«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ!

Τοποθέτηση «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»
στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Πύργος, 30/3/15)

          Λένε, ότι ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος! Αυτό ακριβώς γίνεται επί 8 ολόκληρα χρόνια από τις δολοφονικές - καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 με το Ταμείο Μολυβιάτη (Τ.Μ.) και το συνεχιζόμενο και σήμερα εμπαιγμό των πληγέντων πυροπαθών της Ολυμπίας και της Ηλείας. Συγκεκριμένα:

-1.      Το 2007, η τότε Κυβέρνηση της Ν.Δ. φόρτωσε σε μυστικές δυνάμεις, στο «στρατηγό άνεμο» και στον Μπάμπη Καφύρα, τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για τις πυρκαγιές. Στη συνέχεια, με τα γνωστά «τριχίλιαρα» και άλλους τρόπους, προχώρησε στον πρώτο γύρο πανελλαδικής ψηφοθηρικής διασπάθισης των ιδιωτικών δωρεών 220 εκατ. ευρώ, που συγκεντρώθηκαν στο Ταμείο Μολυβιάτη (Τ.Μ.). Ποσά που δόθηκαν και προορίζονταν όλα για τους πληγέντες πυροπαθείς Ολυμπίας - Ηλείας και όχι για αλλότριες χρήσεις και σκοπούς, «δια πάσαν νόσον και… δυστυχίαν, ανά την Περιφέρειαν ή την Επικράτειαν».
-2.      Το 2009 η Κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο «πορεύσου και μηκέτι αμάρτανε» Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, εντελώς παράνομα και πραξικοπηματικά, βούτηξε - έκλεψε - δήμευσε το υπόλοιπο του Τ.Μ. (118 εκατ. ευρώ). Επιδόθηκε στο δεύτερο γύρο πανελλαδικής ρουσφετολογικής διανομής του, σε διάφορες Μ.Κ.Ο. και σε άσχετους «υμέτερους». Στους πυροπαθείς πέταξε «στάχτη στα μάτια» με ένα βαρύγδουπο, αλλά ανύπαρκτο «σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Ηλείας», που ακόμα το περιμένουν!
-3.      Στα τέλη του 2012 η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ. μετέφερε το νέο υπόλοιπο του Τ.Μ. (50 εκατ. ευρώ) στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), με κωδικό ΣΑΕΠ 401, δίνοντας μόνο το μισό (24,7 εκατ. ευρώ) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για έργα αποκατάστασης και ανασυγκρότησης - υποτίθεται - στις πυρόπληκτες περιοχές της Ολυμπίας και της Ηλείας. Τα άλλα μισά (25,3 εκατ. ευρώ) πήγαν για ρουσφέτια σε άλλες Περιφέρειες, αντί να πάνε όλα στους δικαιούχους πυροπαθείς Ολυμπίας - Ηλείας.
-4.      Πέρυσι τον Απρίλη 2014, μέσα στην προεκλογική περίοδο Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών, ο Περιφερειάρχης κ. Απ. Κατσιφάρας, με δύο απανωτές συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (στις 15/4/14 και στις 24/4/14) προχώρησε στον τρίτο γύρο διασπάθισης του νέου υπολοίπου του Τ.Μ. Μοίρασε ψηφοθηρικά και εντελώς παράνομα 13 εκατ. ευρώ σε 26 μικρά Δημοτικά Έργα, κυρίως οδοποιΐας, μερικά χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, τα περισσότερα απ΄ αυτά άσχετα με τους πυροπαθείς και τις πυρόπληκτες περιοχές Ολυμπίας - Ηλείας. Οι αποφάσεις αυτές προκάλεσαν τη δίκαιη αγανάκτηση των πυροπαθών και το εύλογο ενδιαφέρον του αρμόδιου Οικονομικού Εισαγγελέα και της δικαιοσύνης (μετά από διαβήματα μαζικών φορέων).
-5.      Σήμερα, εδώ στον Πύργο, το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο ανακαλεί δήθεν τις δύο προηγούμενες σκανδαλώδεις - παράνομες αποφάσεις του Απρίλη 2014 (αριθ. 53/15-4-14 και αριθ. 64/24-4-14), τις αντικαθιστά και τις μεταμφιέζει σε ένα νέο τριετές, βαρύγδουπο και ψευδεπίγραφο «Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας». Το «πρόγραμμα» αυτό δεν είναι ολοκληρωμένο, αλλά αποσπασματικό και εντελώς ανεπαρκές. Περιλαμβάνει: α) 15 εκατ. ευρώ για μικρά Δημοτικά Έργα (εδώ θα μπουν ξανά τα προηγούμενα έργα - ρουσφέτια), β) 1,9 εκατ. ευρώ, με επιδότηση 50% σε 74 μικρά επιχειρηματικά σχέδια βιοτεχνικής παραγωγής γλυκών κουταλιού, μαρμελάδων και μελιού, γ) 2,5 εκατ. ευρώ για ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων και δ) 200.000 ευρώ για τεχνική βοήθεια από την Περιφέρεια!
          Το ψευδεπίγραφο αυτό «Πρόγραμμα» για μια ακόμα φορά δεν αφορά, αλλά αντιθέτως, εμπαίζει, τους πληγέντες πυροπαθείς Ολυμπίας - Ηλείας. Δεν τους αποζημιώνει για τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν. Δεν αποκαθιστά τις μεγάλες καταστροφές που έγιναν με έργα υποδομής: Αναδασώσεις καμμένων δασών και δασικών εκτάσεων, πλήρεις αποζημιώσεις και αντικαταστάσεις φυτικού και ζωϊκού κεφαλαίου, βελτίωση βοσκοτόπων, αγροτική οδοποιΐα, αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα (αντιμετώπιση διαβρώσεων και κατολισθήσεων), επιστημονικοτεχνική βοήθεια, επαρκής πυροπροστασία. Για όλους αυτούς τους σοβαρούς λόγους, το ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ.
          Εμείς, ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», διεκδικούμε και απαιτούμε από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. να πάρει θέση και να επιστρέψει όχι μόνο το υπόλοιπο (Σ.Α.Ε.Π. 401), αλλά ολόκληρο το αρχικό ποσό (220 εκατ. ευρώ) του Τ.Μ. στους πραγματικούς δικαιούχους του, δηλαδή στους πληγέντες πυροπαθείς Ολυμπίας - Ηλείας, μέσω ενός πραγματικού προγράμματος αποκατάστασης - ανασυγκρότησης.

Πύργος, 30/3/2015
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
- ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»