«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Ο.Λ.Μ.Ε. για το σχολικό κτίριο, που ανήκει στο 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 14/7/10

ΠΡΟΣ :
- Υφυπουργό Παιδείας
κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου
- Περιφερειακό Δ/ντή
Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας
κ. Γ. Παναγιωτόπουλο
ΚΟΙΝ:
- ΟΣΚ
- Δήμαρχο Αγρινίου
- Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης
Αιτ/νίας
- Β’ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) του Δήμου Αγρινίου με βάση την οποία σχολικό κτίριο, που ανήκει στο 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου, παραχωρείται στο Πανεπιστήμιο.
Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε μια τέτοια απόφαση, διότι στην πόλη του Αγρινίου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σχολικής στέγης με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται σε 30ρια τμήματα. Στο εν λόγω κτίριο στεγάζονταν φέτος το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου, ενώ επρόκειτο να μετακινηθεί το 5ο Λύκειο Αγρινίου.
Η συγκεκριμένη απόφαση της ΔΕΠ Αγρινίου είναι ταυτόχρονα παράνομη, γιατί το εν λόγω κτίριο (διδακτήριο) ανήκει στην β/θμια εκπαίδευση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 1894/90 όπως ισχύει σήμερα) και τις διοικητικές διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί για την εφαρμογή της.
Ζητάμε λοιπόν, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νιας, το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα, γιατί διαφορετικά θα οξυνθεί κατά πολύ το ήδη υπάρχον κτιριακό πρόβλημα στο χώρο της β/μιας εκπαίδευσης στην πόλη του Αγρινίου.