«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των νοσοκομείων

Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των νοσοκομείων, 
των ασφαλιστικών ταμείων και των άλλων δημόσιων οργανισμών

Να πληρωθούμε ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα
Προχωράμε σε Γενικές συνελεύσεις σε κάθε μονάδα υγείας
Επίσχεση Εργασίας όλων των εργαζομένων
 (μονίμων, ειδικευμένων, ειδικευομένων, επικουρικών)
Κινητοποιήσεις μαζί με σωματεία και μαζικούς φορείς κάθε περιοχής
Για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της ΤΡΟΪΚΑΣ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει χέρι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (αναδρομικά από 17 Μάρτη), στα ταμειακά διαθέσιμα νοσοκομείων, δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών. Ταυτόχρονα, προχωράει η δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με αποφάσεις των διοικήσεών τους...

Την ίδια στιγμή, παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες, εξακολουθούν να μας χρωστάνε δεδουλευμένα μηνών (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές), ενώ η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων αφορά χρήματα, που, εκτός από την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, προορίζονται για την αμοιβή εργαζομένων (επικουρικοί, εργολαβικοί, εργαζόμενοι με μπλοκάκι, επιπλέον εφημερίες)
Αντί να εξασφαλίσει πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, δεσμεύεται να εφαρμόσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015 (που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση) που μειώνει ακόμη περισσότερο την ανεπαρκέστατη κρατική χρηματοδότηση. Αποτέλεσμα είναι να μεγαλώσουν οι ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά και να υπάρχουν μονάδες υγείας που θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας. 
Αρνητικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες έχει η δέσμευση αποθεματικών των δήμων και άλλων δημόσιων οργανισμών όσον αφορά τη λειτουργία παιδικών σταθμών, σχολείων και άλλων κοινωνικών υπηρεσιών.
Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς
και  νέα προνόμια για τους μεγαλοεπιχειρηματίες

Έχουν, μάλιστα, το θράσος να παρουσιάζουν τη δέσμευση των αποθεματικών ως πατριωτικό καθήκον. Προσπαθούν να κρύψουν ότι οι λαϊκές οικογένειες θα πληρώσουμε τα κυβερνητικά μέτρα για να «καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό», ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν πλήθος φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων.
Κρύβουν ότι ο λαός δεν ευθύνεται για το κρατικό χρέος, το οποίο δημιουργήθηκε από τις επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών, τις δαπάνες για τους ΝΑΤΟϊκους εξοπλισμούς, τα έξοδα της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ.
Επιβεβαιώνεται ότι ακόμη και οι λεγόμενες «σκληρές» και «περήφανες» διαπραγματεύσεις στα πλαίσια της Ε.Ε. έχουν πάντα αντιλαϊκό αποτέλεσμα.
Η συγκυβέρνηση διαπραγματεύεται για κάποια χαλάρωση της περιοριστικής πολιτικής για να εξοικονομηθούν κονδύλια για να δοθούν νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους. Συντάσσεται με τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας (με την στήριξη των ΗΠΑ) στη διαμάχη με τη Γερμανία για το ποιανής χώρας οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα βγουν λιγότερο ή περισσότερο χαμένοι από την κρίση και την πολιτική διαχείρισης της.
Συμφωνούν όμως όλοι τους στο πρέπει να χάσουμε και άλλα δικαιώματα, να γίνουμε ακόμη φθηνότεροι εργαζόμενοι για να εξασφαλισθεί η επιχειρηματική κερδοφορία.
Γι’ αυτό και η προσωρινή συμφωνία για την επέκταση του Μνημονίου χειροκροτήθηκε από τις ενώσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.
Γι’ αυτό στη λίστα νέων αντιλαϊκών μέτρων ύψους 10 δις ευρώ, που διαπραγματεύεται η συγκυβέρνηση, περιλαμβάνονται οι απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για ιδιωτικοποιήσεις, μείωση εργοδοτικών εισφορών και νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές.
Αναμενόμενοι συμπαραστάτες των κυβερνητικών σχεδίων
οι παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού

Ορισμένα από τα πιο πρόσφατα  παραδείγματα είναι:
P η απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΕΝΓΕ (27/3, με την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΑΚΕ, ενώ η ΠΑΣΚΕ απουσίαζε) που μας καλεί να δώσουμε «πίστωση χρόνου» στη κυβέρνηση
P η πρόταση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) να προσλαμβάνεται ένας υγειονομικός για κάθε πέντε που συνταξιοδοτούνται
P η «προκήρυξη» από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ (μετά από πρόταση της ΑΡΣΙ) της στάσης εργασίας στις 24 Απρίλη, χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς να συνεδριάσει το Δ.Σ. Υπονομεύουν εξαρχής την κινητοποίηση.
Πολύτιμη βοήθεια στην κυβέρνηση αλλά με μπόλικη «επαναστατική» φρασεολογία προσφέρει και η ΑΡΣΙ. που πρότεινε πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών από τα αποθεματικά του νοσοκομείου, ανοίγοντας έτσι, τον “ασκό του Αιόλου” για πληρωμή μισθών και εφημεριών από τα έσοδα του νοσοκομείου.  Πρόταση που υπηρετεί την πολιτική κυβερνήσεων και Ε.Ε. για λειτουργία των νοσοκομείων «ως αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες’. Δηλαδή νοσοκομεία που θα καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες, άρα και τη μισθοδοσία, από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. Για να εξοικονομούνται χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού για τους δανειστές και για επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Οργανώνουμε  τον αγώνα για  κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων                και αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα
ως βάση για νέες κατακτήσεις με κριτήριο τις ανάγκες μας

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην πηγή της επίθεσης στα δικαιώματα μας. Ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ε.Ε. που τους υπηρετεί. Να ανοίγει τον δρόμο για να περάσει ο παραγόμενος πλούτος στα χέρια του λαού, με αποδέσμευση της Ελλάδας χώρας από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ και µονοµερή διαγραφή του χρέους.
Απαιτούμε:
·                Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009
·                Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών
·                Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.
·                Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
·                Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων