«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

«Συνάντηση του Ανδρέα Μακρυπίδη με αντιπροσωπεία Γερμανών Ευρωβουλευτών των Οικολόγων Πρασίνων με θέμα την Οικονομική κρίση στην Ελλάδα»

Συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ως γραμματέας του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τους Γερμανούς ευρωβουλευτές Rebecca Harms, συμπροέδρου της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και του Sven Giegold, υπεύθυνου για οικονομικά θέματα. Εκ μέρους των Ελλήνων Οικολόγων Πρασίνων συμμετείχαν οι Νίκος Χρυσόγελος, Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος.
Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκε αναλυτικά η σημερινή οικονομική κρίση της Ελλάδας και οι τρόποι εξόδου από αυτήν με βάση ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης καθώς και οι δυνατότητες αλλαγής κατεύθυνσης σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές Επίπεδο.
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και επιδίωξε δέσμευση των Γερμανών Ευρωβουλευτών για πολιτική στήριξη των Οικολόγων Πρασίνων τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσον αφορά την Ευρωπαϊκή Στήριξη και τον Μηχανισμό, όσο και στο Γερμανικό Κοινοβούλιο και την χορήγηση του δανείου από την μεριά της Γερμανίας.
Οι Γερμανοί Ευρωβουλευτές εξέφρασαν την σταθερή βούληση τους για πραγματική στήριξη της Ελλάδας, μέσα από τις δικές τους παρεμβάσεις, κυρίως για να αλλάξει η Γερμανική πολιτική, και για στενότερη συνεργασία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να επιτευχθεί κοινοτική αλληλεγγύη και λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει.