«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

H Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας ΑΠΕΝΑΝΤΙ στη λογική κηδεμονίας από ξένες δυνάμεις

Το 1821 μια χούφτα Έλληνες αγωνιστές έχυσαν το αίμα τους και θυσίασαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της πατρίδας από τον τούρκικο ζυγό.
Ως Έλληνες έχουμε εθνικό χρέος να τιμούμε τη μέγιστη αυτή πράξη αυτοθυσίας και να συμμετέχουμε στους εορτασμούς για την επέτειο όπως αξίζει στους αγωνιστές του ’21 και όπως απαιτούν η παράδοση, το ήθος και το πνεύμα αυτής της επετείου. Φυσικά η συμμετοχή μας είναι η ελάχιστη ανταπόδοση που μπορούμε να προσφέρουμε τιμώντας τη μνήμη των Ηρώων της Επανάστασης του ’21.
Ως εκπαιδευτικοί, οφείλουμε να διδάσκουμε τους νέους τα...
πολλά ιστορικά παραδείγματα που φανερώνουν ότι ύψιστο ιδανικό είναι αυτό της Ελευθερίας. Και πρέπει με το παράδειγμά μας να δείχνουμε έμπρακτα ότι η θυσία και των αγωνιστών του ’21 δεν πήγε χαμένη και τιμούμε την παρακαταθήκη που μας άφησαν.
Υπηρετώντας τα ιδανικά της ελευθερίας και απόδοσης τιμής στους αγωνιστές της επανάστασης του ’21 και θεωρώντας χρέος μας να διαμαρτυρηθούμε για την ασέβεια στη μνήμη τους, το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ κατά την τελευταία συνεδρίασή του, αποφάσισε να κηρύξει ανεπιθύμητους τους πολιτικούς που καταδίκασαν τους Έλληνες στην εξαθλίωση, οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο, και επέβαλαν ξένη κηδεμονία.
Είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ στη λογική τους και για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε στις παρελάσεις της Κυριακής 25ης Μαρτίου να είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ από την εξέδρα των επισήμων, σε σιωπηρή διαμαρτυρία, παλεύοντας για μια άλλη κοινωνία που θα σέβεται το παρελθόν της και θα δημιουργεί το μέλλον της στηριζόμενη αποκλειστικά στις δυνάμεις της και χωρίς την καθοδήγηση ξένων δυνάμεων.
Σας καλούμε όλους να στηρίξετε τη δράση αυτή. Είμαστε ένα μικρό αντιπροσωπευτικό αλλά και ενεργό κομμάτι του ελληνικού λαού και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα ιδανικά μας…

Για την Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε.

    O Πρόεδρος    Ο Γραμματέας
    Κατσαρός Κώστας    Κούστας Κώστας