«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω οδηγός αστικού λεωφορείου στην Πάτρα για απάτη

Ο δράστης προμήθευε με ακυρωμένα εισιτήρια τους πολίτες που επιβιβάζονταν, αποκομίζοντας παράνομο χρηματικό όφελος που αγγίζει τις 8.000 ευρώ

Συνελήφθη χθες (23-04-2015), το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 49 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα...
ο 49χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου, τον τελευταίο περίπου χρόνο, προφασιζόμενος ότι το μηχάνημα ακύρωσης των εισιτηρίων βρισκόταν εκτός λειτουργίας, προμήθευε ο ίδιος το εισιτήριο σε πολίτες, που επιβιβάζονταν, το οποίο ακύρωνε κόβοντάς το, εισπράττοντας ο ίδιος το αντίτιμο.

Για την διερεύνηση της υπόθεσης ενεργήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο δράστης να προμηθεύει εισιτήριο με τον ίδιο τρόπο, σε αστυνομικό που προσποιήθηκε τον επιβάτη.

Από την προανάκριση που ενεργήθηκε προέκυψε ότι, τα ακυρωμένα εισιτήρια τα μάζευε από το καλάθι του λεωφορείου αλλά και από άλλους κάδους, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο δράστης αγγίζει, κατ’ εκτίμηση, περίπου τις 8.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες (23-04-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.