«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ- ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΡΑΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Β’ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Ούτε συνένοχοι, ούτε θεατές ! Οι εκπαιδευτικοί πρωταγωνιστές !
Εκπαιδευτικό κίνημα αγώνα, αντίστασης, νίκης και ανατροπής !
Όταν ακούς ανάπτυξη, ανθρώπινο κρέας μυρίζει…
Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της συγκυβέρνησης να μας πείσει ότι επιτέλους ήρθε η ανάπτυξη και ότι έρχεται και το τέλος των μνημονίων, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Με το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας η χώρα βρίσκεται πλέον σε ένα μόνιμο μηχανισμό επιτήρησης, σε ένα μνημόνιο διαρκείας, κάτω από τη σιδερένια μπότα της ΕΕ και της ΕΚΤ, όπου διασφαλίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου και...
των δανειστών εις βάρος της εργασίας, της παιδείας, της υγείας, του κοινωνικού κράτους, του δημόσιου πλούτου, του περιβάλλοντος, των δημοκρατικών δικαιωμάτων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Το δίλλημα έχει τεθεί : Ή αυτοί ή εμείς ! Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.
«Νέο σχολείο» : Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου….
Ζούμε την μετάλλαξη  της εκπαίδευσης από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα, τη μετατροπή της σε πεδίο κερδοφορίας για τα κάθε λογής αρπακτικά, ζούμε την κατεδάφιση του δημόσιου σχολείου. Μέσα από τα χαλάσματα ξεπροβάλει το «νέο» σχολείο, της ελεύθερης αγοράς, της υποχρηματοδότησης, των ΕΣΠΑ και  των χορηγών, της ημιμάθειας και της κατακερματισμένης πληροφορίας, των συνεχών εξετάσεων και των ταξικών φραγμών. Ένα σχολείο που θα προετοιμάζει τους αυριανούς αναλώσιμους «εργαζόμενους» – δούλους του 21ου αιώνα.
Κι εμείς; Της νεολαίας φύλακες ή μήπως υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες ;Ή και τα δύο ;
Σε ένα σχολείο όπου ενισχύεται ο ρόλος του ως μηχανισμός κοινωνικής αναπαραγωγής και ιδεολογικής ηγεμονίας της άρχουσας τάξης σε βάρος της πραγματικής μόρφωσης, της ολόπλευρης καλλιέργειας, των αναγκών και των δικαιωμάτων της νεολαίας και του λαού μας, αναλογεί και ο αντίστοιχος εκπαιδευτικός. Γι’ αυτό είμαστε στο στόχαστρο. Με βασικό εργαλείο την αξιολόγηση , θέλουν να άρουν τη μονιμότητα και να διαμορφώσουν τον φτηνό, ευέλικτο, ανασφαλή, υποταγμένο εκπαιδευτικό. Μας θέλουν απλούς διεκπεραιωτές  κυβερνητικών αποφάσεων, κυνηγούς της ύλης, παιδονόμους, μηχανές παραγωγής «αποτελεσμάτων». Τα εργασιακά μας δικαιώματα καταπατούνται βάναυσα. Οι διαθεσιμότητες – απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων ήταν μόνο η αρχή. Ο ΟΟΣΑ σημαδεύοντας το μέλλον πετυχαίνει το παρόν : Η σύνδεση της αξιολόγησης με τις επιδόσεις των μαθητών, η κατηγοριοποίηση των σχολείων, η οργανικότητα και η μονιμότητα έχουν σειρά (Καθημερινή 16-11-2014 δηλώσεις πρωθυπουργού).
Μην καταριέσαι το σκοτάδι, άναψε το φως !
Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια κρίσιμη καμπή. Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητη αυτή την επίθεση. Η ανατροπή αυτής της πολιτικής αποτελεί όρο επιβίωσης για εμάς και προϋπόθεση σωτηρίας του δημόσιου σχολείου. Όσοι καλλιεργούν λογικές εύκολων λύσεων, ανάθεσης , εκλογικής αναμονής και σωτηρίας άνωθεν, εσκεμμένα ή ακούσια, ενισχύουν την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και την αδράνεια. Σε ιστορικές στιγμές καμία ουσιαστική αλλαγή δεν έγινε με το λαό παθητικό υποκείμενο από τη θέση του καναπέ. Δεν μας αρμόζει ο ρόλος του θεατή των εξελίξεων. Συλλογικά, ενωτικά και μαχητικά μπορούμε να αλλάξουμε το σκηνικό, να ανοίξουμε άλλο δρόμο.
Μονάχα εκείνος που παλεύει το σκοτάδι θα έχει μεθαύριο το δικό του μερτικό στον ήλιο…
Η ανατροπή δεν πρόκειται να έρθει με την άδεια των αγορών και της ΕΕ. Εμείς μιλάμε για παρατεταμένο αγώνα διαρκείας στην κατεύθυνση του παλλαϊκού ξεσηκωμού. Με διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις, δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, πρωτότυπες μορφές πάλης. Με τους αγώνες στα χέρια των εκπαιδευτικών, με συνελεύσεις, με επιτροπές αγώνα, με ζωντάνεμα της ΕΛΜΕ και των σωματείων μας. Σε ρήξη με τον υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό – δεκανίκι της εξουσίας. Κόντρα σε λογικές εκλογικής αναμονής, ανάθεσης της ζωής μας στους σωτήρες μιας «αριστερής» διαχείρισης. Απέναντι στις λογικές των άσφαιρων, συμβολικών και κομματικά περιχαρακωμένων κινητοποιήσεων. Ξέρουμε ότι αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος, αλλά συνάμα είναι ο μόνος ρεαλιστικός. Τα διλήμματα αυτά μπορεί να επιλυθούν με προσφυγή σε «υποσυστήματα εξουσίας», τα οποία, πάντα πρόθυμα να μη χάσουν την προνομιακή τους θέση εντός του μηχανισμού εξουσίας, βλέπουν με ολοένα και καλύτερο μάτι την ενσωμάτωσή τους στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ή, πιο σωστά, την ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ στο αειθαλές δικό τους μπλοκ (το «βαθύ κράτος»).»
 Για να λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση…
Πάμε ξανά !  Για μόρφωση, δουλειά, πραγματική δημοκρατία. Για να φύγουν όλοι : κυβέρνηση, τρόικα, δανειστές, ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ, καπιταλιστές και όλοι όσοι ρημάζουν το παρόν και το μέλλον μας, για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
           Όχι στις απολύσεις, διαθεσιμότητες (επιστροφή των 2000), μετακινήσεις. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς. Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των αναγκών
           Όχι στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση. Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία – αποχή !
           Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους – Αγώνας ενάντια στο «Νέο λύκειο», στη διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης και τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση.
           Δημόσια αγαθά για όλο το λαό – Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη ληστρική εκμετάλλευση του περιβάλλοντος
           Υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων της εποχής μας. Αγώνας ενάντια στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία. Δεν περνά ο φασισμός!
           Ενιαία υποχρεωτική δωδεκάχρονη εκπαίδευση της ολόπλευρης μόρφωσης των επιστημών και των τεχνών, που θα παράγει ολοκληρωμένους ανθρώπους, σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από την τυραννία του κέρδους.
·          Μετατροπή των ΣΕΚ σε Μέσες Σχολές Τεχνών και Επαγγελμάτων του τυπικού συστήματος εκπαίδευσης.
·         Ίδρυση μεταλυκειακού έτους ειδίκευσης  - Κατάργηση της μαθητείας των ΙΕΚ-ΚΕΚ
·         Επαναφορά των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ
           Μαζικός, ενωτικός και ανυποχώρητος αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από το χρεοκοπημένο καπιταλισμό, υπάρχει ζωή χωρίς χρέος, μνημόνια, ευρώ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και όλους αυτούς που ρημάζουν τις ζωές μας
Την Τρίτη 2 Δεκέμβρη συμμετέχουμε μαζικά στην τακτική συνέλευση και στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας. Τα σωματεία δεν ανήκουν στους «συνδικαλιστές» αλλά σε όλους μας. Ψηφίζουμε για μια ΕΛΜΕ που σκέφτεται, οργανώνει, παρεμβαίνει, ενώνει και αγωνίζεται. Με δημοκρατική λειτουργία, που θα διασφαλίζει την ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων. Με νέες μορφές οργανωτικής συγκρότησης. Για ένα ταξικό σωματείο που θα συμβάλει στο χτίσιμο ενός άλλου εργατικού κινήματος, που θα σηκώσει πύργο ατίθασο στα σχέδια τους, θα αναμετρηθεί με την βάρβαρη πολιτική της κοινωνικής καταστροφής και θα νικήσει!
Αγρίνιο 20 Νοέμβρη 2014
Τίποτα δεν τελείωσε! Η ιστορία γράφεται στους δρόμους του αγώνα!
                                              Στηρίξτε – ψηφίστε  ΡΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ



Ρ.Α.Σ.

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

«ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΜΕΛΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ Δ.Ε.»







ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ



ΓΙΑ Δ.Σ.



Ζαραβίνας Μιχάλης ΠΕ11 -ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΡΜΟΥ



Κορδάτος Κώστας   ΤΕ1  - ΕΠΑΛ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ



Λογκιζίδου Καίτη    ΠΕ11 Γ/ΣΙΟ ΘΕΡΜΟΥ



Τσιλίκης Βασίλης    ΠΕ18.18 1ο ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ




ΓΙΑ Ε.Ε.



Μουτάφης Νίκος   (ΔΙΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ)