«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Νεάπολη Αιτωλοακαρνανίας

Ταυτοποιήθηκαν δύο (2) δράστες εμπλεκόμενοι σε υπόθεση καλλιέργειας φυτείας χασίς
Οι δράστες προφυλακίσθηκαν με εντάλματα του Ανακριτή
Η φυτεία είχε εντοπιστεί τον Αύγουστο του 2009 και είχαν εκριζωθεί 106 δενδρύλλια κάνναβης.
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου μετά από πολύμηνες έρευνες, υπόθεση φυτείας κάνναβης που είχε εντοπιστεί, πριν από δύο χρόνια περίπου, στη θέση Βατόκαμπος του Δήμου Νεάπολης Αιτωλοακαρνανίας και ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση δύο ημεδαποί ηλικίας 63 και 54 ετών...
Ειδικότερα την (09-08-2009) οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες είχαν εντοπίσει  φυτεία με εκατόν έξι (106) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 1,20 με 2,50 μέτρων το καθένα, εντός δύσβατης θαμνώδους έκτασης σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους και με ειδικές εγκαταστάσεις ποτίσματος της φυτείας.
Αμέσως τέθηκε ο χώρος υπό παρακολούθηση για αρκετές μέρες, χωρίς όμως να υπάρχουν αποτελέσματα.
Από την αστυνομική έρευνα, που ενεργήθηκε στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν εκατόν έξι (106) δενδρύλλια κάνναβης τα οποία και εκριζώθηκαν. Ακόμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μπαταρίες, εργαλεία καλλιέργειας και διάφορα προσωπικά αντικείμενα τα οποία στάλθηκαν για εργαστηριακές εξετάσεις.
Από τις εργαστηριακές εξετάσεις, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των δύο ημεδαπών, οι οποίοι στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης την 12-3-2012 απολογήθηκαν στον κ. Ανακριτή Αγρινίου, ο οποίος και διέταξε την προσωρινή τους κράτηση.


Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής.

Συνελήφθη προχθές (13-3-2012) αργά το βράδυ, στην Πάτρα από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 23 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και ψευδή δήλωση στοιχείων.

Ειδικότερα, προχθές (13-3-2012) αργά το βράδυ, στην Πάτρα, ο 23χρονος εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο εντός οικίας 80χρόνης ημεδαπής, με σκοπό την κλοπή. Έγινε όμως αντιληπτός από την οικιακή βοηθό και τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που περιπολούσαν στην περιοχή, ενήργησαν άμεσες αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 23χρονου. 

Ο δράστης κατά τη σύλληψη του, δήλωσε στους Αστυνομικούς ψευδή στοιχεία ταυτότητας, στην προσπάθεια του να μην συλληφθεί για αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του για διάφορα ποινικά αδικήματα καθώς και ενός εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή του Γ’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Πατρών για ληστεία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, που έλαβε χώρα την 20-9-2009 στην Πάτρα.

Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

 
1.   Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή στην Γαστούνη.

Συνελήφθη χθες (14-3-2012) το μεσημέρι, στην Γαστούνη Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 21 ετών σε βάρος του οποίου και ενός 27χρονου συνεργού του που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα χθες το πρωί, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού μπήκαν σε οικία 80χρονης ημεδαπής και της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Αστυνομικοί ενήργησαν άμεσα αναζητήσεις με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 21χρονου.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον δράστη, βρήκαν και κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

2.   Σύλληψη ενός αλλοδαπού για απόπειρα κλοπής σε τροχόσπιτό στην Πάτρα.

Συνελήφθη προχθές (13-3-2012) αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Ιράκ, ηλικίας 32 ετών, σε βάρος του οποίου και ενός συνεργού του που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη διαμονή στη Χώρα.

Ειδικότερα ο 32χρονος ενεργώντας από κοινού με ένα ακόμα άτομο, έσπασαν τζάμι από τροχόσπιτο και επιχείρησαν να μπούνε μέσα.

Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή εντόπισαν τους δύο δράστες οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 32χρονος.

Από την έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

3.   Εξιχνίαση κλοπής σε οικεία στο Αιτωλικό.


Εξιχνιάστηκε άμεσα, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, κλοπή σε οικία η οποία είχε συμβεί  πριν δύο ημέρες στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού ηλικίας 34 ετών για διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα, την 13-3-2012 το μεσημέρι, στο Αιτωλικό, ο δράστης διέρρηξε οικία 37χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 2200 ευρώ και ένα χρυσό δαχτυλίδι αξίας 300 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα που ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι ο 34χρονος ημεδαπός.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.


 Εξιχνιάσεις κλοπών στο Αγρίνιο.

Δράστες είναι τέσσερις ημεδαποί.

Εξιχνιάστηκαν, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, πέντε κλοπές – διαρρήξεις καταστημάτων που έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες στο Αγρίνιο και σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίσταση σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 18,18,18 και 15 ετών για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα όπως πρόεκυψε από την αστυνομική έρευνα οι τέσσερις δράστες  διέπραξαν τις εξής κλοπές :

  • Την 27-2-2012 το απόγευμα, στο Δοκίμιο Αιτωλοακαρνανίας, αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα.
  • Την 27-2-2012 πολύ νωρίς το πρωί, διέρρηξαν κατάστημα εμπορίας ειδών υγιεινής στο Αγρίνιο και αφαίρεσαν την ταμειακή μηχανή που περιείχε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ. Κατά την διαφυγή τους  αφαίρεσαν ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημα.
  • Την 27-2-2012 πολύ νωρίς το πρωί, στο Αγρίνιο, έσπασαν τζαμαρία σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ από την ταμειακή μηχανή.
  • Την 8-3-2012 το απόγευμα, στο Αγρίνιο, έσπασαν τζαμαρία σε κατάστημα και αφαίρεσαν ένα φορητό υπολογιστή, μία φωτογραφική μηχανή και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ από την ταμειακή μηχανή.
  • Την 9-3-2012 πολύ νωρίς το πρωί, στο Αγρίνιο, έσπασαν τζαμαρία σε καθαριστήριο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ από την ταμειακή μηχανή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.