«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθη 28χρονος στη Δάφνη Ναυπάκτου, για οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, μία σιδερογροθιά και δύο μαχαίρια

Συνελήφθη, χθες (23-1-2014), το πρωί, στη Δάφνη Ναυπάκτου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλων.
Ειδικότερα...

 σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 28χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα αεροβόλο πιστόλι, μια σιδερογροθιά και δύο μαχαίρια συνολικού μήκους 25 και 21 εκατοστών.
 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
 Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός, για οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν δύο πιστόλια και πυρομαχικά

Συνελήφθη, χθες (22-1-2014), το απόγευμα, στην Δαφνούλα Αχαΐας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία και στο κατάστημα του 38χρονου στη Δαφνούλα Αχαΐας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής :

    Δύο πιστόλια, το ένα από τα οποία είναι τύπου replica , με δύο γεμιστήρες
    Τέσσερα φυσίγγια πυροβόλου όπλου
    Δύο φυσίγγια κρότου λάμψεως
    Τρεις κάλυκες

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του δράστη και σε άλλα αδικήματα.
Συνελήφθη 74χρονος στο Αίγιο για τραυματισμό ανηλίκου

Ο δράστης ενοχλούμενος από παιδιά που έπαιζαν στο δρόμο πυροβόλησε τραυματίζοντας τον 13χρονο στο μηρό

Συνελήφθη άμεσα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, ένας 74χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται ότι, χθες (23-1-2014) το απόγευμα, στο Αίγιο, με κυνηγετικό όπλο πυροβόλησε και τραυμάτισε στο πόδι έναν 13χρονο.

Ειδικότερα, ο δράστης αισθανόμενος ενοχλήσεις από παιδιά που έπαιζαν έξω από το σπίτι του, στο Αίγιο και νομίζοντας ότι του πετούν πέτρες στα παράθυρα, πήρε μια κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα τα σκάγια να πλήξουν ένα 13χρονο παιδί στο πίσω μέρος του δεξιού μηρού.

Ο ανήλικος διακομίστηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και έπειτα στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου παραμένει νοσηλευόμενος χωρίς κίνδυνο για τη ζωή του.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου μετέβησαν άμεσα και συνέλαβαν τον 74χρονο, ενώ κατασχέθηκε και το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε το όποιο κατείχε νόμιμα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 74χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αιγίου.

Συνελήφθη 29χρονος, στην Κάτω Αχαΐα για κλοπή μοτοσικλέτας

Ο δράστης είχε αφαιρέσει το δίκυκλο λίγη ώρα πριν, από την Πάτρα, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και 18 ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθη χθες (22-1-2014) το απόγευμα, στη Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 29 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 29χρονο να μεταφέρει πεζός μια δίκυκλη μοτοσικλέτα και από και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο δράστης την είχε αφαιρέσει λίγη ώρα πριν, από περιοχή του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.

Σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον 29χρονο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 10 φαρμακευτικά δισκία Hipnosedon και 8 Vulbegal, ενώ η μοτοσικλέτα αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες σε ηλικιωμένους

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ αναζητούνται πέντε ακόμα συνεργοί τους

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος των δραστών ξεπερνά τις 35.000 ευρώ

Οι δράστες επιβίβαζαν τους ηλικιωμένους σε οχήματά τους και τους  οδηγούσαν σε Α.Τ.Μ. πείθοντας τους να κάνουν αναλήψεις


Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες, που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Πάτρα.

Ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, συνελήφθησαν χθες (22-1-2014) το απόγευμα, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας 30 ετών, ενώ αναζητούνται πέντε ακόμα συνεργοί τους.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική ομάδα, της απάτης, της κλοπής και της αντιποίησης Αρχής.

Ειδικότερα χθες (22-1-2014) το μεσημέρι, στην Πάτρα, οι δύο συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού, προσποιούμενοι τους ιδιοκτήτες καταστήματος ηλεκτρικών ειδών, επιχείρησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στην περιοχή της Τερψιθέας, να αποσπάσουν από δύο ηλικιωμένες γυναίκες, 78 και 75 ετών, χρήματα για την εξόφληση αγοράς φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή που υποτίθεται ότι είχε πραγματοποιήσει συγγενικό τους πρόσωπο.

Για την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό του οχήματός των δραστών και τη σύλληψη τους.

Σημειώνεται ότι στη σύλληψη των δραστών συνέβαλλε σημαντικά η έγκαιρη καταγγελία του περιστατικού από την 78χρονη, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών.

Η εγκληματική ομάδα δρούσε τον τελευταίο χρόνο στην Πάτρα, εξαπατώντας ηλικιωμένα άτομα, ενώ οι δράστες προσποιούνταν κυρίως τους επιχειρηματίες ή τους δημόσιους λειτουργούς. Παράλληλα έπειθαν τους ηλικιωμένους να επιβιβαστούν σε όχημά τους και τους οδηγούσαν είτε σε τραπεζικό κατάστημα είτε στην οικία τους, προκειμένου να τους παραδώσουν χρήματα για εξόφληση οφειλής ή για εκκαθάριση δήλωσης και επιστροφή φόρου εισοδήματος.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει άλλες πέντε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Πιο συγκεκριμένα:

•    Την 21-1-2013, το πρωί, στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, προσποιούμενοι τους εφοριακούς, οδήγησαν 82χρονο ημεδαπό, ο οποίος ήταν πεζός, σε κατάστημα τράπεζας και τον έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ.
•    Την 11-12-2013 το πρωί, στον Καστελόκαμπο, προσποιούμενοι τους ιδιοκτήτες καταστήματος ηλεκτρικών ειδών, οδήγησαν 80χρονη ημεδαπή, η οποία ήταν πεζή, στην οικία της και την έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ και διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ.
•    Την 11-12-2013 το πρωί, στην Όθωνος Αμαλίας στην Πάτρα, προσποιούμενοι τους εφοριακούς, οδήγησαν 78χρονο ημεδαπό, ο οποίος ήταν πεζός, σε υποκατάστημα τράπεζας αποσπώντας του το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ. Στη συνέχεια οι δράστες, μαζί με τον παθόντα, μετέβησαν στην οικία του όπου τον έπεισαν να τους παραδώσει 1.750 ευρώ ακόμα.
•    Την 22-8-2013 το μεσημέρι, στα Βραχναίικα, προσποιούμενοι τους λογιστές, οδήγησαν 75χρονη ημεδαπή, σε υποκατάστημα τράπεζας όπου την έπεισαν να προβεί σε ανάληψη 2.500 ευρώ προκειμένου να παραλάβει επιστροφή φόρου εισοδήματος.

Όταν η 75χρονη αρνήθηκε να παραδώσει τα χρήματα στους δράστες αυτοί την οδήγησαν σε αδιέξοδο, ενώ ταυτόχρονα στο σημείο προσήλθε και δεύτερο όχημα που επέβαιναν δύο συνεργοί τους, οι οποίοι προσποιούμενοι τους αστυνομικούς αφαίρεσαν από την παθούσα το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ που είχε πάρει από την τράπεζα. 

•    Την 28-1-2013 το πρωί, στην Πάτρα, προσποιούμενοι τους ιδιοκτήτες καταστήματος ηλεκτρικών ειδών, επιχείρησαν να οδήγησαν 76χρονη ημεδαπή, η οποία ήταν πεζή, στο σπίτι της προκειμένου αποπληρώσει αγορές του γιου της. Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας της παθούσας με το γιο της οι δράστες ερεύνησαν την οικία και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ.


Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους δύο συλληφθέντες βρήκαν και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα και ένα φαρμακευτικό δισκίο Hipnosedon ενώ το όχημα των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης αδικήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις συνεχίζονται.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.