«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στο Αγρίνιο


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ- ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ NOMOY AIT/NIAΣ
Συνάδελφοι,συναδέλφισσες

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ - ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Με το κεφάλι ψηλά, με εμπιστοσύνη στο κίνημά μας και τις δυνάμεις μας, δίνουμε απάντηση στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, στην τρόικα, που τσακίζουν τις ζωές μας.
 Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου με απόφασή του στηρίζει και οργανώνει την απεργιακή μάχη και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση :
ΣΤΙΣ 10:00πμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Μνημόνια, εφαρμοστικοί νόμοι, πράξεις υπουργικού συμβουλίου, υπουργικές αποφάσεις, συμπυκνώνουν την πιο ωμή και βάρβαρη πολιτική σε...
βάρος της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Πρόκειται για πρωτοφανή στήριξη της πλουτοκρατίας προκειμένου να σωθούν και να διευρυνθούν τα κέρδη της.
Η μείωση του κατώτερου ημερομισθίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) κατά 22% και κατά 32% για νέους ως 25 ετών, θα συμπαρασύρει όλους τους μισθούς και τα μεροκάματα προς τα κάτω.

ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Υπονομεύονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Έχουν στόχο να τις καταργήσουν, αλλά και εμείς τεράστια δύναμη να τους εμποδίσουμε, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας, να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας.
Δε θα τους χαριστούμε, δε θα επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στο μεσαίωνα. Θα δώσουμε σκληρή μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Κανένας δεν πρέπει να αποδεχτεί τη μείωση του μεροκάματου στο χώρο δουλειάς του.
 Μαζί με το ταξικό σωματείο και την ομοσπονδία μας θα ορθώσουμε τείχος αντίστασης, θα πάμε κόντρα στη νομιμότητα που επιβάλουν τα μονοπώλια.
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ.ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ!!!

Τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, μειώνουν μισθούς και μεροκάματα. Τα μεγαλύτερα θύματα είναι οι νέοι που καλούνται να κάνουν οικογένεια με 511 ευρώ μισθό μεικτά και 410 ευρώ καθαρά. Καταργούν τα επιδόματα, μειώνουν το επίδομα ανεργίας. Συρρικνώνεται δραματικά η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μας αναγκάζουν να πληρώνουμε από την τσέπη μας για φάρμακα και παροχές υγείας. Πάνω στον κουτσουρεμένο μισθό και στο μεροκάματο πέφτουν η φοροληστεία, τα χαράτσια, η πληρωμή κοινωνικών δαπανών λόγω του περιορισμού τους και της ιδιωτικοποίησης κοινωνικών υπηρεσιών.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,  
Δεν είναι στη μοίρα της εργατικής τάξης, η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση και η μόνιμη ανασφάλεια. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εξασφαλίζουν κέρδη στο κεφάλαιο. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σήμερα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, που οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, μεταξύ αυτών και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ  ,με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στήριξαν.
Τέλος τα παιχνίδια με τη ζωή των εργατών.
Η μάχη θα δοθεί στους τόπους δουλειάς.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ,
ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

-          Να μην επιτρέψουμε τη μείωση των μεροκάματων.
-          Να μην επιτρέψουμε να κόβουν στα δύο τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.
-          Να μην επιτρέψουμε να καταργηθούν και να μειωθούν τα επιδόματα.
-          Κάθε χώρος δουλειάς, μικρός ή μεγάλος, να γίνει μετερίζι του αγώνα, κάστρο αντίστασης σε κάθε προσπάθεια μείωσης μισθών και μεροκάματων.
-          Να κουρελιάσουμε τους νόμους που ψήφισαν οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων, του κεφαλαίου.

Ήρθε ο καιρός να καταλάβουν τη δύναμή μας, την απόφασή μας να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Ποτέ δεν είναι αργά! Τώρα να οργανωθούμε στο ταξικό μας σωματείο, να φτιάξουμε πυρήνες στους χώρους δουλειάς.
           
Δε θα πέσουμε θύματα της μαύρης προπαγάνδας, που ξεσηκώνουν τα κόμματα του μαύρου μετώπου, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, άλλοι κολαούζοι και τα ΜΜΕ των μεγαλοκαναλαρχών, ότι το «κούρεμα του χρέους είναι εθνική νίκη», «με τη νέα δανειακή σύμβαση θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία, θα εξασφαλίσουμε ανάπτυξη, σταθερότητα κλπ» είναι το τυρί για να γονατίσουν την εργατική τάξη. Λένε ψέματα, μας κοροϊδεύουν!

Όποια ανάπτυξη και αν προκύψει θα είναι αναιμική και κυρίως θα γίνει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων. Κανένας δεν εγγυάται την αποφυγή της χρεοκοπίας. Άλλωστε ο λαός έχει ήδη χρεοκοπήσει, το επίπεδο ζωής του έχει πέσει κατακόρυφα. Εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στερούνται τα απαραίτητα της διαβίωσης. Η ανεργία καλπάζει.

Συνάδελφοι,
Η θέση κάθε εργάτη είναι στο συνδικάτο του. Μόνο εκεί μπορεί να αντλήσει δύναμη, να νιώσει ότι δεν είναι μόνος του. Μόνο με συλλογικό ταξικό αγώνα κόντρα σε αυτή την πολιτική και σε όσους την υπηρετούν μπορούμε να διεκδικήσουμε:
-          Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας
-          Καμία μείωση μισθών-ουσιαστικές αυξήσεις. Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων σε μία σειρά εργασιακών χώρων
-          Κατάργηση των χαρατσιών
-          Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία
-          Ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΑΠΡΙΛΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ