«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Σύσκεψη στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για θέματα Υγεία


Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Τετάρτη 14/03/2012, , κοινή σύσκεψη του Προεδρείου της Εκτελεστικής Επιτροπής και των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών του χώρου της Υγείας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα του χώρου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ, της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΣΕΥΠ-ΙΚΑ και της ΠΟΥΓΥ-ΙΚΑ.
Κοινή εκτίμηση όλων είναι ότι, οι καταιγιστικές αλλαγές που υλοποιούνται στο χώρο της, από τη Συγκυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, έχουν ως στόχο την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας και την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων. ..
Στο πλαίσιο αυτό, κυρίαρχα στοιχεία της πολιτικής που ακολουθείται είναι η διαρκής υποβάθμιση και απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, μέσω της υποχρηματοδότησης του Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων και των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ, της κατάργησης και συγχώνευσης Νοσοκομείων, αλλά κυρίως μέσω της μείωσης των παροχών υγείας προς τους ασφαλισμένους και της μετακύλησης του κόστους στους χρήστες των υπηρεσιών αυτών, όπως προκύπτει από τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υγείας.
Για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δημόσιος Τομέας της Υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αποφασίστηκε να δοθεί κοινή Συνέντευξη Τύπου.
Αποφασίστηκε επίσης να υπάρξουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις και κοινή ημέρα δράσης με τη συμμετοχή τόσο των εργαζομένων στις υπηρεσίες Υγείας όσο και των χρηστών για την υπεράσπιση και βελτίωση της Δημόσιας και δωρεάν Υγείας, με κύριο στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις αλλαγές που πραγματοποιούνται, καθώς και την κοινή ημέρα αγωνιστικής δράσης για τα θέματα της Δημόσιας Υγείας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.