«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Διαβάστε στη Ναυπακτία press


Επέστρεψε η Πολεοδομία
Νέο ξεκίνημα, αλλά από το... ίδιο σημείο
Έχουν περάσει δύο χρόνια από τον Ιούλιο του 2008, όταν ο Παπαθανάσης, με ένα Προεδρικό Διάταγμα - Παραγγελία, ξεφορτωνόταν την Πολεοδομία, προκειμένου να έχει ελεύθερο το πεδίο να παράξει... έργο. Τα δύο χρόνια αυτά πέρασαν, η παραγωγή έργου πλησιάζει το... μηδέν, οι πολίτες της Ναυπάκτου ταλαιπωρήθηκαν απίστευτα, και από Δευτέρα η Πολεοδομία επιστρέφει στο Δήμο Ναυπάκτου. Και το κυριότερο, αυτός ο χρόνος σπαταλήθηκε από το δήμαρχο σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να λυθεί ο γόρδιος δεσμός του Οικιστικού, που όσο υφίσταται θα δημιουργεί δυσλειτουργίες και στην Πολεοδομία. Νέο ξεκίνημα, λοιπόν, για το πολεοδομικό γραφείο Ναυπάκτου, αλλά, δυστυχώς, από το ίδιο σημείο...

Παραιτήθηκε ο Στάθης Λουκόπουλος
από πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας υπέβαλε ο Ναυπάκτιος Στάθης Λουκόπουλος, ένας εκ των διεκδικητών του χρίσματος του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Ναυπακτίας. Οι σχέσεις του Ναυπάκτιου πολιτικού με τον Σώκο είχαν ψυχρανθεί τον τελευταίο καιρό, και, όπως φαίνεται, αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι αποτέλεσε η τοποθέτηση του νομάρχη σχετικά με τα χρίσματα στη Ναύπακτο. Για καθαρά πολιτικές διαφωνίες κάνουν λόγο κύκλοι προσκείμενοι στον Λουκόπουλο.

Ελπίδες στον Εύηνο
για να ξεδιψάσουμε...
Οι δυτικές περιοχές του δήμου στερεύουν από νερό τους καλοκαιρινούς μήνες και η λύση, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΝ, είναι το διαδημοτικό έργο που θαφέρει το πολυτιμότερο αγαθό από τον Εύηνο. Η“N” παρουσιάζει τα επιχειρήματα των υποστηρικτών του έργου, αφήνοντας παράθυρο ανοιχτό και για την άλλη άποψη.

Το πρώτο βήμα του Μπουλέ
Και επίσημα υποψήφιος...
Η ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας πραγματοποίησε την πρώτη της Γενική Συνέλευση, δίνοντας και το στίγμα της σχετικά με το πως θα κινηθεί, τόσο μέχρι τις εκλογές του Νοέμβρη, οπότε και θα διεκδικήσει το νέο δήμο, όσο και μετά, στην περίπτωση που βγει νικήτρια από αυτές.