«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ στον Δήμαρχο Αγρινίου από «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ»

Θέμα: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Στην 2η συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Απριλίου ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  «Λαϊκή Συνέλευση ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ» ρώτησε τον Δήμαρχο Αγρινίου τα εξής:

Ερώτηση 1η :
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Συνείδηση» οι οφειλές προς τον Δήμο Αγρινίου της εταιρείας που ενοικιάζει το «Δημοτικό Καφενείο» της Πλατείας  Δημοκρατίας στο Αγρίνιο ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ και αφορούν (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα) καθυστερούμενα ενοίκια δύο περίπου ετών. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρετε ο Δήμος Αγρινίου είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει φόρο για τα συγκεκριμένα έσοδα της τάξεως των 40.000 ευρώ περίπου.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αν σκεφθεί κανείς ότι...
η Δημοτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Αναψυχής βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης από το 2009 χωρίς ακόμα να μπορεί ακόμα να μπορεί να καταβάλλει τα δεδουλευμένα ημερομίσθια των υπαλλήλων της, τα οποία σύμφωνα με απόφαση πρέπει να καλυφθούν από τις καταβολές των ενοικίων.

Ερωτάται η δημοτική αρχή με ποιόν τρόπο σκέπτεται να προστατέψει τα συμφέροντα των Δημοτών και των υπαλλήλων του Δήμου;


Ερώτηση 2η :
Ο αύλειος χώρος των αποθηκών Παπαστράτου (Τσιμεντένιο κτίριο) αποτελεί σήμερα παρκινγκ των αυτοκινήτων του Δήμου, αλλά και ανοικτή αποθήκη διάφορων αντικειμένων που είναι παρατημένα εκεί. Δεδομένου ότι η ανάγκη για ελεύθερους δημόσιους και κοινωνικούς χώρους στους οποίους θα μπορούν φιλοξενηθούν μία σειρά εκδηλώσεων πολιτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος αλλά και παιδικής χαράς.

Ερωτάται η δημοτική αρχή, αν στις προθέσεις της υφίσταται η μεταφορά της στάθμευσης των αυτοκινήτων του Δήμου σε άλλη δημοτική υποδομή, έτσι ώστε να ανοίξει ο χώρος στην τοπική κοινωνία, να γίνει επισκέψιμο το καταφύγιο που βρίσκεται στο υπόγειο του αύλειου χώρου για εκπαιδευτικούς λόγους, και με την δημιουργία σε αυτό των κατάλληλων υποδομών χαμηλού κόστους, να είναι εφικτή εκεί η διοργάνωση πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τους θερινούς μήνες; Παράλληλα προτείνεται και η δημιουργία παιδικής χαράς σε ένα τμήμα του.


Ερώτηση 3η
Από δημοσίευμα της εφημερίδας «Συνείδηση» ενημερωθήκαμε ,ότι μετά από εκδίκαση προσφυγής στο δεύτερο βαθμό της δικαιοσύνης, γίνονται απαιτητά από το Δήμο Αγρινίου 1.500.000 ευρώ εξαιτίας απλήρωτων μελετών που αφορούσαν την Ανέγερση Δημοτικού Μεγάρου στη θέση των παλαιών Σφαγείων του Αγρινίου.
Στο παραπάνω ποσό, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, εκτός από το κόστος μελετών υπάρχουν και οι τόκοι υπερημερίας.
Ερωτάται η δημοτική αρχή, πως προτίθεται να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο γεγονός.

Για την Λαϊκή Συνέλευση
ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Στέλιος Μερμίγκης