«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ενημέρωση από το Ε.Κ. Αγρινίου 18 Δεκέμβρη 2015

Εορταστική εκδήλωση για τους μαθητές στα μαθήματα στήριξης του Ε.Κ. Αγρινίου
Το Ε.Κ.Α. , στα πλαίσια των εορτών,  οργανώνει εκδήλωση για τους μαθητές που συμμετέχουν στα μαθήματα στήριξης του Ε.Κ.Α. την ΤΡΙΤΗ  22/12/2015  και ώρα 6:00 μ.μ. στο Ε.Κ.Α. 
Η εκδήλωση περιλαμβάνει :
Ø     Συζήτηση για ζητήματα ειρήνης με εκπρόσωπο της Επιτροπής Ειρήνης Αγρινίου.
Ø     Μουσικό πρόγραμμα...

Ø     Μπουφέ με εδέσματα , γλυκά και αναψυκτικά .
Ø     Δώρα ( λογοτεχνικά βιβλία) για τους μαθητές.
Το Δ.Σ.
***
Το Ε.Κ.Α. για τον προϋπολογισμό του Ο.Α.Ε.Δ.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α καταγγέλλει στους εργαζόμενους , και ειδικότερα στους άνεργους,  τη νέα δραστική μείωση της κρατικής επιχορήγησης  προς τον Ο.Α.Ε.Δ. , αλλά και την παραπέρα περικοπή στα κονδύλια για τους ανέργους , όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό του Ο.Α.Ε.Δ. για το 2016 .
Πιο συγκεκριμένα , από τον προϋπολογισμό που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ,  η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε κατά 32,6% σε σχέση με φέτος , από τα 750  στα 505 εκατομμύρια ευρώ.
Η κρατική υποχρηματοδότηση του Ο.Α.Ε.Δ. οδηγεί σε νέα  ακόμα πιο επώδυνη περικοπή των κονδυλίων  για τα επιδόματα ανεργίας που περιορίζονται  στα 830 εκατ. ευρώ  για του χρόνου  από τα 992 εκατ. φέτος . Έχουμε  , δηλαδή, μείωση  κατά 16,3% των ποσών  που κατευθύνονται προς τους ανέργους , οι μισοί από τους οποίους  είναι χωρίς δουλειά για περισσότερους από 12 μήνες .
Πλέον , όλο και λιγότεροι είναι οι δικαιούχοι επιδομάτων  ανεργίας, καθώς επιδοτείται  κατά μέσο όρο κάθε μήνα περίπου το 12% των εγγεγραμμένων ανέργων  του Ο.Α.Ε.Δ. , ενώ, με τις διατάξεις που περιορίζουν  τη δυνατότητα για πλήρη επιδότηση,  μεγάλο τμήμα των ανέργων επιδοτείται  μόλις  για 5 μήνες.
Η πολιτική συρρίκνωσης των επιδομάτων  προς τους ανέργους  συνεχίζεται απρόσκοπτα και  από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , παρά την τεράστια αύξηση της ανεργίας στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης και της σταθεροποίησής της σε ποσοστό άνω του 25% τα τελευταία δυο χρόνια.  Για μια ακόμα χρονιά εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι  καταδικάζονται στη φτώχεια  και στην εξαθλίωση,  αφού τουλάχιστον ο ένας στους τέσσερις αδυνατεί να βρει μεροκάματο.
Την ίδια ώρα, για τη διαχείριση της ανεργίας  η κυβέρνησης έχει σε πρώτο πλάνο τα κακοπληρωμένα  «πεντάμηνη» προγράμματα ανακύκλωσης της φτώχειας , τα οποία μετά τη λήξη τους δεν προβλέπουν σταθερή επιδότηση, δεν προσφέρουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα , αντιμετωπίζουν τους ανέργους  ως «ωφελούμενους»  και όχι ως εργαζόμενους.  Μέσω αυτών των προγραμμάτων , ο Ο.Α.Ε.Δ. αποτελεί τον επίσημο κρατικό φορέα που χτυπά το δικαίωμα στη σταθερή  και μόνιμη εργασία , με σταθερό προσανατολισμό  στη φτηνή εργασία  για τα αφεντικά.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί  τους εργαζόμενους, τους άνεργους , τους σπουδαστές, τους νέους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία , να οργανώσουν την πάλη τους  και τη δράση τους,  για να μην υπάρχει άνεργος απροστάτευτος , για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών  των ανέργων και των οικογενειών τους , για το δικαίωμα στην εργασία με πλήρη εργασιακά και  ασφαλιστικά δικαιώματα.  
 Το Δ.Σ.