«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ψήφισμα ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ


Η κυβέρνηση με μια απαράδεκτη και προκλητική απόφαση, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των θεσμών (τρόικα), για την αρπαγή των αποθεματικών των Ο.Τ.Α. και όλων των δημόσιων φορέων.
Πρόκειται για...
μια απόφαση βαθιά αντιλαϊκή, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες και την καθημερινότητά τους.
Είναι απόφαση αναμενόμενη, αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την Κομισιόν, τον ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Τα διαθέσιμα των Δήμων, που είναι χρήματα του λαού, οδηγούνται στους δανειστές, στο ακέραιο και στο διηνεκές. για να αποπληρωθεί το κρατικό χρέος,
Πρόκειται για αναγκαίους και κρίσιμους πόρους, που τους έχει πληρώσει ο λαός από το υστέρημά του μέσω της φοροεπιδρομής και αντί να κατευθυνθούν στην κάλυψη των άμεσων αναγκών του, καταλήγουν στους δανειστές. Χρήματα που προορίζονται για την θέρμανση και τη σίτιση των παιδικών σταθμών, στις σχολικές επιτροπές, τις κοινωνικές δομές, τα έργα και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν οξυμένες λαϊκές ανάγκες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ καταδικάζει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Απαιτεί την άμεση και οριστική απόσυρσή του.
Καλεί τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της ΠΈΔ Δυτικής Ελλάδας, να μην την εφαρμόσουν και να μην καταθέσουν τα χρήματα.
Τα διαθέσιμα των Δήμων είναι για τους εργαζόμενους, το λαό και τις ανάγκες του, όχι για τις τράπεζες, τους δανειστές και το κεφάλαιο.

Τα μέλη της ΠΕΔ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου       
                                                              Δήμου Πατρέων
ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΡΛΗ – Αντιπρόεδρος ΚΟΔΗΠ Δήμου Πατρέων
ΤΙΜΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου