«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Για δεύτερη συνεχή ημέρα στην Κεφαλονιά ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Διδασκάλου: «Το δημόσιο οφείλει να είναι παράδειγμα»


Για δεύτερη συνεχή ημέρα βρίσκεται στην Κεφαλονιά ό Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου, συμμετέχοντας στο κυβερνητικό κλιμάκιο, που βρίσκεται, από τις πρώτες ώρες, στο πληγέν από τον εγκέλαδο νησί, υπό τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.



Το πρωί, ο κ. Διδασκάλου και με την ιδιότητά του ως πολιτικός μηχανικός, συνοδευόμενος από τον καθηγητή του Ε.Μ.Π. Γιάννη Πρωτονοτάριο, τα μέλη της διοικούσας του Τ.Ε.Ε. Άρη Καρλάφτη και Φώτη Φωτόπουλο, καθώς και...
από μηχανικούς της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και του ΙΤΣΑΚ, πραγματοποίησε αυτοψία σε όλο το μήκος του οδικού άξονα Αργοστολίου – Ληξουρίου, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.



Στόχος ήταν να δοθούν βραχυπρόθεσμες λύσεις, ώστε να αποκατασταθεί, άμεσα, η ομαλή επικοινωνία μεταξύ των δύο μεγάλων πόλεων του νησιού, αφού για την οριστική αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν απαιτούνται πρόσθετες μελέτες.



Το μεσημέρι, το ίδιο κλιμάκιο, υπό το Γενικό Γραμματέα, επισκέφθηκε το Ληξούρι, περιοχή που επλήγη περισσότερο από το σεισμό, ενημερώθηκε για τις ζημιές που έχει υποστεί η πόλη και επιθεώρησε δημόσια κτίρια.



Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά ο κ. Διδασκάλου τόνισε: «Το δημόσιο οφείλει και είναι, στις δύσκολες αυτές ώρες, παράδειγμα και αρωγής και εύρυθμης λειτουργίας. Καταφέραμε όλες οι υπηρεσίες να είναι «ετοιμοπόλεμες», γεγονός που συμβάλλει στη δημιουργία ενός κλίματος ασφάλειας για τους κατοίκους, ώστε να ξαναβρούν, γρήγορα, τους ρυθμούς της καθημερινότητάς τους».