«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η Αντιπολίτευση ...για την απεργία των φορτηγών - βυτιοφόρων

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Δεν έκανε ειλικρινή διάλογο και άφησε τα πράγματα να φτάσουν στα άκρα. Με δυσμενέστατες συνέπειες για όλη τη χώρα. Και τώρα σπεύδει με ακραία μέσα να λύσει μια ακραία κατάσταση που η ίδια δημιούργησε.
Εδώ και τρεις μήνες η Νέα Δημοκρατία είχε επισημάνει ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια που αφορά στην απελευθέρωση της αγοράς των οδικών μεταφορών θα έπρεπε να είναι το αποτέλεσμα σοβαρής μελέτης και επεξεργασίας και να έχει έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.
Επανήλθαμε τονίζοντας ότι στην περαιτέρω προώθηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας απαιτείται ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος με τους φορείς του κλάδου, καθώς και αποτελεσματική συνεννόηση με τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Αρχές.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση κώφευσε. Αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Με το χρόνο και τον τρόπο που κινήθηκε όξυνε, αντί να επιλύσει τα προβλήματα.
Στην προσπάθειά της να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, προκειμένου να αποσείσει τις δικές της ευθύνες για την αδυναμία της να επιλύσει το ζήτημα, κατάφερε να μετατρέψει ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό εγχείρημα σε κρίση. Κρίση της οποίας τις δυσμενείς επιπτώσεις επωμίζεται ο Ελληνικός λαός.
Η σημερινή εξέλιξη έρχεται σαν απάντηση από την κυβέρνηση σε ένα αδιέξοδο το οποίο η ίδια δημιούργησε. Και, βέβαια, κρίνεται γι΄ αυτό αναλόγως από τους Έλληνες πολίτες».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για την επιστράτευση των οδηγών των Δ.Χ. φορτηγών
28/07/10

Η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να επιτάξουν τα φορτηγά Δ.Χ. και να επιστρατεύσουν τους οδηγούς τους, αποτελεί φυσιολογική κίνηση μιας αδίστακτης κυβέρνησης που έχει ως στόχο να τσακίσει κάθε απεργιακό δικαίωμα και να κάνει επίδειξη πυγμής απέναντι στα λαϊκά στρώματα.

Η κατάπτυστη απόφαση αποδείχνει ότι το μόνο που απομένει να κάνει η κυβέρνηση, είναι το άνοιγμα των τόπων εξορίας.

Επιβεβαιώνεται ότι για να μη βρίσκεται διαρκώς στα δόκανα των αδιεξόδων και της συστηματικής προσπάθειας των κυβερνώντων να τον διαχωρίζουν με διάφορα διλήμματα και τεχνητές αντιπαραθέσεις, ο λαός δεν έχει άλλο δρόμο από αυτόν της ενωμένης πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την
εξής δήλωση:

«Όλοι γνωρίζουν ότι έπρεπε να υπάρξει μια ρύθμιση
πάνω σ’ ένα θέμα που ήταν «ταμπού». Η πίεση της
Τρόϊκας όμως, δεν πρέπει να δημιουργεί συνθήκες
βεβιασμένων αποφάσεων. Οποιεσδήποτε ρυθμίσεις
πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν αφενός μεν, το συμφέρον
της Πολιτείας αφετέρου, δε, την οικονομική κατάσταση
των φορέων».

28/07/2010
Δηλώσεις του κοινοβ. εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη σχετικά με την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. και ιδιοκτητών βυτιοφόρων και τη στάση της κυβέρνησης

Σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει μόνο η «τρόικα» και μια «παραδομένη» σε αυτήν κυβέρνηση! Υπάρχει και η κοινωνία!

Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τις οδικές μεταφορές και να προχωρήσει σε έναν ευρύτατο διάλογο με τους ενδιαφερόμενους και την κοινωνία προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν πρέπει να διανοηθεί να λάβει ακραία αυταρχικά μέτρα όπως η «επίταξη» και η «επιστράτευση», γιατί τέτοιου είδους μέτρα το 2010, όχι μόνο δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά, όχι μόνο δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα αλλά και θα έχουν άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις
To Γραφείο Τύπου