«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάσθηκαν εννέα κλοπές στην Ακαρνανία 
Δράστης είναι ένας 35χρονος Αλβανός
Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, εννέα διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, που είχαν συμβεί πριν τρεις μήνες περίπου, σε περιοχές του Αγρινίου και της Αμφιλοχίας και σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ενός 35χρονου Αλβανού, για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, αξιοποίησαν κατάλληλα στοιχεία, που προέκυψαν από φυσικές και τεχνικές μεθόδους με αποτέλεσμα την εξιχνίαση εννέα συνολικά κλοπών – διαρρήξεων που είχε διαπράξει ο 35χρονος, είτε μόνος του, είτε με τη συνδρομή ομοεθνών του, σε οικίες και καταστήματα της περιοχής.

Αναλυτικότερα πρόκειται για τέσσερις διαρρήξεις οικιών που έγιναν τα ξημερώματα της 29-9-2013 στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου και τρεις διαρρήξεις καταστημάτων και δυο οικιών που έγιναν τα ξημερώματα της 6-10-2013 στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, για τον εντοπισμό του 35χρονου, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, παρουσία δικαστικών λειτουργών, έρευνες σε οικίες στο Αγρίνιο και στα Βλυζιανά Αιτωλοακαρνανίας κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα, οκτώ ρολόγια και πέντε δακτυλίδια τα οποία είναι προϊόντα κλοπής.

Εκτός από τα κλοπιμαία, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της αδερφής του 35χρονου στο Αγρίνιο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν και πέντε συσκευασίες αφορολόγητου καπνού συνολικού βάρους περίπου 2,5 κιλών (Σχετικό το σημερινό Δελτίο Τύπου μας).

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος έχει διαπράξει και στο παρελθόν αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας και σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 35χρονου, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

Στη δημοσιότητα αποστέλλονται φωτογραφίες των κλοπιμαίων τα οποία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και παρακαλούνται οι πολίτες, οι οποίοι έχουν πέσει θύματα κλοπής, να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου στους τηλεφωνικούς αριθμούς 26410-30168 και 26410-22520 για την απόδοσή τους.

Συνελήφθη 38χρονη στο Αγρίνιο για κατοχή λαθραίου καπνού
Κατασχεθήκαν περίπου 2,5 κιλά καπνού
Συνελήφθη, χθες (13-1-2014), το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, μια αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 38 ετών σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή αφορολόγητου καπνού.
Ειδικότερα σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στην οικία της 38χρονης στο Αγρίνιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν πέντε νάιλον σακούλες με καπνό συνολικού βάρους 2.422 γραμμαρίων.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Συνελήφθη 70χρονη ημεδαπή στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος της χρέη προς το δημόσιο πάνω από 60.000 ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (14-1-2014) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 70χρονη ημεδαπή, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών της 70χρονης, που δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο ξυλείας, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 63.142,28 ευρώ.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».