«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Συνεχείς συσκέψεις του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κεφαλονιά για τους σεισμούς

Γιώργος Διδασκάλου: «Η Πολιτεία είναι παρούσα από την πρώτη στιγμή»
«Η Πολιτεία είναι παρούσα, από την πρώτη στιγμή, με πρωταρχικό της μέλημα να επιστρέψει όσο γίνεται γρηγορότερα η ζωή στο νησί στους κανονικούς ρυθμούς». Αυτό δήλωσε ο νέος Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου, αμέσως μετά τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Ιονίου (Σ.Ο.Π.), που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στην Κεφαλονιά, υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επισημάνθηκαν οι....
προτεραιότητες και δρομολογήθηκαν οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, κυρίως για την ασφάλεια των κατοίκων του πληγέντος, από το χθεσινό σεισμό των 5,8 ρίχτερ, νησιού. Για το σκοπό αυτό, ήδη συστάθηκαν συνεργεία ελέγχου των υποδομών, των δημοσίων κτιρίων και των κατοικιών, από μηχανικούς του Τεχνικού Επιμελητηρίου, της Περιφέρειας, του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και του Ο.Α.Σ.Π.

Ο κ. Διδασκάλου, επεσήμανε την ανάγκη συνεχούς, ορθής και άμεσης ενημέρωσης του κοινού, για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν και τόνισε ότι όλες οι προσπάθειες στοχεύουν στην ανακούφιση των κατοίκων της Κεφαλονιάς και στον περιορισμό των συνεπειών από το σεισμό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΚΑ Στράτος Σιμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αθανάσιος Κυριαζής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς – Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π., καθηγητής Κοσμάς Στυλιανίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το πρωί, σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε τα κτίρια των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο νησί, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση που βρίσκονται, μετά το σεισμό και ζήτησε να ελεγχθούν, κατά προτεραιότητα, ώστε να μπορούν να λειτουργούν χωρίς προβλήματα οι υπηρεσίες, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.   

Από την   ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΙΟΝΙΟΥ