«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Ε.Κ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ για την υπογραφή Γενικής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΡΟΣ : Τους εργαζόμενους
Κοι/ηση : Μ. Μ. Ε.

Η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. ( ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ) συμφώνησαν με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις για την υπογραφή Γενικής Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ( Ε.Γ.Σ.Σ.Ε) τριετούς διάρκειας με « αυξήσεις» κοροϊδία . Από 1/1/2010 έως 31/6/2011 καμιά αύξηση, από 1/7/2011 αύξηση 1% περίπου , στο ύψος του πληθωρισμού της «Ευρωζώνης» και από 1/7/12 αυξήσεις πάλι σύμφωνα με τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης , δηλαδή 1-1,5% ,τη στιγμή που στην Ελλάδα ο πληθωρισμός είναι πάνω από 5,5% .

Στην ουσία έχουμε πάγωμα και μείωση μισθών και ημερομισθίων κατ’ απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου . Παράλληλα πανηγυρίζει ότι διατήρησε τον 13ο και 14ο μισθό τη στιγμή που η ακρίβεια με την αύξηση του Φ.Π.Α. και των ειδικών και εμμέσων φόρων εξανεμίζει κάθε εργατικό εισόδημα.

Η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε για άλλη μια φορά λειτούργησε σαν το μακρύ χέρι της αστικής τάξης σε βάρος των εργαζομένων, εφαρμόζοντας πιστά το «μνημόνιο» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της «τρόικα» , ξεπούλησε τα δικαιώματά μας για να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Πρόδωσε αγώνες και κατακτήσεις στηρίζοντας τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την αντιλαϊκή τους πολιτική . Για άλλη μια φορά οι άνθρωποι αυτοί, που θέλουν να λέγονται συνδικαλιστές – εκπρόσωποι των εργατών , αποδείχτηκαν «Νενέκοι» και επικίνδυνοι για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και γερό στήριγμα της κυβέρνησης, του μεγάλου κεφαλαίου και της Ε.Ε. Η εργατική τάξη σαν τέτοιους θα πρέπει να τους κρίνει , να τους γυρίσει την πλάτη και να τους απομονώσει στις νέες μάχες που έρχονται.

Μπροστά μας έχουμε τώρα τη μάχη για υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων , μια μάχη που θα είναι ακόμα πιο δύσκολη μετά την κατάπτυστη υπογραφή της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. και το τριετές πάγωμα μισθών και ημερομισθίων

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους , κάθε συνδικαλιστικό όργανο , κάθε τίμιο συνεπή συνδικαλιστή, να μπουν μπροστά σ’ αυτόν τον αγώνα αποφασιστικά . Ο πόλεμος σε βάρος μας που κήρυξαν η κυβέρνηση , η Ε.Ε. , οι πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν και οι υποταγμένες ηγεσίες της Γ.Σ.Ε.Ε και ΑΔΕΔΥ θα συνεχιστεί.

Μέσα από την πάλη για τα προβλήματά μας , πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να αλλάξουν και οι συσχετισμοί δυνάμεων μέσα στην εργατική τάξη και στο συνδικαλιστικό κίνημα , να αναδειχτούν εκπρόσωποι άξιοι και αγωνιστές και ταξικά συνεπείς στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας.

Αγρίνιο 16 – 7 -10
Ε.Κ.Α.