«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 45χρονος για κατοχή χειροβομβίδων στο Παναιτώλιο

Συνελήφθη, χθες (21-1-2014) το πρωί, στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 45 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή δυο χειροβομβίδων.

Ειδικότερα...
σε έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στην οικία του 45χρονου στο Παναιτώλιο βρήκαν στην αυλή του σπιτιού, μέσα σε μεταλλικό κουτί, δυο χειροβομβίδες παλαιού τύπου, τις οποίες και κατέσχεσαν.

Η συλλογή των χειροβομβίδων πραγματοποιήθηκε από ειδικό κλιμάκιο της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για εξαπάτηση ηλικιωμένης

Οι δράστες επιχείρησαν να αφαιρέσουν 600 ευρώ προσποιούμενοι τους εφοριακούς

Συνελήφθησαν σήμερα (22-1-2014) το μεσημέρι, στην Αιγείρα Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ένας 44χρονος ημεδαπός άνδρας και μία 33χρονη Ρουμάνα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης και απείθειας.

Ειδικότερα οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, μετέβηκαν στους Αμπελόκηπους Αχαΐας, όπου προσποιούμενοι τους εφοριακούς, με την πρόφαση της επιστροφής χρημάτων από εκκαθάριση φορολογικής δήλωσης, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από 67χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Για την διερεύνηση του περιστατικού οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ενήργησαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις, εντοπίζοντας το όχημα των δραστών λίγη ώρα αργότερα, στην Αιγείρα και επιχείρησαν να το ελέγξουν.

Στη θέα των αστυνομικών, οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν, αλλά εγκατέλειψαν το όχημα τους, όταν προσέκρουσαν στη γέφυρα του ποταμού Κριού και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς μετά από πεζή καταδίωξη.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 730 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα τους ως μέσο τέλεσης αδικήματος.

Υπογραμμίζεται ότι σε βάρος του 44χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ηλικιωμένους, στην Αττική και σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών για εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι στη σύλληψη των δραστών συνέβαλλε σημαντικά η έγκαιρη καταγγελία του περιστατικού από συγγενικά πρόσωπα της παθούσας, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών.

Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμό.
(Σχετικό το από 19-12-2013 Δελτίο Τύπου μας).

Συνελήφθη 16χρονος για κλοπές στην Ξυλοκέρα Ηλείας

Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη προχθές (20-1-2014) το μεσημέρι, στον Πύργο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 16χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Την ίδια κατηγορία, αντιμετωπίζουν ακόμα τρεις συνεργοί του, ηλικίας 19, 18 και 12 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου,  προέκυψε ότι, ο 16χρονος, ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετικό συνεργό, διέπραξε τις εξής κλοπές :

•    Την 19-1-2014, μαζί με τον 12χρονο, αφαίρεσαν από ελαιοστάσιο 44χρονου ημεδαπού στην Κορυφή Ηλείας, σιδερένια κιγκλιδώματα μαζί με τις βάσεις τους.
•    Την 11-1-2014, μαζί με τον 18χρονο, αφαίρεσαν από αγρόκτημα 32χρονου ημεδαπού στην Ξυλοκέρα Ηλείας, δύο λαμαρίνες και τέσσερις σχάρες φρεατίων.
•    Την 12-12-2013 μαζί με τον 19χρονο, διέρρηξαν αποθήκη αγροκτήματος 63χρονου ημεδαπού στην Ξυλοκέρα Ηλείας, και αφαίρεσαν μεταξύ άλλων, ένα γεωργικό μηχάνημα (φρέζα), τέσσερις βάνες, τέσσερις τροχούς με τις ζάντες, εξήντα δίμετρους σωλήνες περίφραξης και πλήθος εργαλείων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Προφυλάκιση 30χρονου Αλβανού ληστή καταστημάτων στην Πάτρα 
Για διευκόλυνση του αστυνομικού ρεπορτάζ, σας γνωρίζουμε ότι ο  30χρονος Αλβανός που είχε διαπράξει τέσσερις ένοπλες ληστείες το  τελευταίο διάστημα, σε καταστήματα στην Αχαΐα, μετά την απολογία του  στον Ανακριτή Κορίνθου, κατηγορούμενος για δύο ακόμα ληστείες που  είχαν διαπραχθεί σε περιοχές της Κορινθίας, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από τους αστυνομικούς

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και οι απόστρατοι συνάδελφοι τους

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα θα κόψουν οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις, η Ενώση Αποστράτων και η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών της περιοχής μας, την 25-1-2014 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο Αστήρ, στη Πάτρα, οδός Αγίου Ανδρέου αριθ. 16.

Η εθιμοτυπική εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, τον Σύλλογο Πολίτικων Υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νοτιοδυτικής Ελλάδας, την Τοπική Διοίκηση Αχαΐας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και τον Σύνδεσμο Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Αχαΐας.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί η Ηγεσία του Σώματος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της περιοχής μας, Τοπικοί Φορείς και Ενώσεις καθώς και Εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.