«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η Eπιτροπή Ειρήνης Αγρινίου καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Η Eπιτροπή Ειρήνης Αγρινίου, μέλος της (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία που ομόφωνα αποφάσισαν στις (20-1-14) στις Βρυξέλλες οι ΥΠΕΞ της ΕΕ.
Η επέμβαση βέβαια δρομολογείται εδώ και μήνες, υποστηριζόμενη αρχικά εμμέσως από τον «σοσιαλιστή» Ολάντ μετά την ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης (Μαρτης 2013).

Για την υλοποίηση της χτεσινής απόφασης, την οποία ονόμασαν «πολιτική συμφωνία» αναφέρουν ότι...
χρειάζεται να βασίζεται σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Η ελληνική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούμενη από τον αντιπρόεδρο και ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλο «έδωσε» το στρατηγείο στη Λάρισα το οποίο θα λειτουργήσει ως κέντρο επιχειρήσεων με επικεφαλής Έλληνα αξιωματικό.

Για άλλη μια φορά και μάλιστα με το ξημέρωμα της ελληνικής προεδρίας δίνουν τα πάντα για να διευκολύνουν μια στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας ενάντια σε λαούς της περιοχής, αυτή τη φορά ενάντια στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Μετά τις δήθεν διαπραγματεύσεις και  παζαρέματα, στόχος τους πλέον είναι η άμεση επανανεργοποίηση του στρατηγείου της Λάρισας ώστε  μέχρι το τέλος του Φλεβάρη -που θα συνέλθει στην Αθήνα το Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας- να είναι τα πάντα σε εξέλιξη.

Η επέμβαση αυτή που πίσω της κρύβει τον τεράστιο ορυκτό πλούτο της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας δείχνει για άλλη μια φορά τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ απαιτεί:
·        ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΉ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
·        ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
·        ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΑΓΡΙΝΙΟ 29/1/2014                       Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


***
Η ΕΕΔΥΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους της να στηρίξουν τη λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποιείται από τον Φεβρουάριο μέχρι και το τέλος Απριλίου του 2014 για τη στήριξη της δράσης και των πολύμορφων, αντιπολεμικών αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί η ΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές της τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.


Θα κληρωθούν: 1)Μια Τηλεόραση LG 32’’, τύπου LED
                               2) Εξι εικαστικά λευκώματα από τις εκδόσεις ΣΥΓΧ. ΕΠΟΧΗ
                                       3)Ένα Turbo-X Tablet Breeze III 7’’ Grey

H τιμή κάθε λαχνού είναι: 2€

Η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία της ΕΕΔΥΕ την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΗ 2014 στις 7μμ.

Οι λαχνοί θα διατίθενται από όλες τις Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα θα διατίθενται στα γραφεία της ΕΕΔΥΕ, Θεμιστοκλέους 48. Τηλ: 210 3844853, 210 3844854
 
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΕΕΔΥΕ να ανταποκριθούν σε αυτή την πρωτοβουλία συμβάλλοντας έτσι την οικονομική ενίσχυση της ΕΕΔΥΕ.
 
Αθήνα 27 Γενάρη 2014                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ