«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο ημεδαποί για κλοπή σε σχολείο στο Αγρίνιο
Οι δράστες αφαίρεσαν χάλκινα καλώδια από το αλεξικέραυνο
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω προχθές (25-1-2014) το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας δύο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 16 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα....
οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιπολία τους εντόπισαν τους δύο δράστες, να αφαιρούν από δημοτικό σχολείο στο Αγρίνιο, τμήματα χάλκινων καλωδίων από το αλεξικέραυνο και τους συνέλαβαν.
Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους δύο δράστες βρήκαν ένα κόφτη μετάλλων και ένα κατσαβίδι τα οποία και κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου ενώ τα κλοπιμαία αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στον Διευθυντή του σχολείου.
Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.
Εξιχνιάστηκαν οκτώ κλοπές που διαπράχθηκαν το βράδυ στο Αγρίνιο
Δράστες είναι δύο ημεδαποί
Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, οκτώ κλοπές – διαρρήξεις που συνέβησαν το ίδιο βράδυ, στην πόλη του Αγρινίου.
Δράστες είναι δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 28 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της διάπραξης κλοπών κατ’ εξακολούθηση και της κατοχής πυρομαχικών.
Ειδικότερα οι δύο δράστες την 23-1-2014 τα ξημερώματα, αφαίρεσαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και επιβαίνοντας σε αυτή, διέπραξαν άλλες επτά κλοπές και διαρρήξεις στο Αγρίνιο, αφαιρώντας κυρίως χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Πιο συγκεκριμένα διέρρηξαν ή αποπειράθηκαν να διαρρήξουν δύο φαρμακεία, δύο κάβες πώλησης ποτών, ένα κατάστημα - φωτοτυπείο και ένα γραφείο ενοικιάσεων, ενώ από μία άλλη μοτοσικλέτα αφαίρεσαν τους καθρέπτες.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, προέκυψε ότι δράστες των κλοπών είναι οι δύο ημεδαποί.
Για την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 24χρονου και της δίκυκλης μοτοσικλέτας που είχαν αφαιρέσει, η οποία αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον παθόντα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 28χρονου, στο Αγρίνιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν έξι κάλυκες πυροβόλου όπλου.
Ο 24χρονος δεν συνελήφθη λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο ημεδαπών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Οι έρευνες για τη συμμετοχή των δραστών και σε άλλα αδικήματα συνεχίζονται. 

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος τους χρέη προς το δημόσιο συνολικού ύψους πάνω από 750.000 ευρώ
Συνελήφθησαν, σήμερα (27-1-2014) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, επιχειρηματίες, ηλικίας 62 και 60 χρόνων, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 60χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 611.895,37 ευρώ, ενώ του 62χρονου, στο χρηματικό ποσό των 156.854,37 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». 

Συνελήφθη 17χρονος για διάπραξη ληστείας και κλοπών στην Πάτρα
Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης
Ο συλληφθείς είχε διαπράξει από τον Οκτώβριο 2010 περισσότερες από 90 κλοπές στην Πάτρα, ενώ από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν εξιχνιαστεί επιπλέον μια ληστεία και τέσσερις κλοπές
Για την αφαίρεση των χρημάτων ο δράστης χρησιμοποιούσε κυρίως τη μέθοδο του «εναγκαλισμού»
Συνελήφθη προχθές (25-1-2014) νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 17χρονος ημεδαπός, τον οποίον αναζητούσαν οι αστυνομικές αρχές με δύο εντάλματα βίαιης προσαγωγής του Α’ Ανακριτή Πατρών.
Σε βάρος του 17χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη μιας ακόμα ληστείας και τεσσάρων κλοπών τις οποίες τέλεσε μαζί με δύο συνεργούς του τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους εντόπισαν τον 17χρονο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα στην Πάτρα και τον συνέλαβαν.
Για τον εντοπισμό του δράστη είχε συστηθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, καθότι το τελευταίο δίμηνο, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, είχε ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του στη διάπραξη μία ληστείας και τεσσάρων κλοπών.
Όλες οι περιπτώσεις αφορούν αφαίρεση χρημάτων από ηλικιωμένους πεζούς με συγκεκριμένη μεθοδολογία και διαπράχθηκαν οι τρεις σε περιοχές του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα και από μία στο Δασύλλιο και στην Αγυιά.
Ως τρόπο δράσης, οι δράστες επέλεγαν συγκεκριμένη μεθοδολογία, εναγκαλιάζοντας κυρίως ανυποψίαστους ηλικιωμένους άνδρες στο δρόμο, αφαιρώντας τους με αιφνιδιαστικές κινήσεις τα χρήματα από τις τσέπες τους.
Υπενθυμίζεται ότι, ο 17χρονος ήταν μέλος δομημένης εγκληματικής ομάδας, που είχε εξαρθρώσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών τον προπερασμένο Νοέμβριο, αποτελούμενη από 11 ημεδαπούς, οι οποίοι είχαν διαπράξει τα τελευταία δυο χρόνια περισσότερες από 70 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων (σε σπίτια, οχήματα, καταστήματα και άτομα) στην Πάτρα, ενώ το περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους ξεπερνούσε τις 225.000 ευρώ. (Σχετικό το από 22-11-2012 Δελτίο Τύπου μας)
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του 17χρονου σε 97 συνολικά περιπτώσεις ληστειών και κλοπών τις οποίες τέλεσε είτε μόνος του είτε από κοινού με συνεργούς του, από τον Οκτώβριο 2010 έως σήμερα, ενώ σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από τις Δικαστικές Αρχές.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών. 

Συλλήψεις λαθροδιακινητών και παράνομων αλλοδαπών
Στο πλαίσιο των στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, συνελήφθησαν, χθες (25-01-2013), σε διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 45χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για προώθηση – διευκόλυνση μεταφοράς λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, μεσημεριανές ώρες χθες, εντοπίστηκε στους Νεγράδες Ιωαννίνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 45χρονο υπήκοο Αλβανίας, εντός του οποίου επέβαινε ένας 25χρονος ομοεθνής του, λαθρομετανάστης.
Στη δεύτερη περίπτωση, όπως διαπιστώθηκε, χθες το βράδυ στη διασταύρωση Δελβινακίου, ένας 31χρονος Έλληνας μετέφερε οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας, μία 20χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Ά Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. 

Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός στην Πάτρα για λαθραία τσιγάρα
Κατασχέθηκαν 77 πακέτα
Συνελήφθη προχθές (24-1-2014) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 40 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, με τη βοήθεια πολιτών, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 40χρονο Πακιστανό, ενώ σε σωματική έρευνα που ακολούθησε βρήκαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν 69 πακέτα λαθραίων τσιγάρων καθώς και το χρηματικό ποσό των 58,30 ευρώ.
Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμα 8 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ κανένα από τα πακέτα που κατασχέθηκαν δεν έφερε την ενδεικτική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες σε ηλικιωμένους
Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ αναζητούνται πέντε ακόμα συνεργοί τους
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος των δραστών ξεπερνά τις 35.000 ευρώ
Οι δράστες επιβίβαζαν τους ηλικιωμένους σε οχήματά τους και τους οδηγούσαν σε Α.Τ.Μ. πείθοντας τους να κάνουν αναλήψεις
Εξαρθρώθηκε , μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες, που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Πάτρα.
Ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, συνελήφθησαν χθες (22-1-2014) το απόγευμα, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) ηλικίας 30 ετών, ενώ αναζητούνται πέντε ακόμα συνεργοί τους.
Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνει τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική ομάδα, της απάτης, της κλοπής και της αντιποίησης Αρχής.
Ειδικότερα χθες (22-1-2014) το μεσημέρι, στην Πάτρα, οι δύο συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού, προσποιούμενοι τους ιδιοκτήτες καταστήματος ηλεκτρικών ειδών, επιχείρησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στην περιοχή της Τερψιθέας, να αποσπάσουν από δύο ηλικιωμένες γυναίκες, 78 και 75 ετών, χρήματα για την εξόφληση αγοράς φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή που υποτίθεται ότι είχε πραγματοποιήσει συγγενικό τους πρόσωπο.
Για την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό του οχήματός των δραστών και τη σύλληψη τους.
Σημειώνεται ότι στη σύλληψη των δραστών συνέβαλλε σημαντικά η έγκαιρη καταγγελία του περιστατικού από την 78χρονη, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό των δραστών.
Η εγκληματική ομάδα δρούσε τον τελευταίο χρόνο στην Πάτρα, εξαπατώντας ηλικιωμένα άτομα, ενώ οι δράστες προσποιούνταν κυρίως τους επιχειρηματίες ή τους δημόσιους λειτουργούς. Παράλληλα έπειθαν τους ηλικιωμένους να επιβιβαστούν σε όχημά τους και τους οδηγούσαν είτε σε τραπεζικό κατάστημα είτε στην οικία τους, προκειμένου να τους παραδώσουν χρήματα για εξόφληση οφειλής ή για εκκαθάριση δήλωσης και επιστροφή φόρου εισοδήματος.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει άλλες πέντε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Πιο συγκεκριμένα:
  • Την 21-1-2013, το πρωί, στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, προσποιούμενοι τους εφοριακούς, οδήγησαν 82χρονο ημεδαπό, ο οποίος ήταν πεζός, σε κατάστημα τράπεζας και τον έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ.
  • Την 11-12-2013 το πρωί, στον Καστελόκαμπο, προσποιούμενοι τους ιδιοκτήτες καταστήματος ηλεκτρικών ειδών, οδήγησαν 80χρονη ημεδαπή, η οποία ήταν πεζή, στην οικία της και την έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ και διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ.
  • Την 11-12-2013 το πρωί, στην Όθωνος Αμαλίας στην Πάτρα, προσποιούμενοι τους εφοριακούς, οδήγησαν 78χρονο ημεδαπό, ο οποίος ήταν πεζός, σε υποκατάστημα τράπεζας αποσπώντας του το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ. Στη συνέχεια οι δράστες, μαζί με τον παθόντα, μετέβησαν στην οικία του όπου τον έπεισαν να τους παραδώσει 1.750 ευρώ ακόμα.
  • Την 22-8-2013 το μεσημέρι, στα Βραχναίικα, προσποιούμενοι τους λογιστές, οδήγησαν 75χρονη ημεδαπή, σε υποκατάστημα τράπεζας όπου την έπεισαν να προβεί σε ανάληψη 2.500 ευρώ προκειμένου να παραλάβει επιστροφή φόρου εισοδήματος.
Όταν η 75χρονη αρνήθηκε να παραδώσει τα χρήματα στους δράστες αυτοί την οδήγησαν σε αδιέξοδο, ενώ ταυτόχρονα στο σημείο προσήλθε και δεύτερο όχημα που επέβαιναν δύο συνεργοί τους, οι οποίοι προσποιούμενοι τους αστυνομικούς αφαίρεσαν από την παθούσα το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ που είχε πάρει από την τράπεζα.
  • Την 28-1-2013 το πρωί, στην Πάτρα, προσποιούμενοι τους ιδιοκτήτες καταστήματος ηλεκτρικών ειδών, επιχείρησαν να οδήγησαν 76χρονη ημεδαπή, η οποία ήταν πεζή, στο σπίτι της προκειμένου αποπληρώσει αγορές του γιου της. Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας της παθούσας με το γιο της οι δράστες ερεύνησαν την οικία και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ.
Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους δύο συλληφθέντες βρήκαν και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα και ένα φαρμακευτικό δισκίο Hipnosedon ενώ το όχημα των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης αδικήματος.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις συνεχίζονται.
Το προανακριτικό έργο ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.