«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Απεγκλωβίστηκε 50χρονος στην Ηλεία, που οχυρώθηκε στην οικία του, απειλώντας να βάλει φωτιά με χρήση φιάλης υγραερίου
Το περιστατικό έληξε μετά από έγκαιρη επέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας και την συμβολή του ειδικού διαπραγματευτή της Ελληνικής Αστυνομίας
Στον 50χρονο, μετά τον απεγκλωβισμό του, παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από την Ψυχολόγο του Σώματος

Απεγκλωβίστηκε, μετά από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ένας 50χρονος ημεδαπός ο οποίος είχε οχυρωθεί στην οικία του απειλώντας να βάλει φωτιά με χρήση φιάλης υγραερίου.

Ειδικότερα...
χθες (10-1-2014) το μεσημέρι, στο Νεοχώρι Κυλλήνης, ο 50χρονος αφού έβγαλε τη 81χρονη μητέρα του από την πατρική του οικία, για προσωπικούς τους λόγους, οχυρώθηκε σε αυτή απειλώντας ότι θα ανατιναχθεί βάζοντας φωτιά με χρήση μεγάλης φιάλης υγραερίου που κατείχε.

Στο σημείο μετέβηκε άμεσα, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ο ειδικός διαπραγματευτής της Αστυνομικής Διεύθυνσης και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή.

Μετά την πάροδο διαπραγματεύσεων περίπου τριών ωρών, ενεργήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, Ταξίαρχος κ. Ανδρικόπουλος Αριστείδης με αστυνομική δύναμη, κατάφεραν να εισέλθουν στην οικία, να ακινητοποιήσουν και να απεγκλωβίσουν τον 50χρονο.

Σημειώνεται ότι, η αστυνομική επιχείρηση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου διασφαλιστεί η ζωή του 50χρονου και αποτραπούν σοβαρές υλικές ζημιές, καθότι ήδη από το σπίτι, διαχεόταν πολύ έντονη μυρωδιά υγραερίου ενώ παράλληλα στο χώρο ήταν ανοικτή και μια ξυλόσομπα.

Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη του περιστατικού ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας ενώ στον 50χρονο μετά από τον απεγκλωβισμό του παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από την Ψυχολόγο Σώματος


Συνελήφθη 49χρονος στη Λακκόπετρα για παράνομη οπλοκατοχή
Κατασχεθήκαν όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες

Συνελήφθη χθες (11-1-2014) αργά το απόγευμα, στη Λακκόπετρα Αχαΐας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 49 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη στη Λακκόπετρα Αχαΐας βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Σιδερογροθιά,
•    Ένα κυνηγετικό όπλο τύπου φλόμπερ,
•    Ένα πιστόλι replica,
•    Πέντε φυσίγγια,
•    Μια συσκευασία με πυρίτιδα βάρους 3, 240 γραμμαρίων,
•    Πέντε βραδύκαυστα παράγωγα σχοινιά συνολικού μήκους μεγαλύτερου των επτά μέτρων,
•    Διακόσιοι είκοσι τέσσερις πυροκροτητές,
•    Μια μονωτική ταινία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Σύλληψη ανηλίκου δραπέτη στο Πύργο

Συνελήφθη χθες (11-1-2014) το μεσημέρι, στο Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 14χρονος ημεδαπός ο οποίος την 27-11-2014 είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, όπου ήταν έγκλειστος για διάπραξη κλοπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.