«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων στη Δυτική Ελλάδα
Συνελήφθησαν, σε τρεις περιπτώσεις στο Τραγανό Ηλείας, έξι  συνολικά ημεδαποί για παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών
Κατασχέθηκαν πέντε (5) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πέντε συσκευές αποθήκευσης δεδομένων και το χρηματικό πόσο των 127 ευρώ.
Οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζουν να διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».
Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν χθες  (27-12-2015) αργά το απόγευμα, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, στο Τραγανό Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, έξι συνολικά ημεδαποί, ηλικίας από 31 έως 62 ετών ενώ κατασχέθηκαν πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πέντε φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων και το χρηματικό πόσο των 127 ευρώ.
Ειδικότερα... 

 στην πρώτη περίπτωση, διενεργήθηκε έλεγχος σε κατάστημα καφενείο με παροχή υπηρεσιών διαδικτύου,  43χρονου ημεδαπού, όπου διαπιστώθηκε, πίσω από παραβάν, η λειτουργία δυο ηλεκτρονικών υπολογιστών στους όποιους είχε εγκατασταθεί παράνομο πρόσθετο λογισμικό με το τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».
Συνελήφθη ο 43χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, δυο ακόμα ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 44 και 48 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στο παράνομο παίγνιο ως παίκτες, ενώ κατασχέθηκαν οι δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ισάριθμες συσκευές αποθήκευσης δεδομένων.
Στην δεύτερη περίπτωση, διενεργήθηκε έλεγχος σε κατάστημα 31χρονου ημεδαπού, για το οποίο δεν κατείχε άδεια λειτουργίας και διαπιστώθηκε η λειτουργία ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή στον όποιο είχε εγκατασταθεί παράνομο πρόσθετο λογισμικό με το τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».
Συνελήφθη ο 31χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και μια συσκευή αποθήκευσης δεδομένων.
Στην τρίτη περίπτωση, διενεργήθηκε έλεγχος σε κατάστημα καφενείο με παροχή υπηρεσιών διαδικτύου,  62χρονου ημεδαπού, όπου διαπιστώθηκε, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο βάθος του καταστήματος, η λειτουργία δυο ηλεκτρονικών υπολογιστών στους όποιους είχε εγκατασταθεί παράνομο πρόσθετο λογισμικό με το τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».
Συνελήφθη ο 62χρονος ιδιοκτήτης, ο 29χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος ενώ κατασχέθηκαν οι δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ισάριθμες συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, δυο τηλεχειριστήρια με τα οποία επιχειρήθηκε η απενεργοποίηση των μηχανημάτων  κατά την είσοδο των αστυνομικών στο κατάστημα καθώς το χρηματικό πόσο των 127 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.



***
Απετράπη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος περίπτωση αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε από ανήλικη, μέσω διαδικτύου


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος απετράπη περίπτωση αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε από 16χρονη μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα, μέσω γνωστού ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (26-12-2015), η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον οργανισμό «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι άγνωστο άτομο εκδήλωσε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, την πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Άμεσα και ιδιαίτερα λόγω του επικείμενου κινδύνου ζωής, εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διεξήγαγαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί η 16χρονη που εκδήλωσε την πρόθεση.

Ακολούθως, ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της ανήλικης και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

•    Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android:CYBER KID
•    Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.

Επιπλέον, με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2310-388772.