«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Γιώργος Διδασκάλου: «Η Κεφαλονιά θα είναι έτοιμη να δεχτεί τους επισκέπτες της πολύ πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου»

Στην πληγείσα από το σεισμό πόλη του Ληξουρίου βρέθηκε, πάλι, σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου, συμμετέχοντας στο κυβερνητικό κλιμάκιο, που συνόδευε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να ενημερωθούν, εκτενέστερα, για τις ζημιές που έχουν προξενηθεί, κυρίως σε δημόσια κτίρια και υποδομές.

Ο Πρωθυπουργός και οι κυβερνητικοί παράγοντες, αμέσως μετά, συναντήθηκαν, στο δημαρχείο, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολίτες, στους οποίους επανέλαβαν ότι...
η κρατική μηχανή είναι στο πλευρό τους και θα παραμείνει μέχρι την οριστική λύση όλων των προβλημάτων, που έχουν δημιουργηθεί.

Το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου, στο δημαρχείο του Αργοστολίου, υπό τον Πρωθυπουργό, με αντικείμενο τον προγραμματισμό των επομένων δράσεων των υπηρεσιών, που έχουν ως στόχο την ανακούφιση των κατοίκων που έχουν υποστεί τις συνέπειες του εγκέλαδου.

Αμέσως μετά, ο κ. Διδασκάλου, επέστρεψε στο Ληξούρι, προκειμένου να συντονίσει τις δράσεις του μετασεισμικού σχεδιασμού, ενώ στις 17:00 θα συμμετάσχει σε νέα σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου, στο Αργοστόλι.

Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε: «Η αντοχή των κτιρίων και των υποδομών του νησιού στο ισχυρό χτύπημα των 5,9 ρίχτερ, που δέχτηκε, σε συνδυασμό με την άμεση ανταπόκριση του συνόλου των υπηρεσιών της κρατικής μηχανής, μας δίνει την εγγύηση ότι σύντομα όλα θα λειτουργούν στους κανονικούς τους ρυθμούς. Η Κεφαλονιά θα είναι έτοιμη να δεχτεί τους επισκέπτες της πολύ πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου».