«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Σχόλια του Κ.Κ. Ελλάδας για το πρωτογενές πλεόνασμα και...τα σκάνδαλα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τα στοιχεία του Υπ. Οικονομικών & το πρωτογενές πλεόνασμα

Τα προσωρινά οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών είναι τα αποτελέσματα της φοροληστείας, της ισοπέδωσης μισθών και συντάξεων, της σφαγής των δαπανών κοινωνικής πολιτικής, της τραγικής κατάστασης σε υγεία και εκπαίδευση...

Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ένα νέο «χρηματοδοτικό πρόγραμμα» για την ανάπτυξη ή ένα νέο «κούρεμα» του χρέους δεν θα οδηγήσουν στην ανακούφιση του λαού, γιατί είναι πολιτικές διαχείρισης υπέρ των μονοπωλίων, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και επιλογών της ΕΕ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις αποκαλύψεις σχετικά με τα σκάνδαλα

Η απαίτηση για άμεση και μέχρι τέλους διαλεύκανση των σκανδάλων που έρχονται στην επιφάνεια, πρέπει ταυτόχρονα να αποτρέψει κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού, που με αφορμή αυτές τις υποθέσεις θα επιχειρήσει να συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων. Επιβεβαιώνεται ότι τα διάφορα σκάνδαλα αποτελούν την άλλη όψη του νομίσματος της αντιλαϊκής πολιτικής που φορτώνει με βάρη το λαό.

Η βασική αιτία της διαφθοράς και της σήψης πρέπει να αναζητηθεί στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που αποθεώνει το κυνήγι του κέρδους και οξύνει τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα μονοπώλια.