«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΠΣΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

        Με εντυπωσιακή συμμετοχή, με την ξεχωριστή παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου, αλλά και με τη  λαμπρότητα που αρμόζει, πραγματοποιήθηκε στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι η γιορτή αθλητισμού, που είναι η κορυφαία αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση – θεσμός πλέον -  της ΕΠΣ Αιτωλ/νίας. Μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο έδωσαν δυναμικό παρόν πρόεδροι Ενώσεων από όλο τον ελληνικό χώρο ενώ η γραμματειακή υποστήριξη της ΕΠΣΝΑ κατακλείστηκε από θύελλα συγχαρητηρίων μηνυμάτων.
      Μιλώντας προς στους εκλεκτούς προσκεκλημένους ο πρόεδρος της ΕΠΣΝΑ κ. Παναγιώτης Παπαχρήστος, αφού τους καλωσόρισε στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και στην Αιτωλοακαρνανία, επισήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη της ύπαρξης ενός ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μέσα από το οποίο θα δικαιώνονται οι κόποι και οι θυσίες του ερασιτέχνη παράγοντα και ποδοσφαιριστή και για το οποίο θα είμαστε όλοι υπερήφανοι...
Ο κ. Παπαχρήστος έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των παικτών και των φιλάθλων. Ζήτησε γι αυτό το λόγο να επιταχυνθούν  τα έργα συντήρησης των γηπέδων από τους δήμους του νομού Αιτωλοακαρνανίας  ώστε ο νομός μας να κάνει το επόμενο βήμα και να μην βρίσκεται στην τελευταία θέση από πλευράς αθλητικών υποδομών. Αναφέρθηκε στο θετικό γεγονός της υποχρεωτικής διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της Α1  κατηγορίας σε γήπεδα με χλοοτάπητα. Αναφέρθηκε επίσης στη διοργάνωση των ποδοσφαιρικών τουρνουά των Χριστουγέννων με μεγάλες ομάδες, στις εντυπωσιακές  επιτυχίες των ομάδων της ΕΠΣΝΑ σε πανελλαδικό επίπεδο, στα επιμορφωτικά σεμινάρια διαιτησίας, αλλά και στις δύο σχολές διαιτητών. Φυσικά από το λόγο του προέδρου δεν θα μπορούσε να  λείψει  και το διεκδικητικό πλαίσιο της ΕΠΣΝ Αιτωλοακαρνανίας προς τις υπερκείμενες αρχές. Ζήτησε τη συστράτευση του προέδρου κ. Πιλάβιου στη διεκδίκηση  προς την ελληνική πολιτεία, ώστε  να αποδοθούν  τα αντισταθμιστικά οφέλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο,  από το οποίο η πολιτεία εισπράττει δισεκατομμύρια ευρώ. Κλείνοντας ο κ. Παπαχρήστος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.
    Ο κ. Σοφοκλής  Πιλάβιος εμφανίστηκε «διαβασμένος» στην εκδήλωση αφού ξεκίνησε το χαιρετισμό του με ένα τετράστιχο του Διονυσίου Σολωμού που αναφέρεται στην ηρεμία της λιμνοθάλασσας. Τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων πάνω στα σύγχρονα προβλήματα του ποδοσφαίρου και δήλωσε ότι η ΕΠΟ θα πιέσει την πολιτεία για να δοθούν οι επιχορηγήσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία.
     Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των κορυφαίων της χρονιάς που πέρασε.
    Τιμήθηκαν οι πρωταθλητές της Α1 (Αμφίλοχος), της Α2 (Κεραυνός Γαβαλούς) και οι  τρεις πρωταθλητές της Β΄ κατηγορίας Αχελώος Αγγελοκάστρου, ΠΑΟ Αγρινίου και Αναγέννηση Στάνου, όπως επίσης και ο ΠΑΟ Κατοχής για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Γ΄ κατηγορία.
    Ξεχωριστή τιμητική διάκριση έγινε στην ομάδα των νέων του Παναιτωλικού η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Football League και το κύπελλο Αιτωλ/νίας, αλλά και στις  τέσσερις πρωταθλήτριες ομάδες του παιδικού πρωταθλήματος Ατρόμητο Αντιρρίου, Θέρμιο Απόλλωνα,  Ελπίδες Αγρινίου και Α.Ο. Παλαίρου.
     Απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες  σε παράγοντες του αιτωλοκαρνανικού ποδοσφαίρου για την προσφορά τους.
    Τιμήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός,  κ. Φώτης Κωστούλας αλλά και οι  παράγοντες κ.κ. Πέτρου (ΑΕΜ), Καραθάνος (ΠΑΟ Καλυβίων), Μπαλατσούρας (Α.Ο. Παλαίρου), Κουντούρης (Ηρακλής Αστακού).
    Βραβεύτηκαν οι διαιτητές της Super League Δ. Στυλιαράς και ο βοηθός διαιτητής Π. Κωσταράς, οι βετεράνοι Βασιλείου (Παναιτωλικός), Σταμουλακάτος (ΑΕΜ), Γάκης (Αμφίλοχος), Θεοδοσίου (Άρης Αιτωλικού), Πανουργιάς (Ναυπακτιακός Αστέρας) και Βάτσιος (Καινούργιο).
    Ακολούθησε η βράβευση με αναμνηστικά έπαθλα στους αριστούχους ποδοσφαιριστές: Μπλαχούρα Π. (Μεσολόγγι 2008), Πλαστήρα Δ. (Ηρακλής Αστακού), Βασιλακόπουλο Δ. (Αχελώος Αγγελοκάστρου), Τριφιάτη Π. (Άρης Αιτωλικού), Κοντό Δ. (Νέος Θέρμος Απόλλων), Πελέκη Π. (Ακράτητος Δάφνης), Παναγοδήμο Η. (Αχελώος Αγγελοκάστρου), Κούλο Ε. (ΓΟΜ).
 Αναμνηστικά δόθηκαν στους διαιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ της χώρας  και συγκεκριμένα  στους Λάμπρου Β., Ματσούκα Μ., Ρεντίφη Λ. Τιμήθηκαν επίσης οι δημοσιογράφοι Χρ. Στούμπος, Ηλ. Χολής που παρουσιάζουν την εκπομπή «Στα γήπεδα» για 15 χρόνια και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ναούμης ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Γερμανία.
    Αναφέρουμε επιγραμματικά ότι την κορυφαία αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση  της ΕΠΣ Αιτωλ/νίας τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο , ο αντιπρόεδρος Άρης Σταθόπουλος (πρόεδρος ΕΠΣ Μεσσηνίας), το μέλος της ΕΠΟ Σπ. Τατσιόπουλος και οι πρόεδροι των ενώσεων: Αχαΐας: Γιώργος Σταυρόπουλος, Άρτας: Αθανάσιος Τρομπούκης, Εύβοιας: Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καρδίτσας: Μανώλης Μπαλάσκας, Δυτικής Αττικής: Μιχάλης Τζανόπουλος, Λάρισας: Ζήσης Γρηγορίου, Ηλείας: Άρης Κουλούρης ενώ από την ΕΠΣ Αθηνών εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. Κώστας Διαμάντης.
     Τον Δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου  εκπροσώπησε προσωπικά  ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσούλης, οι αντιδήμαρχοι Δημ. Κοταντάκης και Παν. Καρατσόλης, ενώ το Δήμο Αγρινίου λόγω ανυπέρβλητων υποχρεώσεων του Δημάρχου κ. Μοσχολιού,  ο αντιδήμαρχος Βλάσης Σφυρής, παράγοντες σωματείων, φίλαθλοι και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Τρικούπειο.
    Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε με ιδανικό τρόπο ο εκδότης και δημοσιογράφος  κ. Γεώργιος Λύτρας ενώ την ευθύνη για την τεχνική υποστήριξη των οπτικοακουστικών συστημάτων είχε ο κ. Γιώργος Πανταζόπουλος.