«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 17 Απρίλη 2015

Πρώτη έκδοση του Χάρτη Δράσεων «Let’s do it Greece» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ξεκίνησε η χαρτογράφηση των δράσεων που θα γίνουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Κυριακή 26 Απριλίου, στο πλαίσιο του  «Let’s do it Greece».
Διάφορες ομάδες, εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς, σχολεία, ομάδες –istas, επιχειρήσεις και...
πολίτες έχουν αγκαλιάσει τη μεγάλη εθελοντική καμπάνια «Let’s do it Greece» και οργανώνουν δράσεις σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Στόχος της καταγραφής των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί στη Δυτική Ελλάδα από την Περιφέρεια είναι:
- να μεταδοθεί ο υγιής εθελοντισμός, να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, και
- να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ Συλλόγων, Φορέων, Εθελοντών και Αρχών και να αποφευχθούν αλληλεπικαλύψεις και
- να συντονιστούν οι φορείς και οι Αρχές για τη διευκόλυνση της κάθε δράσης των εθελοντών.
Επίσης, ο Χάρτης Δράσεων στη Δυτική Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί για:
- την προβολή των δράσεων στα μέσα ενημέρωσης
- για την ενημέρωση φορέων, εθελοντών και πολιτών, που δεν έχουν προγραμματίσει για εκείνη την ημέρα τη δική τους δράση, ώστε να μπορούν να επιλέξουν σε ποια από αυτές μπορούν να συμμετέχουν.
Για τη συνεχή ενημέρωσή σας, ο Χάρτης θα επικαιροποιείται διαρκώς, με τις δράσεις που εσείς μας περιγράφετε και μας κοινοποιείτε.
Μπορείτε να βρίσκετε τον τρέχοντα Χάρτη Δράσεων στο σύνδεσμο https://drive.google.com/file/d/0B-_-9DFsudfMa2xFVmwwT3RLblE/view?usp=sharing
στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (www.pde.gov.gr)
καθώς και στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (www.facebook.com/pde.rwg , www.twitter.com/pde_rwg ).
Δηλώστε μας τη δράση καθαρισμού που προγραμματίζετε (στην παρακάτω φόρμα δράσης https://drive.google.com/file/d/0B-_-9DFsudfMVjlDSzhHbHdTVmM/view?usp=sharing ) ή επιλέξτε να συμμετάσχετε σε κάποια από τις ήδη προγραμματισμένες δράσεις, επικοινωνώντας με τον υπεύθυνο που αναφέρεται στην καθεμία.
***

Συνάντηση με την Αν. Υπουργό Τουρισμού για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατά την περίοδο 2015-2020, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος με την αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά
Αρχικά παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση,  και η ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος τουριστικής προβολής που εφαρμόστηκε από την Περιφέρεια, ενώ συζητήθηκαν οι άξονες της επόμενης περιόδου, καθώς και ο προγραμματισμός της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει με τους συναρμόδιους φορείς.
Ο Γ. Αγγελόπουλος επεσήμανε πως κομβικό σημείο ενδιαφέροντος  παραμένει η Αρχαία Ολυμπία, η οποία αποτελεί τουριστικό πόλο όχι μόνο για την Δυτική Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη τη χώρα και πρόσθεσε πως «το προσεχές διάστημα ξεκινά η Περιφέρεια συναντήσεις με τοπικούς φορείς ανά Περιφερειακή  Ενότητα, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το σχεδιασμό της στρατηγικής για τον τουρισμό».
Από την πλευρά της η αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε πως αναμένει από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, εξειδίκευση σε τουριστικά πακέτα, με ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά και έτοιμες διαδρομές, ώστε να προωθηθούν κεντρικά από το Υπουργείο, ενώ ανέφερε πως άμεσα θα ξεκινήσει περιοδείες  σε ολόκληρη τη χώρα για συναντήσεις  με τοπικούς φορείς .
Παράλληλα, ο κ. Αγγελόπουλος έθεσε το ζήτημα της ολοκλήρωσης κατασκευής της Ολυμπίας Οδού στο σύνολο του τεχνικού και φυσικού αντικειμένου της, επαναλαμβάνοντας πως «δεν νοείται Ολυμπία Οδός δίχως την Αρχαία Ολυμπία», και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη του Τουρισμού όταν δεν έχουμε δρόμο».
Η κυρία Κουντουρά ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, αν και όπως τόνισε έχει ιδία πείρα και γνώση για την αναγκαιότητα κατασκευής ολόκληρου του αυτοκινητοδρόμου.
Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας έθεσε το ζήτημα της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας τονίζοντας την αναγκαιότητα να τελείται πάντοτε στην Αρχαία Ολυμπία, στον ιερό τόπο, και όχι στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στον θρησκευτικό τουρισμό με επίκεντρο τη Ρωσία, καθώς το 2016 είναι ο εορτασμός της 1000ετούς παρουσίας των Ρώσων στο Άγιο Όρος και αναμένεται αύξηση της προσέλευσης Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, με τον κ. Αγγελόπουλο να επισημαίνει τη θρησκευτική σημασία του Αποστόλου Ανδρέα στην Πάτρα, ζητώντας από την Υπουργό τη στήριξή της σε αυτή τη σημαντική ευκαιρία προσέλκυσης και ανάδειξης του θρησκευτικού τουρισμού.