«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

'Οπερα για κιθάρα και πιάνο στη "ΔΙΕΞΟΔΟ" Μεσολογγίου

Μαρία Καβούλη (κιθάρα)
Εύα Βλαχάκου (πιάνο)
Η «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου γιορτάζοντας φέτος  τα 15 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης ενεργού παρουσίας της ως  Κέντρο Λόγου & Τέχνης αλλά και ως Ιστορικό  Μουσείο, ξεκινάει τις  πολιτιστικές της  δραστηριότητες το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 στις 8 το βράδυ ακριβώς με την διοργάνωση μιας συναυλίας  μουσικής δωματίου που αναβιώνει το θεσμό των κατ’ οίκον κοντσέρτων του 19ου αιώνα, όταν οι μεσοαστικές οικογένειες διοργάνωναν συναυλίες για κιθάρα & πιάνο προκειμένου να μοιραστούν με τους φίλους τους τις αγαπημένες  μελωδίες από τις πιο δημοφιλείς όπερες....


 Ο συνδυασμός κιθάρας & πιάνου ήταν ιδιαίτερα προσφιλής τη εποχή που η όπερα βρισκόταν σε μεγάλη άνθηση και  γίνονταν αθρόως μεταγραφές και διασκευές που προορίζονταν είτε για κατ’ οίκον κοντσέρτα είτε για αίθουσες συναυλιών.

 Μια τέτοια ξεχωριστή βραδιά διοργανώνει και η «Διέξοδος» με έργα  εμπνευσμένα από όπερες των Ροσσίνι, Μπελλίνι, Βέρντι και Μότσαρτ που θα ερμηνεύουν η σολίστ κλασσικής κιθάρας  Μαρία Καβούνη και η πιανίστα  Εύα Βλαχάκου από την πρώτη και μοναδική έκδοσή τους η οποία προέρχεται από τη Βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου της Ουάσιγκτον.


ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2014

Φέτος που γιορτάζουμε τα 15 χρόνια ζωής του Μουσείου μας  προγραμματίσαμε όλες τις δραστηριοτήτες  του έτους.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.diexodos.com.gr και στη στήλη "Εκδηλώσεις" πληροφορηθείτε τις δέκα οκτώ εκθέσεις, διαλέξεις, μουσικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, ημερίδες κ.λ.π. που έχουμε προγραμματίσει για το 2014.

Για όλους εμάς τους συνεργάτες της "Διεξόδου" θα είναι ιδιαίτερη η χαρά να σας υποδεχθούμε στους χώρους του Μουσείου μας είτε για να απολαύσετε τα σπάνια εκθέματά του είτε για να παρακολουθήσετε κάποια από τις συνεχείς δραστηριότητές του.