«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Συνελήφθησαν στο Αγρίνιο, τρεις ημεδαποί για διάπραξη ληστείας.

Συνελήφθησαν χθες (18-3-2012) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 26, 23, 18 σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία....


Ειδικότερα προχθές (17-3-2012) το βράδυ οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβηκαν σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στο Αγρίνιο, όπου κρατώντας ένα σιδηροσωλήνα απείλησαν τον 38χρονο υπάλληλο του καταστήματος αναγκάζοντάς τον να τους παραδώσει από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Για την διερεύνηση του περιστατικού και την ανακάλυψη των δραστών ενεργήθηκαν αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών ημεδαπών.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 23χρονου στο Αγρίνιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια της ληστείας καθώς και το σιδηροσωλήνα με τον οποίο απείλησε τον 38χρονο υπάλληλο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Εξιχνίαση κλοπής στο Αγρίνιο.

Εξιχνιάστηκε άμεσα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Αγρινίου, κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας που είχε συμβεί πριν δυο μέρες στο Αγρίνιο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών, ηλικίας 18 και 15 ετών, για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, προχθές (17-3-2012) το απόγευμα, στο Αγρίνιο, οι δυο δράστες ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν την δίκυκλη μοτοσικλέτα 31χρονης ημεδαπής.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, προέκυψε ότι δράστες της κλοπής είναι οι δυο ημεδαποί ενώ η δίκυκλη μοτοσικλέτα ανευρέθηκε και παραδόθηκε στην 31χρονη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο δραστών θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου.

 
Έλεγχοι για την πάταξη του φαινομένου της επαιτείας στο κέντρο της Πάτρας.

Συνελήφθησαν συνολικά πέντε αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν χθες και προχθές (18/19-3-2012) το πρωί, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών και της Άμεσης Δράσης πέντε αλλοδαποί, (δύο άνδρες και τρεις γυναίκες), υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 36, 29, 18, 16 και 14 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για επαιτεία.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια κατευθύνσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας για τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της επαιτείας στην πόλη της Πάτρας.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών και της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν σε κεντρικά σημεία της πόλης, τους πέντε αλλοδαπούς να επαιτούν, ζητώντας χρήματα από διερχόμενους πολίτες.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος όλων των συλληφθέντων θα υποβληθούν άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

 
Σύλληψη αλλοδαπού στη Πάτρα, για αρπαγή τσάντας.

Συνελήφθη προχθές (17-3-2012) αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ηλικίας 23 ετών σε βάρος των οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα ο δράστης πλησίασε πεζός μία 20χρονη ημεδαπή και με την χρήση σωματικής βίας, της αφαίρεσε την ατομική της τσάντα.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών που περιπολούσαν, μετέβησαν άμεσα στη περιοχή, όπου συνέλαβαν τον 23χρονο αλλοδαπό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

 
Συνελήφθη ανήλικος στο Αιτωλικό, για αρπαγή τσάντας  από ηλικιωμένη γυναίκα.

Συνελήφθη την (16-3-2012) αργά το απόγευμα, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας 14χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για αρπαγή τσάντας σε βάρος 86χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα ο δράστης πλησίασε την ηλικιωμένη γυναίκα ενώ βάδιζε και με τη χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσε την τσάντα της που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.

Για τη ανεύρεση του δράστη οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού ενήργησαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη του. Στη κατοχή του 14χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν την τσάντα που μόλις είχε αφαιρέσει την οποία αφού κατέσχεσαν, παρέδωσαν στην 86χρονη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ανηλίκου θα υποβληθεί άμεσα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι Αστυνομικοί έλεγχοι, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.
Συνελήφθησαν, σε τρεις περιπτώσεις, στον Αστακό Αιτωλοακαρναίας και στο Τραγανό Ηλείας, τρεις (3) ημεδαποί ιδιοκτήτες καταστημάτων για παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών.
Κατασχέθηκαν εννέα (6) ηλεκτρονικά τυχερά μηχανήματα και το χρηματικό πόσο των 448 ευρώ.
Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζουν να διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».
Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν την (15 & 16-3-2012) το απόγευμα και το βράδυ αντίστοιχα, σε δύο περιπτώσεις στον Αστακό και σε μία περίπτωση στο Τραγανό, τρεις ημεδαποί άνδρες και κατασχέθηκαν έξι ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 448 ευρώ.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στον Αστακό Αιτωλοακαρανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, διενεργήθηκε έλεγχος σε καφετέρια 54χρονου ημεδαπού, για την οποία δεν κατείχε άδεια λειτουργίας, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία τεσσάρων παράνομών ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων.
Συνελήφθη ο 54χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ενώ κατασχέθηκαν τα τέσσερα (4) παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 162 ευρώ.
Στην δεύτερη περίπτωση, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, σε κατάστημα καφενείο 55χρονου ημεδαπού, για την οποία δεν κατείχε άδεια λειτουργίας, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία ενός ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος.
Συνελήφθη ο 55χρονος ιδιοκτήτης, ενώ κατασχέθηκε το ηλεκτρονικό παιγνιομηχανήμα και το χρηματικό ποσό των 286 ευρώ.
Στην τρίτη περίπτωση, στο Τραγανό Ηλείας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου 57χρονου ημεδαπού για το οποίο δεν κατείχε άδεια λειτουργίας, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση ενός ηλεκτρονικού παιγνιομηχανήματος.
Συνελήφθη ο 57χρονος ιδιοκτήτης, ενώ το παράνομο ηλεκτρονικό παίγνιο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν κατά περίσταση, στους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου και Αμαλιάδας.
Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα συνεχιστούν αμείωτα, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.
Παράλληλα ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την "αγορά των παιγνίων" και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.