«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-0 - Καλή εμφάνιση,πικρή ήττα!

Δώδεκα χιλιάδες περίπου θεατές το μεσημέρι στην Τούμπα χόρτασαν ήλιο και θέαμα!
Στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League ΠΑΟΚ και Παναιτωλικός έπαιξαν καλό κι ανοιχτό ποδόσφαιρο,με πολλές και μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες κι από τύχη δεν σημειώθηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Τελικά το ένα και μοναδικό γκολ του Λούκας στις αρχές του δεύτερου μέρους,ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Επιθετικά ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ,δύσκολα όμως μπορούσε να μπει στην περιοχή των Αγρινιωτών κι έτσι προσπαθούσε με γεμίσματα.
Αντίθετα ο Παναιτωλικός φρόντισε να...
δέσει το κέντρο του κι από κει να οργανώνει τις φαρμακερές αντεπιθέσεις του,που μάλλον ξάφνιασαν την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Πρώτη καλή προσπάθεια για τον ΠΑΟΚ στο 4',που δεν εκμεταλλεύτηκε κόρνερ κι άστοχη έξοδο του Ράφαελ.Ξανά στο 10' ο Ράφαελ δεν "τσίμπησε" στο τακουνάκι του Τζαβέλα.

Ο Παναιτωλικός βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ στο 12' με τον Καμαρά μετά από συνεργασία Γκάλο και Μπακάκη,όμως ο Γλύκος έδιωξε σε κόρνερ.

Μια κεφαλιά του Σαλπιγγίδη στο 16' δεν ανησύχησε το Ράφαελ,όπως και λίγο μετά στο 19'.

Στο 22' ο Μιχάλης Μπακάκης με ατομική προσπάθεια από το κέντρο έφυγε έξυπνα από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ,όμως ο Γλύκος απέκρουσε με τα πόδια!

Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ στο 27',όταν ο Μπικέι πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Σαλπιγγίδη που πήρε το ριμπάουντ στην απόκρουση του Ράφαελ σε μακρινό σουτ του Λούκας.

Μετά το 30' ο ΠΑΟΚ ανέβηκε περισσότερο,αλλά και πάλι έπεφτε σε Παναιτωλικό τείχος μπροστά από τον Ράφαελ.Πολλά κόρνερ χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Και πάλι στο 40' ο Γλύκος έσωσε τον ΠΑΟΚ για τρίτη φορά αποκρούντας αρχικά σουτ του Καμαρά και μπλοκάροντας στη συνέχεια μπροστά στο Θεοδωρίδη.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημιχρόνο και στον ίδιο ρυθμό του πρώτου,με τον ΠΑΟΚ να θέλει πάση θυσία τη νίκη!

Και αφού ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε στις ευκαιρίες που είχε στο πρώτο ημίχρονο να πετύχει ένα γκολ,το πέτυχε στο 53' ο Λούκας για τον ΠΑΟΚ,ο οποίος αφού εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Μπικέι σούταρε δυνατά από το ύψος της περιοχής γράφοντας το 1-0.

Καλό φάουλ του Θεοδωρίδη στο 62' απέκρουσε για μία ακόμα φορά ο Γλύκος.

Ο ΠΑΟΚ διατηρεί την κατοχή της μπάλας (60-40) και κερδίζει απανωτά κόρνερ...

Φάουλ του Γκάλο στο 71' μπλοκάρει ο Γλύκος.

Μετά το 70' πάντως και με τους νεοεισελθόντες να μην εγκληματίζονται εύκολα, το παιχνίδι αποσυντονίστηκε με αποτέλεσμα λάθη επί λαθών και από τις δύο ομάδες.

Στο 85' μάλλον διαιτητικό λάθος ήταν το κόψιμο του Καμαρά ως οφσάιντ,στην αντεπίθεση ο Κούσας γλίτωσε τον Παναιτωλικό από ένα δεύτερο γκολ.

Στο 89' φάση καρμπόν με το γκολ,πλην όμως ο Ράφαελ νίκησε το Λούκας.

Στο 92' χάθηκε η τελευταία ευκαιρία για την ισοφάριση αφού και πάλι ο Γλύκος είπε "όχι" σε καλή κεφαλιά του Καμαρά.

Πικρή ήττα για τον Παναιτωλικό που παραμένει χωρίς νίκη μακριά από το Αγρίνιο,αφού άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ...

* Με το σφύριγμα της λήξης ακούστηκαν αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σε βάρος των ποδοσφαιριστών της ομάδας τους
* Περίπου 100 φίλοι του Παναιτωλικού βρέθηκαν στην Τούμπα
* Για πρώτη φορά στην Τούμπα ο Μάκης Χάβος αντίπαλος του ΠΑΟΚ
* Ντεμπούτο για τον Μπούντιμιρ με τη φανέλα του Παναιτωλικού
* Χαμός στην Τούμπα όταν ανακοινώθηκε ότι η ομάδα Κ12 του ΠΑΟΚ κέρδισε σήμερα την Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη
* Βραβεύτηκε ο Λουκάς Καραδήμος για την προσφορά του στο δικέφαλο
* Ανακοίνωση Παναιτωλικού για τα μαύρα περιβραχιόνια:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος για τον θάνατο δύο νεαρών συνανθρώπων μας στο πρόσφατο τραγικό δυστύχημα του λεωφορείου ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, που συγκλόνισε την τοπική μας κοινωνία και το πανελλήνιο, ζήτησε και εξασφάλισε από τη διοργανώτρια την άδεια ν’ αγωνιστεί στοπαιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ με μαύρα περιβραχιόνια, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων».
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Λίνο, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Μαντούρο(58' Βούκιτς), Λάζαρ, Κατσουράνης, Λούκας, Στοχ(79' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης(64' Αθανασιάδης).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κάλι, Γκάλο, Κούσας, Μπικεϊ, Γοδόι(77' Μύγας), Σίλβα Τζούνιορ(60' Μπούντιμιρ), Σφακιανάκης, Θεοδωρίδης(68' Νταλμά)., Μπακάκης, Καμαρά.
από Ζείδωρον