«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Συνελήφθη 30χρονος στη Βάρδα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο δράστης πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο σε βάρος τριών αλλοδαπών.

Συνελήφθη, χθες (29-3-2012) το βράδυ στην Βάρδα, από Αστυνομικούς  του  Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, ένας ημεδαπός, άνδρας, ηλικίας 30 ετών, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βάρος τριών αλλοδαπών υπηκόων...
Μπανγκλαντές ηλικίας 44,44 και 27 ετών.

Ειδικότερα, χθες (29-3-2012), ο 30χρονος αφού διαπληκτίστηκε για ασήμαντη αφορμή με τους τρείς αλλοδαπούς,  μετέβη στο σπίτι του όπου πήρε ένα  κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε νόμιμα, και επέστρεψε στο σημείο του διαπληκτισμού, πυροβολώντας δυο φορές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 44χρονου στο δεξί πόδι και του 27χρονου  στο αριστερό χέρι.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και μετέπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδος, όπου ο 44χρονος παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ ο 27χρονος μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

Για τη  διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση του δράστη,  ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο, με το οποίο είχε πυροβολήσει στους τρείς αλλοδαπούς.

Ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί  στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδος.

 Σύλληψη αλλοδαπού για οπλοκατοχή και ναρκωτικά.

Συνελήφθη χθες (29-3-2012) το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 25 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή όπλου και ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη-κάνναβη).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου σε 25χρονο αλλοδαπό, βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης.

Στη συνέχεια σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 25χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και μικροποσότητα κάνναβης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 25χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για διάπραξη κλοπών κατ’εξακολούθηση.

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές στο Αγρίνιο.

Συνελήφθησαν χθες (29-3-2012) το πρωί, στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δύο 18χρονοι ημεδαποί σε βάρος των οποίων και δύο ακόμα ημεδαπών συνεργών τους ηλικία 17 και 15 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, προχθές (28-3-2012) το βράδυ, οι δυο 18χρονοι  ενεργώντας από κοινού, διαρρήξαν κατάστημα 31χρονου ημεδαπού, στο Αγρίνιο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ.

Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου που περιπολούσαν στην περιοχή, ενήργησαν αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και την σύλληψη τους.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει άλλες δυο περιπτώσεις κλοπών στο Αγρίνιο. Πιο συγκεκριμένα :
·        Την 24-3-2012 το βράδυ, αφαίρεσαν από 86χρονη ημεδαπή μια χρυσή αλυσίδα και έναν χρυσό σταυρό χρηματικής αξίας 200 ευρώ.
·        Την 24-3-2012 το βράδυ, αφαίρεσαν από 78χρονη ημεδαπή μια χρυσή αλυσίδα και ένα χρυσό κόσμημα χρηματικής αξίας 1.000 ευρώ.

Επίσης την 19/20-3-2012  το βράδυ, στο Αγρίνιο, ο ένας 18χρόνος αφαίρεσε από μπαλκόνι οικίας 43χρονης ημεδαπής, ένα σιδερένιο τραπέζι και τρείς καρέκλες.   

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Αγρινίου.


 
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος τους χρέη προς το δημόσιο, συνολικού ύψους πάνω από 75.000 ευρώ.
Συνελήφθησαν, χθες (29-3-2012) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 43 και 37 ετών, για  οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, οι δυο συλληφθέντες είναι επιχειρηματίες με εκκρεμή χρέη προς το Δημόσιο ύψους 38.541 ευρώ ο καθένας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 19 παρ.5 του Ν. 2523/97, <<Περί Φοροδιαφυγής >>.

 
Συνελήφθη αλλοδαπός για απόπειρα κλοπής καλωδίων χαλκού από εγκαταστάσεις του Δήμου Πατρών.

Συνελήφθη χθες (29-3-2012) το βράδυ, στην Πάτρα από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αφγανιστάν, ηλικίας 22 ετών σε βάρος του οποίου και ενός ακόμα συνεργού του, ο οποίος αναζητείται σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν εγκαταστάσεις (πρώην εργοστάσιο) του Δήμου Πατρών και αφαίρεσαν καλώδια βάρους 120 κιλών, αξίας 460 ευρώ. Έπειτα μέσα στον χώρο του εργοστασίου οι δράστες έβαλαν φωτιά σε αυτά προκειμένου απομονώσουν και αφαιρέσουν τον χαλκό που περιείχαν. Αλλά έγιναν όμως αντιληπτοί από τον υπεύθυνο ασφαλείας του χώρου και τράπηκαν σε φυγή.

Για την σύλληψη των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 22χρονου σε κοντινή απόσταση  και την σύλληψη του.

Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.