«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ανακοινώσεις του Δικηγορικού Σύλλογου Μεσολογγίου

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης ένταξης στις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου 4224/2013 (προστασία πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς) λήγει τέλος Ιανουαρίου 2014, διαφορετικά αίρεται η προστασία και η τράπεζα ή ο δανειστής μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία πλειστηριασμού.
Οι οφειλέτες έχουν υποχρέωση υποβολής στον δανειστή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014 ή...
εντός δύο (2) μηνών από την επίδοση επιταγής προς εκτέλεση, Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/86, στην οποία θα αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του οφειλέτη, λεπτομερή και επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας, περιγραφή της ικανοποίησης των προϋποθέσεων υπαγωγής στη ρύθμιση και αναλυτική κίνηση των λογαριασμών που ξεπερνούν το ποσό των 1.000 ευρώ τους τελευταίους 24 μήνες πριν από την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης.

Σημείωση: Υπόδειγμα της ως άνω Υπεύθυνης διατίθεται στα Γραφεία του Δ.Σ.Μ.  
   
Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, 14 Ιανουαρίου 2014
Εκ μέρους του Δ.Σ.

Την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα για το 2014, ευχόμενος ο Πρόεδρος Γιάννης Ατσαλάκης στα μέλη και στους προσκεκλημένους ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία, σε ένα ειρηνικό, χαρούμενο, δημιουργικό καινούριο χρόνο, καλλίτερο για όλους.
Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. τους ευχαρίστησαν για την παρουσία τους: ο Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Δημήτριος Δασούλας, οι Πρόεδροι των Πολιτικών και Διοικητικών Δικαστηρίων, οι κ.κ. Εισαγγελείς, Πρωτοδίκες, Πάρεδροι, Πταισματοδίκες, Δικαστικοί Αντιπρόσωποι του Δημοσίου, Συμβολαιογράφοι, Δικαστικοί Υπάλληλο και Επιμελητές κ.ά.
Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Μ. είχε στη συνέχεια συνάντηση με τον αρμόδιο της ευρύτερης (8ης) Δικαστικής Περιφέρειας, Επιθεωρητή κ. Δημήτριο Δασούλα Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα (Προσωπικό, Δικαστικών Λειτουργών και Υπαλλήλων, κτιριακό κ.ά.). Υπήρξε διαπίστωση και κατανόηση των δίκαιων αιτημάτων μας από τον αρμόδιο Επιθεωρητή και υπόσχεση συνέχειας και αρωγής του προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς αντιμετώπιση και λύση αυτών.
Ο Πρόεδρος και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, είχαν συνάντηση την Παρασκευή 17-1-2014 στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου με την Προϊσταμένη του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος Στεφανία Καρατζά, Πρόεδρο Εφετών, η οποία επιθεώρησε τις Υπηρεσίες του Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου Μεσολογγίου – Ναυπάκτου και διαπίστωσε τα προβλήματα του μειωμένου προσωπικού και την οξύτητα του στεγαστικού, υποσχόμενη να βοηθήσει σε ό,τι αφορά την αρμοδιότητά της αλλά και προς κάθε κατεύθυνση, δεσμευόμενη στην από κοινού αντιμετώπιση και συνεργασία μας.      
Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, 17 Ιανουαρίου 2014
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Ατσαλάκης