«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ληστεία των αποθεματικών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ( Ο.Ε.Κ.)!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει σ’ όλους τους εργαζόμενους της περιοχής  τη νέα ληστεία των αποθεματικών του Οργανισμού  Εργατικής Κατοικίας ( Ο.Ε.Κ.),  που αποκαλύφθηκε  πρόσφατα .
Με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας, τα αποθεματικά του Ο.Ε.Κ. ληστεύτηκαν κατά 70% στα πλαίσια της πολιτικής του «κουρέματος» που εφαρμόζει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου  ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.- ΛΑΟΣ....

Η Τράπεζα της Ελλάδας,  χωρίς την έγκριση του Οργανισμού, προχώρησε  στη μετατροπή των αποθεματικών του Ο.ΕΚ. σε ομόλογα, κλέβοντας έτσι τα λεφτά των εργαζομένων με βάση νόμο, όπως ισχυρίζεται, που της δίνει το δικαίωμα  να επενδύει  τα αποθεματικά σε ομόλογα . Συγκεκριμένα  για τον Ο.Ε.Κ , το κεφάλαιό του ανέρχονταν  σε  365.169.123 €  μέχρι στις 9 Μαρτίου 2012, τώρα «κουρεύτηκε» φτάνοντας στα 208.820.699€ , ενώ αν αυτό το ποσό ρευστοποιηθεί η αξία του θα πέσει  111.671.072 € , δηλαδή άρπαξαν από τα αποθεματικά του Ο.Ε.Κ. το 70%.
Την ίδια τύχη , δηλαδή τη ληστεία, έχουν όπως πληροφορούμαστε κι άλλοι οργανισμοί π.χ. Εργατική Εστία , νοσοκομεία κ.α., προκειμένου να ισχυροποιήσουν οι τραπεζίτες  και το μεγάλο κεφάλαιο τα κέρδη τους.
Παράλληλα, την ώρα που τα αποθεματικά του Ο.Ε.Κ. ληστεύονται , τα διάφορα προγράμματα  του συρρικνώνονται στα πλαίσια της αντεργατικής  πολιτικής  κυβέρνησης – Ε.Ε- κεφαλαίου( επιδότηση ενοικίου, επιδοτούμενα  δάνεια, ανέγερση εργατικών κατοικιών κ.λ.π) , ενώ μεθοδεύονται κι απολύσεις  των εργαζομένων. Επίσης αποκαλύπτεται ένα ακόμα λόγος  γιατί η κυβέρνηση προχώρησε  στην κατάργηση των οργανισμών  Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.
Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως η λεηλασία των αποθεματικών του Ο.Ε.Κ.,  που είναι  από χρήματα αποκλειστικά των εργαζομένων .
Να ξεκινήσουν άμεσα τα προγράμματα επιδότησης ενοικίου  και  δανειοδότησης δικαιούχων στο ύψος της αξίας της κατοικίας .

Το Δ.Σ.