«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας

Ο ένας δράστης τραυματίστηκε ελαφρά από 39χρονο ημεδαπό, που τον πυροβόλησε και συνελήφθη

Κατασχέθηκαν οκτώ κυνηγετικά όπλα

Συνελήφθησαν, χθες (20-1-2014) το βράδυ, στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 40, 35 και 32 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα της κλοπής, της οπλοχρησίας και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ειδικότερα....
ο 40χρονος και ο 32χρονος, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από περιφραγμένο οικόπεδο 39χρονου ημεδαπού σίδερα, τα οποία φόρτωσαν σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο.

Κατά τη διαφυγή των δραστών, το όχημα τους ακινητοποιήθηκε από τον 35χρονο, ο όποιος κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα πυροβόλησε τον 32χρονο στα πόδια, προκαλώντας του ελαφρά τραύματα.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας οι οποίοι συνέλαβαν τον 40χρονο δράστη, ο οποίος είχε ακινητοποιηθεί από πολίτες, ενώ λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν και συνέλαβαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και τον 32χρονο συνεργό του, ο οποίος είχε μεταβεί για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Το όχημα των δύο δραστών κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς κλοπιμαίων, ενώ τα σίδερα που οι δράστες είχαν αφαιρέσει αποδόθηκαν στον παθόντα.

Επίσης συνελήφθη ο 35χρονος ημεδαπός που πυροβόλησε, ενώ σε έρευνα που ενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά οκτώ κυνηγετικά όπλα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Εξιχνιάστηκε κλοπή ίππου στην Πάτρα

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ζωοκλοπή η οποία είχε τελεστεί, πριν δυο μήνες στην Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας 42χρονης ημεδαπής Ρομά.

Ειδικότερα, την 21-11-2013 στην περιοχή του Προφήτη Ηλία Πατρών, η δράστιδα αφαίρεσε από μη περιφραγμένο οικόπεδο ένα θηλυκό ίππο, ηλικίας 20 ετών.

Το ζώο βρέθηκε δεμένο, σε καταυλισμό Ρομά στο Πλατάνι Πατρών και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι δράστιδα της ζωοκλοπής ήταν η 42χρονη.

Η δράστιδα δεν συνελήφθη, λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνελήφθη 11χρονος στη Πάτρα για κλοπή και εκβίαση

Ο δράστης απαίτησε από την παθούσα το χρηματικό πόσο των 20 ευρώ για να της επιστρέψει ταξιδιωτικά έγγραφα που της είχε αφαιρέσει


Συνελήφθη, χθες (20-1-2014) στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας 11χρονος ημεδαπός Ρομά, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής και εκβίασης.

Ειδικότερα τον προηγούμενο μήνα, στην Πάτρα, ο δράστης μαζί με ένα ακόμα συνομήλικο του, αφαίρεσαν από 50χρονη πεζή, τη τσάντα της που περιείχε την Ταυτότητα και το Διαβατήριο της τα οποία είχαν εκδοθεί από τις Βουλγαρικές Αρχές.

Χθες στην Πλατεία Ελευθερίας, ο 11χρονος πλησίασε την παθούσα και απαίτησε να του παραδώσει το χρηματικό πόσο των 20 ευρώ για να της επιστρέψει τα έγγραφα της.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ανηλίκου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Πατρα, για ληστεία

Οι δράστες αφαίρεσαν από ανήλικο μαθητή το κινητό του τηλέφωνο


Συνελήφθησαν χθες (20-1-2014) το μεσημέρι, στην Παραλία Πατρών, από αστυνομικούς του Δ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 16 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για  ληστεία.

Ειδικότερα οι δύο δράστες, πλησίασαν έναν 15χρονο μαθητή και με χρήση βίας αφαίρεσαν από την τσέπη του μπουφάν του, το κινητό του τηλέφωνο.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς,  με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών λίγη ώρα αργότερα.

Οι δύο δράστες παρέδωσαν στους αστυνομικούς το κινητό τηλέφωνο που είχαν αφαιρέσει, το οποίο αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον 15χρονο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.