«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα αποθεματικά των φορέων

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταδικάζει τις ενέργειες της συγκυβέρνησης

 (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής που έσπευσε να ικανοποιήσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου το πάγιο αίτημα των θεσμών
( τρόικας) της αρπαγής  των αποθεματικών  από τους ΟΤΑ και τους δημόσιους φορείς.
Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια της τακτικής που, με απειλές και εκβιασμούς προς τα Δ.Σ. το προηγούμενο διάστημα,  έβαλε χέρι στα αποθεματικά των Οργανισμών  για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους προς τους δανειστές. Αδιαφορώντας  για...
τις ανάγκες των ανέργων η συγκυβέρνηση  έρχεται, για δεύτερη φορά  μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, να πάρει από τα αποθεματικά του Ο.Α.Ε.Δ. άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ, σύνολο 170 εκατ. μαζί με τα 120  που δόθηκαν   πριν λίγες ημέρες  με απόφαση του Δ.Σ. , 170 εκατ. που  η συγκυβέρνηση με θράσος  ομολογεί  πως δε λείπουν  από τους ανέργους  και τους εργαζόμενους για την κάλυψη των μόνιμων αναγκών τους. , αλλά από τους δανειστές.
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους , άνεργους , συνταξιούχους , νέους  να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες , να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα  :

Ø     Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων , του Ο.Α.Ε.Δ., των Ο.Τ.Α. και των άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν  πίσω όσα έχουν δεσμευτεί και να αντικατασταθούν οι απώλειες  που υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια , όπως στην περίπτωση του  PSI.
Ø     Να απαιτήσουμε , να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα κάλυψη όλων των ανέργων , ουσιαστική προστασία των ίδιων και των οικογενειών του . Οι εργαζόμενοι δε φταίνε για την κρίση του συστήματος  τους , δεν είναι συνυπεύθυνοι , αρκετά πλήρωσαν  και μάτωσαν για τα κέρδη των καπιταλιστών . Δε χρωστάνε σε κανέναν  και τίποτα , αντίθετα τους οφείλουν πολλά.

Σας καλούμε όλους να δώσουμε απάντηση συνολικά σαν τάξη απέναντι στις επιλογές και μεθοδεύσεις  Ε.Ε.- συγκυβέρνησης και εργοδοσίας  που ετοιμάζουν νέα επίθεση στα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει .

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην ΑΠΕΡΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  του ΠΑΜΕ την 1η του Μάη ώρα 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία και
στις εκδηλώσεις του Ε.Κ.Α.

ΤΟ Δ.Σ.
*** 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ απο το 
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»
Aγρίνιο  22/4/2015
Το Δ.Σ. του σωματείου συνεδρίασε χθες (Τρίτη 21/4/2015) και ώρα 9:15 μ.μ. στα γραφεία του, στην αίθουσα του Ε.Κ.Α.
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε εκτιμήθηκε η δράση του σωματείου το προηγούμενο διάστημα, (κλαδική απεργία 5/4/15 για την Κυριακή αργία κ.α.), με βάση και τους στόχους της προγραμματικής Γ.Σ. που έγινε στις 16 Μάρτη και αποφασίστηκαν αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις για το επόμενο διάστημα μέχρι την πρωτομαγιά.
Αποφασίστηκε:
·        Απεργία για την 1Η ΜΑΗ 2015 – Ημέρα ταξικής πάλης
·        10ήμερο πρόγραμμα εξορμήσεων ενημέρωσης για τα προβλήματα του κλάδου και προπαγάνδα για την απεργία σε όλους τους χώρους δουλειάς, (εμποροκαταστήματα, αλυσίδες, επιχειρήσεις της περιοχής)
Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συναδέλφους ιδιωτικούς υπαλλήλους, να συμβάλουν στην επιτυχία των εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, προς τιμή της παγκόσμιας μέρας πάλης της Εργατικής τάξης και να δώσουν αγωνιστικό-ταξικό-μαχητικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. την Παρασκευή 1η ΜΑΗ 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.
Το Δ.Σ. ενέκρινε το ψήφισμα του Π.Α.ΜΕ για την καταδίκη της εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης της Χ.Α. με αφορμή την δίκη της.
Το Δ.Σ.