«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 24 Δεκέμβρη 2015

Επαναλειτουργεί το Δημόσιο ΚΤΕΟ Αγρινίου μετά την πιστοποίηση της γραμμής ελέγχου


Από τη Δευτέρα  28 Δεκεμβρίου 2015 τίθεται πάλι σε λειτουργία το Δημόσιο ΚΤΕΟ Αγρινίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διενεργώντας τεχνικούς ελέγχους σε οχήματα ελαφρά, βαρέα, φορτηγά, λεωφορεία και συρμούς.
Το Δημόσιο ΚΤΕΟ Αγρινίου έλαβε πιστοποίηση για την λειτουργία της γραμμής ελέγχου ελαφρών και  της γραμμής ελέγχου βαρέων οχημάτων, σύμφωνα με...
το διεθνές πρότυπο διαχείρισης ποιότητας ISO 9001/2008, αφού εκσυγχρονίστηκε με τον απαραίτητο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τις ισχύουσες απαιτήσεις  του αρμοδίου Υπουργείου.
Ο νέος τιμοκατάλογος που έχει σταλεί από το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας  και Τουρισμού και ισχύει από 08 Απριλίου του 2013 είναι πιο ευνοϊκός για τους πολίτες, αφού προβλέπει εκπτώσεις :
-  25% για ανέργους που είναι  εφοδιασμένοι με κάρτα ανεργίας και ισχύει επί του περιοδικού τεχνικού ελέγχου.
-  15% για  οχήματα του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, επί του περιοδικού ελέγχου και
- 10 % για οχήματα φυσικών ή νομικών προσώπων τα οποία είναι κύριοι ή κάτοχοι αριθμού οχημάτων άνω των 10 έως και 50, ανεξαρτήτως κατηγορίας, επί του περιοδικού τεχνικού ελέγχου.



***
Συγχαρητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη στο Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα» που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών
Τα συγχαρητήριά του έδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην Πρόεδρο Διονυσία Σαμαντά, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους εργαζόμενους του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα», το οποίο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο Αικατερίνης Π. Οικονόμου, για τη μεγάλη κοινωνική του προσφορά.
Το Εργαστήρι για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, (Μεσολόγγι-Αγρίνιο) χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδα 2007-2013.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάνουμε δαπάνες που πιάνουν τόπο, άλλωστε στόχος μας πάντοτε ήταν και παραμένει να κατασκευάζουμε έργα τα οποία είναι χρήσιμα και λειτουργικά για την κοινωνία μας και τους συμπολίτες μας» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένει δίπλα στους φορείς και τους πολίτες που έχουν ανάγκη».
Να σημειώθηκε πως το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Δημήτριος Νανόπουλος στην Πρόεδρο του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» Διονυσία Σαμαντά, στην πανηγυρική τελετή στη μεγάλη αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών. Το βραβείο αυτό είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών πολλών ανθρώπων, όπως ανέφερε η κυρία Σαμαντά αναφερόμενη στις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Εργαστήρι στα άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (κινητικές, αισθητηρίων οργάνων, λόγου, ελαφρές ψυχικές διαταραχές, αυτισμό, σύνδρομο Down και άλλες) καθώς και στις οικογένειές τους.

***
Την ερχόμενη Τρίτη στη νέα αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας η επόμενη συνεδρίαση
Στη νέα αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Σώματος, την ερχόμενη Τρίτη.
Συγκεκριμένα στην πρόσκληση που απέστειλε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου η 23η συνεδρίαση θα γίνει την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 15.00΄ στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).
Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ΤΕΕ (Τμήμα Δυτικής Ελλάδας & Ν. Αιτωλοακαρνανίας) και ΔΕΠΑ Α.Ε. για το έργο «Δημιουργία Αποκεντρωμένων Συστημάτων Τροφοδοσίας Φυσικού Αερίου στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», ενώ τεθεί προς συζήτηση και ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας του Σώματος κ.α.