«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 23 Δεκέμβρη 2015

Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού στις σήραγγες του οδικού δικτύου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Η συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στις σήραγγες που βρίσκονται στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας ξεκινά άμεσα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Χθες υπεγράφη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Γιάννη Λύτρα, η σύμβαση για την εκτέλεση της εργολαβίας  με τίτλο «Εργασίες συντήρησης Ηλεκτροφωτισμού και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων Σηράγγων του ΕΟΔ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για την περίοδο 2014-2015»,το οποίο είναι...
υποέργο του έργου «Συντήρηση – Αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του Δικτύου αρμοδιότητας Π.Δ.Ε. και επισκευή – συντήρηση εξοπλισμού και μέσων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Δ.Ε. ετών 2014-2016 (σε συνέχεια του Π.Κ. 2013ΕΠ00100000».
Η υπογραφή της σύμβασης έγινε παρουσία του αναδόχου, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Μπεσαράτ Φάρες, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.
Το ανωτέρω έργο είναι προϋπολογισμού 50.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕΠ 501/2014 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λύτρας μετά την υπογραφή της σύμβασης, εκφράζοντας και τη βούληση του ίδιου του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, δήλωσε ότι οι εργασίες για την κατασκευή του έργου θα ξεκινήσουν άμεσα και ζήτησε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που η υπογραφείσα σύμβαση προβλέπει.

***

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για την εορτή των Χριστουγέννων

Τις ευχές τους προς όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εκφράζει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων:
«Αυτές τις γιορτινές ημέρες, ας φωλιάσει στις καρδιές όλων μας, η αγάπη και η χαρά, προσθέτοντας μια νότα ευτυχίας στη δύσκολη καθημερινότητα της εποχής.
Μπορεί οι μέρες να είναι δύσκολες, όμως το πραγματικό μήνυμα της γέννησης του Χριστού, ας μας βοηθήσει να κάνουμε τη στεναχώρια ελπίδα, χαρά και αλληλεγγύη, ώστε να καταφέρουμε να ατενίζουμε πλέον, το μέλλον με αισιοδοξία.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται δίπλα στους πολίτες της και καλεί όλους τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων να βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας, μετατρέποντας την αλληλεγγύη σε δύναμη της κοινωνίας μας, προκειμένου να επιτύχουμε μια υγιή αναπτυξιακή πορεία για τον τόπο μας.
Εύχομαι σε όλους, από καρδιάς, υγεία, δύναμη και κουράγιο, ώστε ενωμένοι να εργαστούμε με αισιοδοξία, για το μέλλον των παιδιών και του τόπου μας.
Καλά Χριστούγεννα!».

***

Ένα ακόμη βήμα για την κατασκευή του δρόμου που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή του δρόμου που καταλήγει στον Αρχαιολογικό Χώρο της Βούντενης, έδωσε χθες με ομόφωνη απόφασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ανάδειξη ενός ιστορικής σημασίας τόπου, όχι μόνο για την Πάτρα και την Αχαΐα αλλά και για ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, προκειμένου η πρόσβαση των επισκεπτών να γίνεται πλέον δίχως προβλήματα.
Το έργο με τίτλο «Κατασκευή οδού από είσοδο ΧΥΤΑ Ξερόλακας έως Αρχαιολογικό Χώρο Βούντενης», προϋπολογισμού 2.113.000 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό σκέλος (ΣΑΕΠ 001) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ για το έτος 2015.
Έχει ήδη γίνει η κατάλληλη προετοιμασία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Πατρέων και η απόφαση θα διαβιβασθεί στη Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με τους προβλεπόμενους πίνακες και συνοδευόμενη από το τεχνικό δελτίο του έργου, στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά το αντικείμενο και η σκοπιμότητά του, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες.
«Με την κατασκευή του έργου θα διευκολυνθεί η πρόσβαση των οχημάτων στο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου Βούντενης προκειμένου αυτός να καταστεί τουριστικός και πολιτισμικός προορισμός για τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Πατρέων» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος που εισηγήθηκε το θέμα, επεσήμανε πως η ανακατασκευή της οδού να είναι απαραίτητη, για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς οδηγεί στον μοναδικό για τα ευρήματά του, αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης και ο υφιστάμενος δρόμος δεν καλύπτει τις απαιτήσεις των Οδηγιών Μελετών Οδικών Έργων.
Το έργο αυτό θα υλοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων και περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, οδοστρωσία, ασφαλτικές εργασίες, εργασίες σήμανσης, καθώς και ηλεκτροφωτισμό για την ανακατασκευή της οδού ς συνολικού μήκους 676 μέτρων.

***

Απ. Κατσιφάρας: Παραδίδουμε ένα ακόμη χρήσιμο έργο για την κοινωνία, την εκσυγχρονισμένη Ιχθυόσκαλα Πατρών

Ένα ακόμη σύγχρονο έργο, σημαντικό για τη διασφάλιση της δημόσιας Υγείας, παραδίδεται στην τοπική κοινωνία από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και πρόκειται για τη «Βελτίωση των εγκαταστάσεων της Ιχθυόσκαλας Πατρών» προϋπολογισμού 3.690.000 ευρώ.
Οι εργασίες που έγιναν ήταν για τη βελτίωση των κτιριακών και των ηλεκτρομηχανολογικών  εγκαταστάσεων της υπάρχουσας Ιχθυόσκαλας Πατρών, έπειτα από τις φθορές που είχαν προκληθεί μετά τον σεισμό τον Ιούνιο 2008, καθώς και την προσθήκη Α’ ορόφου με γραφεία.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δίνουμε προς χρήση ένα σύγχρονο κτίριο που θα συνδράμει τους επαγγελματίες και τους υπαλλήλους να εργάζονται σε καλύτερες συνθήκες και με περισσότερη ασφάλεια. Ένα κτίριο – σημείο αναφοράς και για τους αλιείς μας, ένα οίκημα υποστηρίζει την καλή λειτουργία της αγοράς, εξασφαλίζει τα συμφέροντα των καταναλωτών και διασφαλίζει τη δημόσια Υγεία» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο χώρο μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργο Αγγελόπουλο και Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Μπράμο, στελέχη του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, της Ιχθυόσκαλας, της Μητρόπολης Πατρών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Και προσέθεσε ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας: «Στόχος μας και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πράξη, είναι να παραδίδουμε στους πολίτες μας έργα ολοκληρωμένα και λειτουργικά που συμβάλλουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας».
Η μελέτη βελτίωσης των εγκαταστάσεων περιελάμβανε εργασίες αποκατάστασης των βλαβών διάβρωσης των δομικών στοιχείων σε όλο το κτίριο των 3.030 τ.μ., ενώ στον καινούργιο όροφο περιλαμβάνονται νέα γραφεία, πατάρια κ.α.
Επιπλέον, έγινε πλήρης ανακατασκευή του περιβάλλοντος χώρου ελιγμών και φόρτωσης με υπερσύγχρονο βιομηχανικό δάπεδο και ανακαίνιση στις ράμπες φόρτωσης.
Το έργο εντάχθηκε  στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013» με κωδικό ΟΠΣΑΑ : 171622 με ονομασία «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝ» και για την κατασκευή του είχε υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Εταιρίας Ανάπτυξης Αλιείας ΕΤΑΝΑΛ.