«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Σφαγή των Κούρδων. Ισοπεδώνει πόλεις και χωριά ο Ερντογάν

κ01
Το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν ισοπεδώνει πόλεις και προχωρά σε σφαγές Κούρδων αγωνιστών με την Ανοχή – Συνενοχή ΗΠA – Ε.Ε. – Ελληνικής κυβέρνησης.
Δεν έχει τελειωμό το δράμα του Κουρδικού λαού. Ο Εμφύλιος πόλεμος που κήρυξε το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν εναντίον της κουρδικής μειονότητας και της Τουρκικής Αριστεράς ώστε να επιβάλλει τα σχέδια του στο εσωτερικό της Τουρκίας και να εξασφαλίσει τους όρους επιβολής των ιμπεριαλιστικών του συμφερόντων στο εξωτερικό, συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι ανταποκρίσεις, πεδία των μαχών είναι πλέον οι ίδιες οι πόλεις της Νοτιοανατολικής Τουρκίας...
κ02
Cizre, Sinopi και Αmed, αλλά και σε άλλες περιοχές της ΝΑ Τουρκίας οι συγκρούσεις έχουν λάβει διαστάσεις αστικού πολέμου. Στα βίντεο φαίνονται βομβαρδισμοί κατοικιών, εισβολές σε σπίτια από πολυάριθμες ειδικές δυνάμεις και φάλαγγες αρμάτων μάχης υπό την πλευρική κάλυψη Τούρκων στρατιωτών  στους κεντρικούς δρόμους των τουρκικών πόλεων. Στο κεντρικό Sur στην πόλη Amed διεξάγεται μια επιχείρηση «γενοκτονίας» σύμφωνα με κουρδικές πηγές και έχει τεθεί σε κατάσταση απαγόρευσης κυκλοφορίας εδώ και δεκαέξι ημέρες. Υπάρχουν αναφορές για δεκάδες τραυματίες. Παράλληλα, οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας δεν επέτρεψαν σε καμία μονάδα υγείας και σε ασθενοφόρα να πλησιάσουν στις πληγείσες περιοχές και να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους πληγέντες. Ο νέος γύρος θανάτου ξεκινά με τη δολοφονία του Ταχίρ Ελτσί, πρόεδρου του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ και ακτιβιστή υπέρ των κουρδικών δικαιωμάτων. Ακολούθησαν πογκρόμ συλλήψεων, αποκλεισμοί ολόκληρων περιοχών στην περιφέρεια του Ντιγιάμπαρκιρ από τον Τούρκικο στρατό, απαγόρευση διαδηλώσεων και κυκλοφορίας, επιχειρήσεις εκκαθαρίσεων, εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων, βάρβαρα δολοφονημένα μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες (πάνω από 170 δολοφονίες αμάχων από τον Ιούνιο).
κ04
Ουσιαστικά ο κουρδικός λαός έχει εμπλακεί σε ένα τεράστιο «Proxy» πόλεμο σε ολόκληρη την περιοχή, σε έναν πόλεμο μέσω αντιπροσώπων, όπου με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ISIS, βολικού δαιμονοποιημένου εχθρού και ενίοτε εταίρου στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σημειώνονται  ωμές επεμβάσεις από τις ΗΠΑ, την Ρωσία, τις ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία, το Ιράν και το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Είναι πόλεμοι που εκδηλώνονται με την ίδια σφοδρότητα εναντίον του κόσμου της εργασίας, εντός και εκτός των τουρκικών συνόρων, θυσιάζοντας τους λαούς στα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα.Ο κοινωνικός πόλεμος στην καρδιά των καπιταλιστικών μητροπόλεων, με τα ίδια στρατεύματα-μεθόδους-τελικά εχθρό, βρίσκει την προέκταση του στους βίαιους πολέμους της ιμπεριαλιστικής περιφέρειας.
 nekros-kourdos
Ο πόλεμος, ξεσκίζοντας τα περιτυλίγματα «εθνικών συμφερόντων και ιδεωδών», αποκαλύπτει ξανά το αισχρό ταξικό του περιεχόμενο, αποδεικνύει ότι αποτελεί την έσχατη και ολοκληρωτική εκδοχή εκμετάλλευσης-καταπίεσης του κόσμου της εργασίας. Τα τουρκικά τεθωρακισμένα που μέχρι πρόσφατα στάθμευαν στον Έβρο απέναντι στην Ελλάδα-«εθνικό εχθρό», μεταφέρονται εσπευσμένα στην Νοτιοανατολική Τουρκία για να εκκαθαρίσουν τις κουρδικές πόλεις και να εισβάλλουν στο Βόρειο Ιράκ. Συμβάλλοντας στον τεμαχισμό του Ιράκ, ενισχύοντας το Κουρδικό αστικό καθεστώς του Μπαρζανί, με το οποίο διατηρεί οικονομική συνεργασία και συχνά έχουν στραφεί από κοινού εναντίον των Κούρδων ανταρτών του ΠΚΚ. Ταυτόχρονα, η Τουρκία στηρίζει με κάθε τρόπο τους φονταμενταλιστές του ISIS, για να εξαλείψουν από κοινού, στο Κομπάνι και τη Ροζάβα, το ενοχλητικό παράδειγμα αυτοργάνωσης και περήφανης πάλης με το όπλο στο χέρι των Κούρδων αγωνιστών της Συρίας, που προκαλεί την έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη εκατοντάδων εθελοντών. Βλέπεις εδώ, όχι μόνο ηττήθηκε ο μουσουλμανικός φονταμενταλισμός, αλλά επίσης εδώ προσκρούουν τα ανταγωνιστικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των χωρών της περιοχής.
k-05
Το καθεστώς επομένως Ερντογάν που στηρίζει η Ε.Ε. για να επιβάλλει τα αντιμεταναστευτικά της σχέδια και να διεκδικήσει ρόλο στην περιοχή. Που στηρίζουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνική κυβέρνηση στην αντιπαράθεση του με τον ρωσικό ιμπεριαλισμό δεν είναι φασιστικό.  
k-06
Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα-πρότυπο του κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Και είναι το κράτος πρότυπο για το Γιωργάκη Παπανδρέου που πρώτος φιλοξένησε τον Τούρκο πρωθυπουργό, προβάλλοντας το έργο και τα αποτελέσματα του ΔΝΤ  στην αντιδραστική αναμόρφωση της αστικής οικονομίας και του κοινωνικοπολιτικού σχηματισμού που είχε και έχει ανάγκη. Για τον Αντώνη Σαμαρά που για να περάσει τα Μνημόνια επανέφερε με τον σύμβουλό του Μπαλτάκο και την συνεννοήσιμη ναζιστική Χρυσή Αυγή, «τον πόλεμο των άκρων».  Για τον Ευ.Βενιζέλο, που μίλησε για τον «επερχόμενο εμφύλιο πόλεμο» αν η κοινωνία μας δεν ακολουθήσει το παράδειγμα αστική αναδιάρθρωσης που επέβαλε το τουρκικό αστικό κατεστημένο με κρατική τρομοκρατία και ΔΝΤ. Για να μεταφέρει μετά ο ίδιος ο Έλληνες ΥΠΕΞ το μνημονιακό του παράδειγμα στην Ουκρανία, όπου με την πολεμική και κυβερνητική συμμετοχή των φασιστών επιβάλλονται τα σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ-ΔΝΤ. Την οποία στηρίζει σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου! Είναι όμως πρότυπο και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εφαρμόζει το Τρίτο Μνημόνιο, εντάσσεται στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και διαμορφώνει τους στρατιωτικούς – κατασταλτικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών. Πρότυπο το καθεστώς Ερντογάν που έστειλε την Στρατοχωροφυλακή εναντίον διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη, διεξήγαγε εμφύλιο πόλεμο εναντίον των Κούρδων και της Τουρκικής Αριστεράς προκειμένου να επιβάλλει τους σχεδιασμούς της.  
κ07
Το μεγαλύτερο συμπέρασμα από την ηρωική πάλη του κόσμου της εργασίας είναι ότι δεν υπάρχει εθνική διέξοδος στον παροξυσμό του κοινωνικού πολέμου, δεν υπάρχουν όροι διαπραγμάτευσης και συμβιβασμού απέναντι στον σύγχρονο Ολοκληρωτικό Καπιταλισμό και τα αστικά κράτη τους, απέναντι στην καπιταλιστική – ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Και στο παρελθόν ο λαός των Κούρδων αλέστηκε στις μυλόπετρες των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Οι ΗΠΑ το 1991 τους κάλεσαν να εξεγερθούν και στην συνέχεια τους άφησαν να σφαγιαστούν από τον σατράπη Σαντάμ Χουσείν. Ήταν το καθεστώς Άσαντ που προχώρησε στο κλείσιμο των στρατοπέδων του ΠΚΚ μετά τις απειλές της Τουρκίας, για να έρθει αμέσως μετά η κυβέρνηση Σημίτη-Πάγκαλου να παραδώσει τον Κούρδο ηγέτη Οτσαλάν σε ΜΙΤ-CIA! Μια Τουρκία που εξόπλιζαν και εξοπλίζουν αμερικανικές και ευρωπαϊκές βιομηχανίες του πολέμου, εφοδιάζοντας την όμως και με μέσα βασανισμού, κατασκευάζοντας Λευκά Κελιά στις Τουρκικές Φυλακές.
Απέναντι επομένως στην Αντεπανάσταση της εποχής μας πρέπει να εμφανιστεί ξανά το φάντασμα της Επανάστασης. Εμείς   εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενους λαούς που με το όπλο στο χέρι αγωνίζονται για τα ταξικά τους συμφέροντα. Την αλληλεγγύη μας την εκφράσαμε πρόσφατα συμμετέχοντας σε διεθνή αποστολή στα χωριά της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου βιώσαμε και εμείς την καθημερινότητα της καταπίεσης και της κρατικής τρομοκρατίας.
Ο δικός μας πόλεμος όμως γίνεται εδώ. Ενάντια στον εθνικισμό και τον ρατσισμό, ενάντια στα «εθνικά δίκαια» που διχάζουν τους λαούς στρέφουν τον ένα εργαζόμενο απέναντι στο άλλο. Απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα Μνημόνια και την αστική πολιτική, ενάντια στο ΝΑΤΟ – ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ -Ε.Ε., για το μπλοκάρισμα της μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής. 
Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό ενάντια στον ανοιχτό πόλεμο κατά των μεταναστών που μαίνεται σε όλα τα επίπεδα και ενάντια στον αντίστοιχο πόλεμο που εξαπολύεται εναντίον κάθε εργαζόμενου, άνεργου, νεολαίου και συνταξιούχου.
Έτσι τιμούμε εμείς τους νεκρούς της τάξης μας, είτε δολοφονούνται στον Στρατό και στα κάτεργα της ΔΕΗ, είτε πέφτουν νεκροί από τον Τουρκικό Στρατό και το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. 
Πρέπει να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός μαχητικού ανατρεπτικού εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος.
Αυτή η κυβέρνηση και η αστική πολιτική της πρέπει να ανατραπεί. Η κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών πρέπει να Ανατραπεί. Κοινός είναι ο εχθρός των Τσίπρα-Καμμένου-Ερντογάν-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ: Ο κόσμος της εργασίας.
Η μόνη ρεαλιστική απάντηση προς όφελος των εργαζομένων είναι ο κοινός διεθνιστικός αντικαπιταλιστικός επαναστατικός αγώνας.