«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ομιλία Κ. Καπρέλη στη συγκέντρωση της Κίνησης Πολιτών για τα δημοτικά

Δημοτικη κινηση Αγρινιου 19/01/2014

Όταν προχωρας μονος σου, φτανεις γρηγορα. Λενε. Όταν προχωραμε μαζι, πηγαινουμε μακρυα.
Αυτός είναι και ο σκοπος του ενιαιου μετα το Συνεδριο ΣΥΡΙΖΑ,να παμε μακρυα. Και για να παμε μακρυα πρεπει να προχωρησουμε μαζι, για την ανατροπη στο Δημο μιας και το θεμα μας σημερα είναι αυτό.
Στο συνεδριο εφυγαν οι συνιστωσεις, εφυγε το ΕΚΜ,ηρθαν όμως οι τασεις.Ταση είναι αυτό που λεμε αποφη.Απόψεις καλο είναι να υπαρχουν.Ο καθενας εχει το δικαιωμα να εκφραζει την αποψη του,στοιχειο της δημοκρατιας. Εχει δικαιωμα να....
την λεει,, ποσο μαλλον όταν επι χρονια ζει πουλωντας την ( την αποψη ). Ακουστηκαν πολλα και γνωστα στις προηγουμενες μαζωξεις. Το προβλημα όμως δεν είναι οι αποψεις που εκφραστηκαν όπως εκφραστηκαν, αλλα η ρηχοτητα που μπορει να εχει η κάθε αποψη.
Είναι η 3 η 4,5 φορα που τουλαχιστον που γινεται παρομια μαζωξη και ημουν παρον.Εκεινο που μου εμεινε είναι τα γνωστα ευκολογια. με τα τα πολλα θα, θα πρεπει να κανουμε και άλλες βαθυστοχαστες αναλυσεις – τα εχει αυτά η Αριστερα.
Αναμασα ο καθενας μας αυτό που εχουμε μαθει και όχι την ουσια.
Προφανως και εγω δεν προερχομαι από παρθενογεννηση. Από μικρο παιδι στο χωρο της Αριστερας ειμαι, εχοντας αφιερωσει και ένα σημαντικο κομματι της ζωης μου στην οικολογια.
Άλλο θεμα μεγαλο και αυτό που δεν το εχουμε πιασει ποτε.
Κουβεντιαζουμε λοιπον,για Δημοτικη κινηση,δεν εγινε ακομα, για τον εν δυναμει δημαρχο και εδώ στην αρχη ειμαστε αλλα δεν κουβεντιαζουμε την πραγματικοτητα που είναι πολύ συνθετη, η αν την κουβεντιαζουμε την κουβεντιαζουμε με ορους καφενιου.
Πραγμα που σημαινει ότι κολλημενοι στο χθες.Τι χρειαζεται.Χρειαζεται να αλλαξουμε νοοτροπια σκεψης σε αυτό που ερχεται,σε αυτό που εχει ηδη ερθει και μας κτυπαει την πορτα και εμεις ειμαστε απων.
Ολοι μας,εμεις η ηγεσια, πλουσιοι,φτωχοι,γραμματιζουμενοι αγραμματοι πρεπει να αλλαξουμε τροπο σκεψεις.
Διαφορετικα δεν θα μπορεσουμε να υποδεχθουμε το διαφορετικο, την ανατροπη για την οποια μιλαμε.Και όταν ερθει θα βρει την πορτα θεοκλειστη.Ποιος θα υποδεχθει το διαφορετικο, ποιος θα υποδεχθει την ανατροπη.Βλεπετε εσεις να υπαρχει καμμια υποδομη υποδοχης του διαφορετικου, της ανατροπης.
Το μονο που εγω βλεπω τουλαχιστον είναι ότι θα,,, θα διορθωσουμε το ένα θα αποκαταστησουμε το άλλο. Πισω ολοταχως, επιστροφη στο παρελθον.
Ο καθενας μας με τις διεκδικησεις του, μακρυα από τις διεκδικησεις του αλλου,ο καθενας με τα προνομια του, μακρυα από τα προνομια του αλλου, καμμια συνοχη.
Και ας λεγομαστε μεταξυ μας συντροφοι.Ολοι οι ομιλητες ειπαν την λεξη συντροφοι.Βλεπετε να υπαρχει πουθενα αυτή η συντροφικοτητα την οποια επικαλουμαστε.Όχι βεβαια.Ο καθενας με την ταση του,,,,, μπορει και το συμφερον του
Δυσκολο να εκλειψουν όλα αυτά, όπως και η νοοτροπια Ειμαστε πισω ορισμενες δεκαετιες.
.Στο δια ταυτα τωρα.Πρεπει να παρουμε τον δημο, για τους γνωστους λογους. Τους ειπαν πολλοι προηγουμενοι.Με αυτές όμως τις αντιθεσεις που βλεπω να υπαρχουν πολυ δυσκολο το βλεπω αν όχι αδυνατο.
Για συλλογικοτητα μιλησαμε προχθες στο παρκο, το ιδιο και στο συνεδριο. Στη συλλογικοτητα ομως δεν υπαρχουν αποκλεισμοι.
Στο συνεδριο βγηκαν δυναμεις, δυναμεις που δεν πρεπει να αγνοηθουν.Δυναμεις που μπορουν να προσφερουν και μαλιστα πολλα.
Σημερα πρεπει να μπουν τα θεμελια πανω στα οποια θα χτισουμε το καινουργιο, τον νεο δημο,την ανατροπη για την οποια τοσο πολύ μιλαμε.Kαι θεωρω αυτονοητη ότι οποιος προταθει θα στηριχθει.

Αλ. Τσίπρας ειπε χθες από την Ολλανδία: «Να δώσουμε τέλος στη λιτότητα, για να ανακτήσουμε τη δημοκρατία»