«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Το «γύρισαν» στο γλυκό νεράντζι;


Το κυρίαρχο πολιτικό προσωπικό του σύγχρονου ραγιαδισμού επιδόθηκε σε άλλη μια ενδιαφέρουσα ενέργεια τις τελευταίες μέρες. Μάζεψε, μέσω των υπαλλήλων των Δήμων, όλα τα νεράντζια από τις νεραντζιές που βρίσκονται στις πλατείες διάφορων πόλεων (μεταξύ αυτών και στο Αγρίνιο). Ο λόγος προφανής : όχι να δοκιμάσουν την τύχη τους στην παρασκευή γλυκού νεραντζιού αλλά να στερήσουν την «πρώτη ύλη» από τον κόσμο που τυχόν θελήσει να εκφράσει τη διαμαρτυρία του και ν’ αποδώσει τα «δέοντα» στους εκπροσώπους των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων που τυχόν παραστούν στις προσεχείς παρελάσεις.
Φαίνεται πως η ιστορία στο εξής έχει να μας επιφυλάξει πολλές εκπλήξεις.
Ποιος θα το ’λεγε πως η κρίση πολιτικής νομιμοποίησης....
θα οδηγούσε στο μάζεμα των νεραντζιών από τις πλατείες;
Επίσης, ποιος θα το ’λεγε πως η αδυναμία και ο πανικός από μέρους των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων θα ήταν τόσο έκδηλος;
Δυστυχώς, βέβαια, για το πολιτικό προσωπικό αυτών των δυνάμεων οι επιλογές όσων πολιτών θελήσουν να αποδώσουν «τιμές» στο πρόσωπό τους στις παρελάσεις δεν περιορίζονται στα νεράντζια.
Άλλωστε, η «χώρα σώθηκε από τη χρεοκοπία» πρόσφατα και έτσι υπάρχει υπερεπάρκεια προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετς προς αξιοποίηση. Στις επαρχιακές πόλεις δε οι κοτούλες γεννούν κανονικά τελευταία, οι ντοματούλες αφθονούν, ενώ τα γιαουρτάκια παραμένουν ζωντανά (...)