«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ένας 20χρονος ημεδαπός για αθλητική βία, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών και κροτίδων στο Καινούριο Αγρινίου

 Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και ενός 48χρονου ημεδαπού που προξένησε σωματικές βλάβες σε ποδοσφαιριστή
 Συνελήφθη, χθες (14-4-2015) το απόγευμα, στο Καινούριο Αγρινίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 20χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αθλητική βία, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών και κροτίδων.
 Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για αθλητική βία σε βάρος ενός 48χρονου ημεδαπού, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
 Ειδικότερα...
χθες το απόγευμα, στο Καινούριο, κατά τη διάρκεια, του ποδοσφαιρικού αγώνα για τον υποβιβασμό ομάδας (play out), μεταξύ των ομάδων ΠΑΟ ΔΟΞΑ Καινουρίου - Άρης Αιτωλικού της Α΄ κατηγορίας E.Π.Σ.Α. , ο 20χρονος  έριξε ένα σακίδιο πλάτης, από τον εξωτερικό χώρο του γηπέδου προς το εσωτερικό, σε μερίδα οπαδών, το οποίο κατασχέθηκε από αστυνομικούς.

Κατά τον έλεγχο του σακιδίου, οι αστυνομικοί βρήκαν στο εσωτερικό του και κατέσχεσαν:

·        (5) αυτοσχέδιους εμπρηστικούς - εκρηκτικούς μηχανισμούς,
·        (11) κροτίδες,
·        μονωτική ταινία κα
·        (1) κομμάτι ύφασμα

Σε ότι αφορά τον 48χρονο, επιτέθηκε λίγο πριν τη λήξη του αγώνα σε 29χρονο ποδοσφαιριστή και του προξένησε σωματικές βλάβες με μια ομπρέλα στο κεφάλι.

 Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 48χρονου και αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου
***

Συνελήφθη χθες από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, σωφρονιστικός υπάλληλος για δωροληψία και εκβίαση σε βάρος κρατουμένου
Απαίτησε και έλαβε από κρατούμενο το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά για τη χορήγηση άδειας
Συνελήφθη χθες (14-04-2015) το βράδυ, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, 34χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος Καταστήματος Κράτησης της Βορείου Ελλάδος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της δωροληψίας και της εκβίασης.
Είχε προηγηθεί καταγγελία από κρατούμενο του Καταστήματος Κράτησης, σύμφωνα με την οποία ο σωφρονιστικός υπάλληλος του απαιτούσε το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά για τη χορήγηση 9ήμερης άδειας.
Σε προγραμματισμένη συνάντηση, που έγινε χθες (14-04-2015), σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο κρατούμενος, ο οποίος διανύει άδεια, παρέδωσε στον σωφρονιστικό υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ.
Άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, επενέβησαν και συνέλαβαν τον 34χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό (5.000) ευρώ, κινητό τηλέφωνο και (385) ευρώ.
Επιπλέον, εξετάζεται η συμμετοχή του συλληφθέντα και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις, ενώ παράλληλα διερευνώνται καταγγελίες σε βάρος του, για εισαγωγή στο συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης, απαγορευμένων ειδών έναντι αμοιβής.
Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και στο τηλέφωνο 2310-531884 της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.
***

Συνελήφθη ένας 23χρονος ημεδαπός στη Πάτρα που αναζητούνταν με απόφαση δικαστηρίου

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε (8) έτη κάθειρξη για διακεκριμένες κλοπές

Συνελήφθη, χθες (14-4-2015) το απόγευμα, στη Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί σε (8) έτη κάθειρξη από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, για κλοπές που είχε διαπράξει από τον Νοέμβριο του έτους 2011 μέχρι και τον Φεβρουάριο του έτους 2012 στη Πάτρα.

Ο δράστης συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει δέκα κλοπές σε οικίες και ξενοδοχείο σε περιοχές της Πάτρας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
***

Η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων καθιερώνεται στην Ελληνική Αστυνομία


Ξεκινά από Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, πιλοτικά σε (14) Αστυνομικά Τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα


Η δράση προβλέπεται, μετά την αξιολόγηση της, να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια


Γ. Πανούσης: «Οικοδομούμε μία νέα σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, προχωρώντας σε καινοτόμες δράσεις, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβαθμίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία.

Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων αποτελούν απτά δείγματα στο πεδίο της συμφιλίωσης Αστυνομίας και κοινωνίας»

Την «Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» καθιερώνει από τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, η Ελληνική Αστυνομία, με βάση τις κεντρικές κατευθύνσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη νέα αντεγκληματική πολιτική.

Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο να ενισχυθεί η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, αλλά και η άμεση διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και Πολιτών.

Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε (14) Αστυνομικά Τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα.

Δύο φορές το μήνα, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, μετά από προηγούμενη συνεννόηση, θα δέχονται στο Γραφείο πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να διατυπώνονται και να συζητούνται διάφορα θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

Σε περίπτωση που η υπόθεση αφορά άλλη Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλο Φορέα θα διαβιβάζεται αρμοδίως για περαιτέρω χειρισμό. Επίσης, εάν κάποιο ζήτημα έχει ευρύτερο τοπικό ενδιαφέρον, ο  Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος θα φροντίζει να το εισαγάγει προς συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ.).

Με τη δράση αυτή Πολίτες, Φορείς και Κοινωνικοί Εταίροι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν απευθείας με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος στο πλαίσιο της διαβούλευσης σχηματίζει προσωπική άποψη και αντίληψη για τα διάφορα θέματα που τίθενται. Έτσι, μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα για την επίλυσή τους  ή να παραπέμπει την υπόθεση στην αρμόδια Υπηρεσία ή Φορέα με τη διαδικασία της διαμεσολάβησης.

«Η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» θα εφαρμοστεί πιλοτικά στα Αστυνομικά Τμήματα Αμπελοκήπων και Πατησίων στην Αθήνα, Κορυδαλλού στον Πειραιά, Άνω Λιοσίων στη Δυτική Αττική, Αμαρουσίου στη Βορειοανατολική Αττική, Ηλιούπολης στη Νοτιοανατολική Αττική, Σταυρουπόλεως και Τούμπας – Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, Α΄ Πατρών στην Αχαΐα, Χαλκίδας στην Εύβοια, Ρόδου στα Δωδεκάνησα, Α’ Ηρακλείου στην Κρήτη, Ιωαννίνων στην Ήπειρο  και Α΄ Λάρισας στη Θεσσαλία.

Οι πολίτες, οι Φορείς και οι Κοινωνικοί Εταίροι μπορούν να επικοινωνούν με τις Γραμματείες των παραπάνω Αστυνομικών Τμημάτων, στους τηλεφωνικούς αριθμούς κλήσης που βρίσκονται στην επισυναπτόμενη σελίδα, προκειμένου να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των συναντήσεων με τους Διοικητές.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει σε πρώτο στάδιο δύο μήνες προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις και τροποποιήσεις, με στόχο να επεκταθεί το ταχύτερο δυνατό σε όλη την επικράτεια.

Σημειώνεται ότι η δράση αυτή είναι ανεξάρτητη από την υποχρέωση του προσωπικού των αστυνομικών Υπηρεσιών να δέχονται πολίτες και να εξετάζουν  υποθέσεις που τους απασχολούν.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης δήλωσε για τη νέα αυτή δράση: «Οικοδομούμε μία νέα σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, προχωρώντας σε καινοτόμες δράσεις, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβαθμίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία. Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων αποτελούν απτά δείγματα στο πεδίο της συμφιλίωσης Αστυνομίας και κοινωνίας.»