«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Εμπρησμοί στην Παραβόλα Αγρινίου

Φωτιά στο πατρικό σπίτι της κ. Σοφίας Γιαννακά (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ)!

Κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές!!

Αλλεπάλληλοι εμπρησμοί σημειώθηκαν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, σε σπίτια και κατάστημα στην Παραβόλα Τριχωνίδας.
Συγκεκριμένα στις μία και είκοσι, φωτιά από άγνωστο εύφλεκτο υλικό εκδηλώθηκε στο πατρικό σπίτι της κ. Σοφίας Γιαννακά. Στην είσοδο του πρώτου ορόφου και στην είσοδο του ισόγειου και μάλιστα εκεί οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τη στιγμή του εμπρησμού, μέσα στο σπίτι ήταν η ίδια η κ. Σοφία Γιαννακά  και η μητέρα της. Μικρές οι υλικές ζημιές.  
 Μια δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, που κάηκε ολοσχερώς, μπροστά στην είσοδο καταστήματος πώλησης και επισκευής υποδημάτων, που δεν λειτουργούσε. Ζημιές υπήρξαν στην είσοδο και στις βιτρίνες του καταστήματος. Στον πρώτο όροφο διέμεινε οικογένεια που κινδύνεψε σοβαρά. Η έγκυρη επέμβαση όμως της Πυροσβεστικής Αγρινίου απέτρεψε τα χειρότερα.
 Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κ. Δημήτριος Πάστρας μας δήλωσε: «Ήμασταν το πρώτο θύμα στην Παραβόλα κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής! Το πρώτο σπίτι που έκαψαν εδώ οι Γερμανοί το 1942 ήταν το δικό μας!! Είμαστε το πρώτο θύμα τώρα της αναρχίας!!!»

 Φωτιά ακόμα υπήρξε και σε τέντα, που είναι τοποθετημένη δίπλα στην είσοδο παρακείμενου σπιτιού, που δεν πήρε, όπως και οι προηγούμενες, απειλητικές διαστάσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι σπίτια και κατάστημα είναι στην ίδια γειτονιά.
Στη συνέχεια ο άγνωστος δράστης, η οι δράστες έβαλαν φωτιά σε κοντινό κάδο σκουπιδιών, που κάηκε ολοσχερώς…

Έρευνες για τις υποθέσεις διεξάγουν οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας υπήρξε…
Εμπρησμός
Την 24-3-2012/01.20 στην Παραβόλα Αγρινίου, άγνωστοι δράστες χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υλικό, έβαλαν φωτιά: α) σε πλαστικό κάδο απορριμμάτων, β) σε δίκυκλο μοτ-το, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, γ) σε πατάκι εξωτερικής εισόδου κατοικίας και δ) σε πατάκι εξωτερικής εισόδου κατοικίας 1ο ορόφου, ιδιοκτησίας ημεδαπής, ενώ στη συνέχεια έθραυσαν υαλοπίνακα εισόδου καταστήματος. Δράστες αναζητούνται.

Δημήτρης Ντόκας