«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνεχίζονται οι δράσεις της Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος:
«Η Αστυνομία δίπλα στον άνθρωπο»
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής επισκέφτηκε τους τροφίμους του Καταστήματος Κράτησης Πατρών
Στο πλαίσιο της επίσκεψης δόθηκαν στη βιβλιοθήκη των Φυλακών περίπου 400 βιβλία, που συγκεντρώθηκαν από δωρεές αστυνομικών και των Ιερών Μητροπόλεων Ηλείας και Πατρών
Συνεχίζονται οι ενημερωτικές – προληπτικές δράσεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με ομιλίες και επισκέψεις σε σχολεία και ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, στο πλαίσιο του προγράμματος:
« Η Αστυνομία δίπλα στον άνθρωπο ».
Προχθές (15-1-2014), ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος ΜΑΤΣΙΚΑΣ Αθανάσιος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Κοινωνικό Λειτουργό, Αστυνόμο Α΄ ΣΦΕΤΣΟ Χαράλαμπο και την Ψυχολόγο της Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα, Υπαστυνόμο Α΄ (ΥΓ) ΧΑΣΑΠΗ Θεοδώρα, επισκέφτηκαν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών, στον Άγιο Στέφανο Αχαΐας, το όποιο παρακολουθούν περίπου τριάντα τρόφιμοι.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο...
χώρο της δανειστικής βιβλιοθήκης των Φυλακών και συμμετείχαν τόσο οι κρατούμενοι που παρακολουθούν τα μαθήματα του σχολείου, όσο και άλλοι τρόφιμοι, οι οποίοι κατά την έκτιση της ποινής τους εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες του καταστήματος κράτησης.
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ανέπτυξε τον κοινωνικό ρόλο της Αστυνομίας, τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης και γενικότερα της στήριξης των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων, όπως οι τρόφιμοι των Φυλακών, ενώ παράλληλα, σε πολύ θετικό κλίμα, αντάλλαξε απόψεις με τους κρατούμενους.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, με πρωτοβουλία του Σχολείου, κόπηκε από το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή η Πρωτοχρονιάτικη πίτα, ενώ χορωδία τροφίμων τραγούδησε διάφορα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί δώρισαν στη βιβλιοθήκη των Φυλακών, 391 βιβλία ποικίλου περιεχομένου, 100 ημερολόγια και 36 περιοδικά τα οποία συγκεντρώθηκαν από αστυνομικούς, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας καθώς και από δωρεές των Ιερών Μητροπόλεων Ηλείας και Πατρών.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες στο Διευθυντή των Φυλακών κ. Αντώνη Ζηκο, τον Αρχιφύλακα Αντωνόπουλο Σωτήριο, την Κοινωνιολόγο κα. Ρουμπινη Γιάνναρου, το Διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κ. Γεράσιμο Αντυπα και το Δάσκαλο κ. Καραμανη Κωνσταντίνο, οι οποίοι αγκάλιασαν την χειρονομία μας αυτή, που αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους κρατουμένους να επανενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.
Υπογραμμίζεται ότι η Αστυνομία στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής μας, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=moa3E7YOdag

***
Επίσκεψη του Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας
Σήμερα το πρωί, ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. John Kittmer, συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Σύνδεσμο της Εθνικής Μονάδας Καταπολέμησης του Εγκλήματος κ. Nicholas Jepson και από υπαλλήλους της Πρεσβείας, επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ.
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βρετανού Διπλωμάτη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, τον ενημέρωσε για τα ζητήματα της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης.
***
ΤΗΝ 20:00 ΣΤΟ 103 ΧΛΜ ΤΗΣ Ε.Ο.ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΤΡΩΝ, ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ Ι.Χ.Ε. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ 142 ΧΛΜ ΣΤΟ ΚΟΜΒΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΑΛΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. ΚΑΤΑΔΙΩΧΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΡΑΠΗΣΑΝ. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΝΑΣ 27ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΙΣΤΟΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΟΥ ΤΟΥ.