«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας

 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η δεύτερη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ παρουσία των νεοεκλεγέντων μελών της, του Δημάρχου Βόνιτσας κ. Σολδάτου, του Αναπληρωτή γραμματέα οργανωτικού κ. Χονδρόγιαννου και της τομεάρχου της ΝΟΔΕ κ. Φάντη. Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η παρουσία του κ. Βασιλάκου, Γενικού Γραμματέα έρευνας καινοτομίας και τεχνολογίας.

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Σύρρος, αφού καλωσόρισε τον κ. Βασιλάκο, εξέφρασε την άποψή του για τον τρόπο που...
θα πρέπει να υπάρξει η διάχυση της καινοτομίας και των επενδύσεων, βάζοντας ως προαπαιτούμενο την ισόρροπη κατανομή των πόρων προς όλες τις περιφερειακές ενότητές της. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόταση της ΝΟΔΕ προς την Περιφέρεια για τη δημιουργία επιχειρηματικής θερμοκοιτίδας στο νομό, δεδομένης της αποδυνάμωσης  του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου. Υποστήριξε ότι η Αιτωλοακαρνανία δικαιούται και απαιτεί κάθε είδους ανάπτυξη που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει το Νομό.

Ο κ. Βασιλάκος, στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στις δυνατότητες που έχει ο νομός και πώς πρέπει αυτές ν’ αναδειχτούν και ν’ αξιοποιηθούν. Συγκεκριμένα εστίασε στη «Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης», στόχος της οποίας είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Δυτικής Ελλάδας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Εν συνεχεία μίλησε για την πρότασή του να ιδρυθεί ερευνητικό κέντρο στη Δυτική Ελλάδα με παράρτημα στην Αιτωλοακαρνανία, το οποίο θα δώσει έμφαση στον τουρισμό, την πληροφορική, την παραγωγή και εξαγωγή των προϊόντων, αφού ο νομός μας είναι κατεξοχήν νομός πρωτογενούς παραγωγής.  Τέλος αναφέρθηκε  ότι η καινοτομία και η έρευνα είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη της περιοχής δεδομένης της πλεονεκτικής της θέση και των παραγωγικών δυνατοτήτων της.