«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Η ένδοξη «ΔΟΞΑ»… σε άδοξους καιρούς!

Απολογισμό …με παραφωνίες, για τα πεπραγμένα του πρώτου από τα δύο χρόνια λειτουργίας, του διοικητικού συμβουλίου της ΔΟΞΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ είχαμε σήμερα Τετάρτη 30 Ιούνη, στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου.

(Πατήστε πάνω στα κείμενα για μεγέθυνση)


Παρουσιάστηκαν: Προγραμματισμός, στόχοι, δραστηριότητες, οικονομικός απολογισμός… Διαπιστώθηκε όμως ότι υπάρχει μέσα στο σύλλογο και ένα κλίμα αντιπαράθεσης.
Καλά θα κάνουν όμως όσοι περί «αλλότριων ενεργούν» να απαλλάξουν την ομάδα από «τέτοια βάρη».
Ας αποτραβηχτούν στα υπόγεια της μηδαμινότητάς τους και ας αφήσουν τους διάφανους και τους ικανούς (πόσοι υπάρχουν άραγε;) να επωμίζονται τις ευθύνες τους για τα δημόσια πράγματα.
Ας αφήσουν τους έχοντες τις μόνιμες αγωνίες τους, για ορθές και αρμονικές εκβάσεις των πραγμάτων, να συμβάλουν στο να συνεχίσει η ΔΟΞΑ την ένδοξη ιστορική της πορεία.
Έτσι απλά τα λέω και τα γράφω, νοσταλγικά για κάποιες κατά καιρούς αξιόλογες πολιτιστικές εκλάμψεις, ρομαντικά για τις συγκινητικές αναμνήσεις μας που είναι συνδεμένες με το παρελθόν του ομίλου, ανυστερόβουλα και διορατικά ελπίζοντας στο σοβαρό ρόλο που μπορεί να παίξει στο τώρα και στο μέλλον και η αγαπημένη μας ομάδα.
Βαριά λόγια και απερίγραπτοι χαρακτηρισμοί που δεν τιμούν κανέναν, το αντίθετο μάλιστα, ακούστηκαν στη συνέλευση της ΔΟΞΑΣ.
Ας απομακρύνει ο καθένας μας τις μικρόψυχες ατομικές του βλέψεις και ας σεβαστεί την μακρόχρονη αξιόλογη πορεία, τις προγονικές και τις προσωπικές μας προσφορές προς το σύλλογο, όσο και την απρόσκοπτη μελλοντική του λειτουργία.

Δημήτρης Ντόκας