαπού για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Η ίδια κατηγορία βαρύνει και ένα ακόμα συνεργό του 31χρονου, τα πλήρη στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα ...

χθες (28-12-2015) πολύ νωρίς το πρωί, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με φορτηγό αυτοκίνητο σε ελαιοτριβείο στην Ροδοδάφνη Αιγιαλείας και αφού το διέρρηξαν αφαίρεσαν ποσότητα ελαιολάδου συνολικού βάρους 360 κιλών. 

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, κατά τη διάρκεια περιπολίας τους για την πρόληψη και αποτροπή κλοπών, εντόπισαν άμεσα στη Μυρτιά Αιγίου το όχημα των δραστών, το οποίο οι δράστες πριν τον αστυνομικό έλεγχο εγκατέλειψαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο φορτηγό αυτοκίνητο των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν όλη τη ποσότητα ελαιολάδου που πριν λίγη ώρα οι δράστες είχαν αφαιρέσει, την οποία αφού κατέσχεσαν απέδωσαν στους παθόντες.  

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου ταυτοποιηθηκαν τα πλήρη στοιχεία του ενός δράστη ενώ εξιχνιάστηκαν ακόμα τρεις περιπτώσεις κλοπών σε ελαιοτριβεία της περιοχής, τα οποία οι δράστες είχαν διαρρήξει το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Αναλυτικότερα :

•    Την 16-12-2015 νωρίς το πρωί, οι δράστες είχαν αφαιρέσει ελαιόλαδο βάρους 1.100 κιλών από ελαιοτριβείο στα Πλατανακια Κάτω Πτέρης Αιγιαλείας
•    Την 17-12-2015 νωρίς το πρωί, οι δράστες είχαν αφαιρέσει ελαιόλαδο βάρους 1.180 κιλών από ελαιοτριβείο στο Κούμαρι  Αιγιαλείας
•    Την 22-12-2015 νωρίς το πρωί, οι δράστες είχαν αφαιρέσει ελαιόλαδο βάρους 2.000 κιλών από ελαιοτριβείο στην Κερύνεια  Αιγιαλείας.

Συνολικά, οι δράστες αφαίρεσαν ποσότητα ελαιολάδου 4.580 κιλών, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από τη δράση τους ανέρχεται στις 13.920 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκε το όχημα τους ως μέσο διευκόλυνσης για τη διάπραξη αδικήματος.

Την προανάκριση και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.